Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#39578 Omituista paradoksaalisuutta?

27.07.2014 09:19

Ns. ”tasa-arvoisen avioliittolain” kannattajat ajavat kiivaasti ”samaa sukupuolta olevien avioliittoa”, joka ilmaisee implisiittisesti, että vanhemmuudessa sukupuolella ei ole merkitystä. Todistustaakka pitäisi siis olla niillä, jotka tekevät tästä vahvan ei-luontaisen (ei-intuitiivisen) väitteen.

Samaa sukupuolta olevat parien mielestähän on aivan olennainen merkitys heidän kumppaninsa sukupuolella: Homomies kun vaatii kumppanikseen ehdottomasti miehen. Hän ei missään nimessä tyydy naiskumppaniin, olkoonkin että nainen olisi kuinka maskuliinisen oloinen tahansa. Ja lesponainen taas vaatii kumppanikseen ehdottomasti naisen. Hän ei missään nimessä tyydy mieskumppaniin, vaikka mies olisi kuinka feminiinisen oloinen tahansa.

Vastaukset


Vieras

#39580 Re: Omituista paradoksaalisuutta?

2014-07-27 09:36:40

#39578: - Omituista paradoksaalisuutta?

Oletpa taas onnistunut ymmärtämään asiat omalla tavallasi...

Tasa-arvoinen tarkoittaa sitä, että ei tehdä juridista eroa sille, ovatko puolisot samaa vai eri sukupuolta. Sillä ei ole tietenkään mitään tekemistä sen asian kanssa, mikä on avioparin puolisojen sukupuolipreferenssi.

Vanhemmuuden sukupuolimerkitys on tähän nähden toisarvoinen, vaikka toki tärkeä seikka. Koska toisaalta tällä hetkelläkin on jo esimerkiksi yksinhuoltajia eron tai leskeyden takia, vanhempien sukupuolikysymys ei tuo olennaista lisää kuvioon. Jotta tästä nousisi todistustaakka tasa-arvoisen avioliittolain kannattajille, pitäisi kaikki muutkin yhden sukupuolen varassa olevien huoltajuusmuodot olla laittomia. Tutkimuksissa on lisäksi noussut esille, että vanhempien rakastava suhde lapsiin on tärkeämpi kuin heidän sukupuolensa.