Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#17941 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää

27.07.2013 21:37

#17937: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

 

Ootko varma että "sydämesi"  tyytyisi sitten siihen jos olis joku tällainen inhimillinen,  uskon ulkopuolinen todistus?
Tulee vaan mieleen,  että niinkuin,   olikohan Festus,  joka sanoi P:lille "Suuri oppi hullaannuttaa sinut Paavali!"

Paavali ei olisi tehnyt ehkä mitään tällä inhimillisellä tuntemisella.  Hän eli joka solullaan Kristukselle Pyhässä Hengessä. Se ei ole,   Paavalin tapauksessa etenkään,   välttämättä  vähemmän,  kuin jos olisi tuntenut inhimillisesti.  Tätä on aika vaikea kuvata. 
Itse asiassa Jumala koko kolminaisudessaan tulee eläväksi ja olemassaolevaksi vasta uskonaskelten kautta.
Häntä ei ole,  ennen kuin puhutte keskenänne!         (Ja tämä ei tarkoita nyt muuta kuin,  että ihminen puhuu rukouksessa Jumalalle ja Jumala puhuu sanassaan ihmiselle)

Ja valitsemallaan tavalla Jumala usein alkaa puhua myös  henkilökohtaisella tasolla.  Itselläni se on alusta asti tapahtunut laulujen kautta.   Mutta tästä ei saa tehdä mitään kynnystä,  ja sen täytyy olla alisteinen Sanalle,  muuten menee komeasti jepikkoon, ( ja meneehän sen usein).  Ei olisi mitään luotilankaa,  minkä mukaan oikaista  kokemuksellista,  jos ei olis tuota pysyvää, ikuista sanaa: Niinkuin profetoiminenkin,  tämä kaikki on vajavaista.

On meillä aarre verraton 
se kalliimpi on kultaa
Ja kivet kalliimmatkin on sen rinnalla vain multaa!


Vastaukset


Vieras

#17957 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virki

2013-07-28 08:27:35

#17941: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää

"Paavali ei olisi tehnyt ehkä mitään tällä inhimillisellä tuntemisella.  Hän eli joka solullaan Kristukselle Pyhässä Hengessä. Se ei ole,   Paavalin tapauksessa etenkään,   välttämättä  vähemmän,  kuin jos olisi tuntenut inhimillisesti. "

Olet oikeassa siinä, että Paavali oli kiivas ja tunteikas mies. Toisaalta hän kuitenkin oli rationaalinen ja pohdiskeleva, jä käytti paljon jonkinasteista järkeilyä uuden liiton säännöksiä laatiessaan. Suurin osa niistä oli vanhojen juutalaisten lainomaisten tekstien päivitystä ja suodatusta hellenistiseen maailmankuvaan (miksi emme muuten saisi päivittää niitä edelleen tämän päivän maailmankuvaan....??). Osa hänen ohjeistaan seurakuntalaisille on hänen omaa pohdintaansa, mitä hän itse alleviivaa.

Vastauksesi ei anna mitään selvyyttä siihen, miksi Sinun uskonnollinen kokemuksesi ja sen antama Raamatun tulkinta on sen oikeampi kuin jonkun muun. Samaa pyhää kirjaa on tulkittu tuhansina eri versioina.