Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#24071 Re: Re: Re: Päähöynäyttäjä kovatuloisin, niinpä niin

04.11.2013 14:48

#24030: - Re: Re: Päähöynäyttäjä kovatuloisin, niinpä niin

Ruotsinkielen taitosi ei näemmä ole riittävä ymmärtääksesi mistä on kysymys

"Det är tydligt i både lagen och de egna styrdokumenten att skolan ska vara en trygg och inkluderande miljö där elever kan vara sig själva oavsett sexuell läggning eller könsidentitet/könsuttryck. Ändå präglas skolvärlden av heteronormativitet samt homo- och transfobi. I denna fördjupning tittar vi på skolans pedagogiska uppdrag och ger konkreta tips och råd på hur lärare kan undervisa på ett icke-heteronormativt och inkluderande sätt."

Täältä voit etsiä mikä "skolans pedagogiska uppdrag" on. HUOM! Ei siis uppgift. http://www.skolverket.se/

Tässä tietoa RFSL:stä http://sv.wikipedia.org/wiki/RFSL

Vastaukset


Vieras

#24076 Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

2013-11-04 15:21:30

#24071: - Re: Re: Re: Päähöynäyttäjä kovatuloisin, niinpä niin

"Ruotsinkielen taitosi ei näemmä ole riittävä ymmärtääksesi mistä on kysymys"

Ehkä vika on siinä, että joka viestiin ei voi laittaa koko ajatusmaailmaa näkyviin, jolloin näitä samoja ajatuskytköksiin liittyviä virhetulkintoja jatkuvasti pulpahtaa esille, tai sitten ei vain osata tai haluta ymmärtää asioita niin kuin kirjoittaja on sen halunnut ymmärrettävän.

Mikäli kirjoituksiani on lukenut pitkin matkaa, tuskin on voinut välttyä huomaamasta, etten arvostele näiden muutossuunnitelmien ja toteuttamisagendojen ihannepohjaisia markkinointikuvaelmia, vaan kiinnitän huomioni niissä löytyviin ilmaisuihin ja tulkinnanmahdollisuuksiin, jotka voivat olla ristiriidassa luvattujen päämäärien kanssa, tai voisivat käyttää niitä hyväkseen.

Jos annan triviaalin esimerkin asiaa selventääkseni: en moiti sitä, että automainos lupaa käytyettynä myytävän auton olevan hienon ja suorituskykyisen, vaan kiinnitän huomioni siihen mahdollisuuteen, että tämä ehkä ei olekaan ihan todellisuutta vastaava lupaus. Kyseisen auton merkki ja vuosimalli ehkä oikeasti on hieno ja suorituskykyinen, mutta mainitusta ajokilometrimäärästä näen, että moottorin täytyy huomattavalla todennäköisyydellä olla jo puhkikulunut, ja auton koeajo saattaisi osoittaa, että sen todelliset ominaisuudet eivät ehkä olekaan ihan luvatun kaltaisia.

Paperilla kaiken saa näyttämään hyvältä, ja tätä olen täällä toistamiseen yrittänyt lukijoilleni selvittää. Ylevät päämäärät eivät ole tae siitä, että toteutus on onnistunut. Eri voimat yrittävät taholtaan vaikuttaa siihen, että kehitys saisi heidän intresseihin sopivan suunnan. Lopullinen toteutus ei aina ole luvatun kaltainen juuri siksi, että sitä voi tulkita ja ohjailla.

Tällä ei siis ole mitään tekemistä minun kielitaidoillani tai edes mielipiteilläni, vaan asia elää ihan omaa elämäänsä tuolla todellisuudessa. Ideaaleja on maailma täynnä, ja natsisminkin oppeja miljoonat tukivat, sillä niitä markkinoitiin taitavasti. Tällä en tietenkään halua rinnastaa natsismia ja Setalaisia pyrkimyksiä (sanon tämän selvennykseksi, koska joku kuitenkin kohta todennäköisesti moittisi minua siitä), vaan totean yleisesti, että vasta hedelmästä puu tunnetaan. Merkkejä tulevasta kehityksen suunnasta on omatoimisesti opittava lukemaan, ja ne eivät yleensä ole mainoksessa niitä isoilla kirjaimilla kirjoitettuja.

Tarvitaan siis enemmän kuin pelkkää kielitaitoa, jotta tämän kaiken saisi näkyviin.