Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#23189 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

27.10.2013 14:47

#23171: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Niin, sitä erilaisuutta et ymmärtänyt vieläkään. Epäilen sinun pohjoismaista demokratiaa, kun et hyväksy nykyisiä lakeja. Miksi mielestäsi ei saisi olla erivärisiä iholtaan, seksuaalisesti suuntautunut tai tiedoiltaan/taidoiltaan erilainen. Tieto/taito vaikuttaa palkkaukseen.  Sukupuolettomassa samanlaisessa maailmassa mielestäsi kaikkien pitäisi olla samanlaisia kaikki saman lain alla. Eikö erilaisuutta hyväksytä/saisi olla? Mistä maasta oikein olet kotoisin?

Nainen ja mies ovat erilaisia keskenään ja siksi avioliitto/laki nykyisin on heitä varten. Kukin olkoon sellainen kuin on väriin, ulkonäköön, tai muuhun seikkaan katsomatta. Erilaisuus pitää hyväksyä (myös naisen ja miehen välinen avioliitto), nykyinen laki olkoon naisen ja miehen välille ja homoille on omansa. Hyväksytään erilaisuudet. Kansalaisoikeus on lakien kautta voimassa olevat.

Vastaukset


Vieras

#23192 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

2013-10-27 15:08:42

#23189: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Pohjoismainen demokratia sisältää sen, että aiemmat, epätasa-arvoiseksi osoittautuneet lait voidaan muuttaa paremmiksi. Ei ole kyse ikuisista Hammurabin tai Mooseksen laeista.

Tieto/taito vaikuttavat palkkaukseen, mutta jos siihen vaikuttaa ihonväri sukupuoli tai sukupuolinen suuntautuminen, ollaan tekemisissä joko tasa-arvo- tai yhdenvertaisuuslainsäädännön vastaisen toiminnan kanssa. Tämä taas on täysin eri asia kuin se, sallitaanko erilaisuus elämäntyylinä, valintana tai ihmisen perusolemisena. Ne  ovat näet myöskin ihmisen perusoikeuksia. Ihmisten on siis sallittava erilaisuus keskuudessaan, mutta silti kohdeltava samassa asiassa toisiaan tasa-arvoisesti. Sotket asiat joko tahallisesti tai sitten täydellistä ymmärtämättömyyttä osoittaen.

Avioliitto ei ole sen takia, että nainen ja mies ovat erilaisia. Tuollainen on täyttä höpönhöpöä. Eri asia on, että esimerkiksi Vanhan testamentin aikaan avioliitto oli taloudellinen instituutio sukujen välillä vaimon siirtyessä omaisuutena omalta suvulta miehen suvulle.

Näistä lähtökohdista on turha vääntää perusteita nykyaikaiselle juridiselle liitolle, jossa osapuolina ovat vain liiton solmineet täysivaltaiset aikuiset ihmiset. Nykyajan avioliitto on sitä varten, että se muodostaa juridisen pohjan ja tietyllä tavoin myös turvan parisuhteen pitkäjänteiselle jatkamiselle. Avioliitto antaa myös turvallisen juridisen pohjan perheen perustamiselle. Siinä suhteessa ei pidä ollla väliä, mitä sukupuolta vanhemmat ovat.


Vieras

#23194 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

2013-10-27 15:46:55

#23189: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

 

Kansalaisten erilaisuus ei vaikuta heidän kansalaisoikeuksiinsa muualla kuin jossain Zimbabwessa,  Iranissa tai Venäjällä. Suomi on ainut Pohjoismaa, jossa ei vielä ole voimassa tasa-arvoinen avioliittolaki.

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#23338 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

2013-10-28 12:28:48

#23189: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Hyvä lähimmäinen, jaan todistukseni täällä rohkaisuksi etsijöille. Tässä elämässä on turhaa riidellä henkilökohtaisella tasolla uskonasioista. Raamattukin kehoittaa meitä olemaan ryhtymättä turhiin väittelyihin syntisten ja vääräuskoisten kanssa, mutta tärkeää on, että kristityt eivät ole välinpitämättömiä. Siksi kannatamme arvomaailmamme mukaisen yhteiskunnan kehittymistä esimerkiksi allekirjoittamalla tämän adressin. Se on välittämistä, että kertoo lähimmäisille Raamatun ilmoittaman totuuden - se riittää.

Jokaisella ihmisellä on oikeus omiin valintoihinsa. Emme voi elää elämäämme kenenkään toisen puolesta - aina voimme rukoilla kaikkien puolesta, etenkin Helvettiin tuomittujen syntisten ja vääräuskoisten. Mielestäni asiattomien kommenttien viljely netissä on turhaa ja kertoo ainoastaan siitä, että tunteet ohjaavat kirjoittelua eikä järki. Voihan se tietysti olla niinkin, että kirjoittelulla pyritään tietoisesti provosoimaan ja toisaalta provosoidutaan harkitsemattomiin ylilyönteihin. Luopumus ja eksytykset ovat olemassa tässä ajassa, kun ylöstempaus on lähempänä kuin koskaan. Toivotan kaikille kaikille oikein uskoville kristityille rakastavan Jumalan siunausta ja Jeesuksen Kristuksen rauhaa.