Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Signal

#18191 Re: Re: Sisäministeri Päivi Räsänen - jälleen kerran

31.07.2013 17:20

#18126: - Re: Sisäministeri Päivi Räsänen - jälleen kerran

Miksi sairaanhoitohenkilökunnan on pakko osallistua tappamaan avuttomia keskosia, vaikka eivät sitä omantunnon syistä itse haluasi? Koulussa jopa aamuhartauteen ei ole pakko osallistua, on oikeus pitää uskontonsa mukaista asustetta, on oikeus kieltäytyä armeijasta, on oikus sitä ja tätä... Suomi ja Ruotsi ovat ainoat länsi-Euroopan maat, jossa sairaalan hoitohenkilökunnalla ei ole valinnanvapautta näistä veriteoista. Missä on se kuuluisa suvaitsevaisuus ja ihmisarvo?

Jopa median narsistisilla toimittajillamme on sopimuksissa vapaus kieltäytyä 'etiikkaansa' vedoten heille epämieluisista jutuista, siis kirjoittamisesta. Mikä etiikka heillä on? Media suoltaa törkyä ja valhetta, ei väliä kunhan vain lehtiä myydään ja rahaa tulee. Mikä oikeus heillä on arvoida, jos hoitohenkilökunta ei omantunnonsyistä halua olla mukana keskosmurhissa. Ei mikään.

Nyt kun Räsnänen nosti rohkeasti tämän tärkeän asian esille, niin voi kauheata, voi kauheata. Voi teitä te ulkokullatut.

Vastaukset

Megafon
Vieras

#18193 Re: Re: Re: Sisäministeri Päivi Räsänen - jälleen kerran

2013-07-31 17:32:39

#18191: Signal - Re: Re: Sisäministeri Päivi Räsänen - jälleen kerran Koulussa jopa aamuhartauteen ei ole pakko osallistua, on oikeus pitää uskontonsa mukaista asustetta, on oikeus kieltäytyä armeijasta, on oikus sitä ja tätä...

 

 

Mikään mainitsemistasi oikeuksista ei liity työtehtävien suorittamisesta kieltäytymiseen.

 

 

 

Vahtikoira

#18202 Re: Re: Re: Sisäministeri Päivi Räsänen - jälleen kerran

2013-07-31 18:35:57

#18191: Signal - Re: Re: Sisäministeri Päivi Räsänen - jälleen kerran

Miksi opetushenkilöstön pitää kunnioittaa eri uskontokuntien perheiden näkemyksiä ja myös toimia heidän toiveidensa mukaan opetussuunnitelman mukaisesti?

Siksi, että opettajat tms. eivät  tässä yhteiskunnassa toimi henkilökohtaisen vakaumuksensa puolestapuhujina ammatissaan vaan ammattilisesti, kaikkia osapuolia kuullen ja heitä koskevia lakeja ja säännöksiä noudattaen.

 

Joka ei tätä yksinkertaista asiaa ymmärrä, hän voi aina hakea yksityistä rahoitusta tai ulkopuolista tukea mm. koululleen, sairaalalleen, teatterilleen, missä vain yhden näkemyksen etiikka on se perusta.

 

Mikään ei estä, mutta suomalaista, kaikille kuuluvaa esim. terveydenhuoltoa ei määritellä tällä hetkellä muilla perustein kuin nyt on. Toki voitte laittaa asiasta kansalaisaloitteen vireille, sitähän ei mikään estä. Vapaassa maassa.