Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#26256 Re: Re: Re: Re: Jumalasta (myös Juri Gagarinista)

21.12.2013 11:20

#26230: - Re: Re: Re: Jumalasta

Hyppään menneeseen keskusteluunne ja muidenkin keskusteluun. Niin kuin tuo Keijo Rainermakin on todennut, ihmiselle Jumala on aika käsittämätön. Rainerma on nimennyt kirjassaan Arvomme - aarteemme kokonaisen luvun: Käsittämätön Jumala. Mutta ei nyt enempää Rainermasta vielä.

Kai Jumalan on tarkoituskin pysyä taustalla ikäänkuin piilossa. Raamatussa todetaan:

"Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: Olkaa hedelmälliset, lisääntykää, täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Teidän vallassanne ovat meren kalat, taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet." 1.Moos.1:28

En näe ristiriitaa tässä Jumala ja Raamattu -asiassa. Jumala loi ja antoi ihmisille vapaat kädet ja vapaan tahdon, tehkää mitä lystäätte kunhan kunnioitatte minua Jumalaa ja pidätte kiinni käskyistäni ja olette kuuliaisia.

'Partaukko pilven reunalla.' Siihen ilmaukseen sopisi Rainerma sivu 15: Ensimmäisen kosmonautin Juri Gagarinin kerrotaan todenneen avaruusmatkansa jälkeen: "En nähnyt siellä Jumalaa ja enkeleitä." Tavallinen neuvostoliittolainen ortodoksikristitty olisi voinut kertoa Gagarinille saman. Jos Jumala on ja jos hän on sellainen, jollaiseksi Raamattu hänet kuvaa, ihmisen etäisyyttä Jumalasta ei mitata ajalla tai kilometreillä. Erottava kuilu on moraalinen, pyhän ja pahan välinen etäisyys. Voimme verrata Jumalan etsimistä avaruudesta leipurin etsimiseen pullataikinasta. Vaikka emme löydä leipuria, emme silti väitä, ettei kukaan ole valmistanut taikinaa.

 

Vastaukset


Vieras

#26267 Re: Re: Re: Re: Re: Halventava ilmaisu?

2013-12-21 17:21:14

#26256: - Re: Re: Re: Re: Jumalasta (myös Juri Gagarinista)

Agnostikolle tai ateistille osoitettu utelu. Haluaisin tietää miksi joku/jotkut henkilöt käyttävät tällä keskustelupalstalla ilmaisua 'partaukko pilven reunalla'? Voisiko ajatella, että se on jollain tavalla loukkaava nimitys. Vai sekö onkin tarkoitus?

Tuli vain mieleeni, että ilmaisun käyttäjähän ei itse usko pilven reunalla kököttävän partaukkoa. Ja kun uskiksetkaan eivät usko Jumalan muuttuneen partaukoksi pilven reunalle. Eivät kai muutkaan. Ei kukaan. Siis, tarkoitusko on provosoida uskiksia. Mutta olenko vanhanaikainen. Jos tietää toisen ihmisen kunnioittavan Jumalaa ja pitävän Häntä pyhänä. Onko siinä tapauksessa omantuntosi mukaista osoittaa pilkallista sävyä tieten tahtoen. Eikö tämä sitten kerro jotain hälyttävää tapain turmeluksesta ynnä muusta. Toivottavasti kenellekään ei ole epäselvää mitä tarkoittaa tapain turmelus. Se on jotain ikävää.

Vielä sanasta: pyhä. Olen uskiksena tämän vuoden aikana monet kerrat ihmetellyt sitä, että mitä kaikkea ihmiset erehtyvätkään pitämään pyhänä. On jos jonkinmoista. Suomi on todella maallistunut maa.

Tällä palstalla saa kätevästi kirjallisen kontaktin tuntemattomiin ihmisiin.