Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#24735 Re: Re: Re: Hesarin tärkeä artikkeli sitoutumisesta

14.11.2013 17:28

#24733: - Re: Re: Hesarin tärkeä artikkeli sitoutumisesta

Mistä ihmeestä luulet homojen "demonisoivan" eli vihaavan naisia tai päinvastoin lesbojen vihaavan miehiä??? Täyttä huuhaata koko kirjoituksesi! Jos ei tunne seksuaalista viettiä toiseen sukupuoleen ei tarkoita sitä että "demonisoisi" tämän. Takerrut koko ajan pelkkään seksuaalisuuteen.

Vastaukset


Vieras

#24759 Re: Re: Re: Re: Hesarin tärkeä artikkeli sitoutumisesta

2013-11-14 22:13:04

#24735: - Re: Re: Re: Hesarin tärkeä artikkeli sitoutumisesta

"Mistä ihmeestä luulet homojen "demonisoivan" eli vihaavan naisia tai päinvastoin lesbojen vihaavan miehiä??? Täyttä huuhaata koko kirjoituksesi! Jos ei tunne seksuaalista viettiä toiseen sukupuoleen ei tarkoita sitä että "demonisoisi" tämän. Takerrut koko ajan pelkkään seksuaalisuuteen."

Ei, vaan nyt kyllä joku muu takertuu. Jo toistamiseen alleviivaan, että minä kuten tuo Hesarin artikkelikin esittelemä tutkimus käsittelee nimenomaan "kiintymistä" - ja minä erittelen siitä vielä syvemmän tunnesidoksen muodon, jota kutsun "kiinnittymiseksi". Toisaalta ymmärrän, että tällaiset tunneseikat voivat olla vaikeasti hahmotettavia monelle, ellei niitä ole itse päässyt kokemaan, tai jos ei asiaa ole koskaan tarkemmin syventynyt miettimään.

Ihmissuhdeasiat (eli kenen kanssa muoldostamme suhteita) ovat ytimeltään juuri näitä kiinnittymisen ja kiintymyksen, syvien tunnetasojen kysymyksiä, johon seksuaalisuus (mukaanlukien seksuaalisen halun suuntautuminen) toki sitten myöhemmin tulee oleellisena tekijänä liittymään.

Sitä paitsi katsantokantani ei ole yhtään niin homouskeskeinen kuin monet lukijat täällä näyttävät tulkitsevan. En ole missään erikseen korostanut, että lainaamasi "demonisoinnin" käsite koskisi pelkästään tai edes erityisesti homoja. Nämä ilmiöt ovat hyvin yleisinhimillisiä, eikä ole mitenkään tavatonta, että esim. mies voi vihata (eli omalla tavallaan "demonisoida") naissukupuolta ja silti haluaa heidän kanssaan seksiä. Se voi tosin sitä kautta saada hyvin kieroja muotoja, ja sisältää vaikkapa alistamista, epäkunnioittavaa käytöstä ja pahimmillaan jopa sadistisia ja väkivaltaisia elementtejä. Raiskaajat tai himomurhaajat ovat tästä asetelmasta puhuva esimerkki.

Homoseksuaaliset eivät varmaan useinkaan vihaa vastakkaista sukupuolta, mutta silti joku mekanismi estää heitä usein kiintymästäkin mutta ainakin kiinnittymästä sen edustajiin. Seksuaalisuus ei tätä tyhjentävästi selitä, mutta kiinnittymisen mekansmi selittäisi hyvinkin.