Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#33746 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ah, ma nauran! - Päivi Räsäsen lausumaa

11.04.2014 16:53

#33741: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ah, ma nauran! - Päivi Räsäsen lausumaa

Sivusta: Kiitosta vaan mielipiteestäsi. Voinhan minä tietysti käyttää paatua-sanan tilalla sairastua-sanaa. Vai eikö silläkään ole mitään tekemistä tieteen kanssa.

Vastaukset


Vieras

#33749 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ah, ma nauran! - Päivi Räsäsen lausumaa

2014-04-11 17:07:20

#33746: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ah, ma nauran! - Päivi Räsäsen lausumaa

Ihmisessä on sisäsyntyinen empatiakyky ottaa toisia ihmisiä huomioon tyyliin "miltä sinusta tuntuisi, jos sinua kohdeltaisiin noin". Tämä on "omatunnon" ydin. Tämä kyky voi vaihdella jossain määrin ja toisaalta traumaattiset kokemukset tai (uskonnollinen, rasistinen, nationalistinen...) kiihotus voivat vaurioittaa sitä joko pysyvästi tai väliaikaisesti. Tätä taas on paatuminen.

Sen piikkiin koetetaan sitten työntää kaikenkarvaista indoktrinaatiota, kun yksilön halutaan sisäistävän yhteisön arvot. Tämä lähtökohdiltaan ulkoisista paineista nouseva "samvete" on täsmälleen sama niin uskiksen Raamatunjakeiden mukaan elämisessä kuin sillä pikkupojalla, jotka kummatkin pelkäävät, että joku iso setä tulee ja rankaisee. Se, että ymmärtää valheellisen indoktrinaation ja taistelee sitä vastaan paremman etsimiseksi, ei ole paatumista vaan eettis-moraalista heräämistä.

 

 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2014-04-11 17:38:04