Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Nöyrille Jumala avaa Sanansa

#33198 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.03.2014 16:17

#33197: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Olennaisen tärkeää Raamatun ymmärtämisessä on Pyhän Hengen opetus. Jeesus itse sanoi Johanneksen evankeliumissa,luku 14, jae 26 : "Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut. "

Voin vakuuttaa 28 v. kokemuksella näiden sanojen olevan täyttä totta. Inhimillisesti katsoen Raamatun 66 kirjaa on kirjoitettu n. 1500 v. ajanjaksolla hyvin erilaisten ihmisten kirjoittamana. Kuitenkin,tästä huolimatta, Pyhä Henki on inspiroinut kaikki nämä kirjat niin että meillä on Raamatussa selvä Jumalan ilmoitus luettavana. Kaikki Raamatun kirjat viittaavat Jeesukseen, Jeesus on Raamatun "punainen lanka".

Apostolien teot-kirjassa näkyy hyvin selvästi Pyhän Hengen toiminta, ja kiitos Jumalalle, Pyhä Henki toimii edelleenkin. Itse asiassa Apostolien teot-kirja jatkuu vieläkin, Jumala ei ole laittanut pistettä toiminnalleen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaukset


Vieras

#33199 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-03-31 16:23:35

#33198: Nöyrille Jumala avaa Sanansa - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

hmmm.....

Tekstit sanoit olevan 1500 vuoden ajalta ja Jeesus ja pyhä kolminaisuus olivat kehissä jo alkusivuilta. Miten tämä mahtuu yhteen sen historiallisen faktan kanssa, että edes Jahve sai raivattua muut jumalat israelilaisten sieluista vasta n. 600 eKr ja ne muut jumaluudet olivat ihan muuta kuin Jeesus...? Ainoa selitys on, että koko tarina on rekonstruoitu ja niin itse asiassa tapahtuikin Babylonian orjuudesta vapautumisen jälkeen. Tavasta, jolla tarinat kasattiin, kertoo seuraava lainaus:

"Ensimmäinen Mooseksen kirja on yhden tai mahdollisesti useamman kirjoittajan eri lähteistä kokoama kirjoitus, joka on kirjannut israelilaisten perimätiedon muinaishistoriastaan. Eri kirjoitukset on yhdistetty yhdeksi kirjaksi niin, että alkuperäisten kirjoitusten ominaispiirteet ovat kuitenkin osittain säilyneet.

Genesis itsessään ei esitä väitteitä sen kirjoittajasta. Juutalaisen hyvin varhaisen perimätiedon mukaan Jumala saneli kirjan kokonaisuudessaan Moosekselle Siinain vuorella nykyisessä Egyptissä. Useimmat nykyiset raamatuntutkijat ei-ortodoksisten juutalaisten, katolilaisuuden ja liberaalin protestanttisuuden piireissä eivät hyväksy tällaista näkemystä. Sen sijaan he hyväksyvät teorian, joka selittää kirjan synnyn kulttuurievoluution ja filosofisen naturalismin kautta. Näin on arveltu, että kirja on koottu lopullisesti vasta vuonna 440 eaa. varhaisemmista tekstilähteistä.

Nykyisen käsityksen mukaan Mooseksen kirjojen kirjoittaja tai kirjoittajat ovat koonneet eri lähteistä joukon Israelin kansan perimätietona kulkeneita kertomuksia yhtenäiseksi kirjaksi, mutta säilyttänyt kertomusten omaperäiset piirteet, jotka kertovat siitä, että kertomusten alkuperä on erilainen. Raamatun kirjat eivät ole aikajärjestyksessä, ja Ensimmäinen Mooseksen kirja ei ilmeisesti kuulu Raamatun vanhimpiin teksteihin. Esimerkiksi psalmissa 74 on viittaus vanhempaan luomismyyttiin, jossa Jumala voittaa kaaoshirviö Leviathanin. Yleinen näkemys akateemisten tutkijoiden piirissä on, että kirjan kahden ensimmäisen luvun voidaan katsoa sisältävän kaksi erillistä luomiskertomusta, joista toinen on luvussa yksi, ja toinen on luvussa kaksi.

Jotkut tutkijat puolestaan ovat esittäneet Genesiksen olevan vanha ja Mooseksen käsialaa, mutta että kirja koottiin varhaisemmista teksteistä niin, että sitä muutettiin ainoastaan hyvin vähän. Näin Mooses olisi enemmänkin kirjan kokoaja joka päätti mitä kirjaan otetaan mukaan, kuin kirjan jokaisen sanan omakätinen kirjoittaja."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ensimm%C3%A4inen_Mooseksen_kirja