Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

veritas

#12149 Re: Re: Re: Re: Re: Re: LUKEKAA 11845 .

30.04.2013 10:02

#12091: - Re: Re: Re: Re: Re: LUKEKAA 11845 . 

"Tietoa tulee koko ajan lisää ja koko ajan päästään lähemmäs sitä, mikä on totta, mutta ei koskaan absoluuttiseen totuuteen."

Haluatko tuntea absoluuttisen Totuuden ?  Jeesus on absoluuttinen Totuus, kuten Hän sanoo itsestään Johanneksen evankeliumissa, luku 14, jae 6 : "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani."  Tiedän että yleinen hokema kuuluu "kaikki on suhteellista".  Mutta kun kaikki ei ole suhteellista, Jeesus on sama ikuisesti.

Totesin viestissä #11753, että tiede ei välttämättä ole ristiriidassa Raamatun kanssa.  Sähkö ja Einsteinin kaava (vain esimerkkejä, on toki muitakin) ovat luonnonlakien mukaisia jotka Jumala tiesi ja asetti jo tuhansia vuosia sitten ennen kuin tiedemiehiä oli edes olemassakaan. 

Ihmisen ja Jumalan välinen ero näkyy hyvin selvästi Jobin kirjassa, luvussa 38. Jumala selittää siinä luomistaan, ja kysyy Jobilta kysymyksiä joihin Job ei pysty vastaamaan. Eipä silti, eivät pystyisi tämän päivän tiedemiehetkään niihin vastaamaan.

 

Vastaukset


Vieras

#12155 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: LUKEKAA 11845 .

2013-04-30 13:11:32

#12149: veritas - Re: Re: Re: Re: Re: Re: LUKEKAA 11845 .

"Sähkö ja Einsteinin kaava (vain esimerkkejä, on toki muitakin) ovat luonnonlakien mukaisia jotka Jumala tiesi ja asetti jo tuhansia vuosia sitten ennen kuin tiedemiehiä oli edes olemassakaan. "

Olisikohan tuossakin lausumassa ajallinen mittakaavavirhe, Jumalan kun olisi pitänyt olla hommissa jo 13,5 miljardia vuotta sitten.

"Jeesus on absoluuttinen Totuus,"

Mielenkiintoista on vain se, että tuota absoluuttista totuutta on tulkittu vuosisatojen aikana ja nykyäänkin lukemattomin eri tavoin. Ja Jeesuksen paikoin hieman hämärän opin lisäksi Uudessa Testamentissa on suuri määrä toisilleen ristiriitaista totuutta, jopa Jumalan sanan saarnaajat rupeavat riitelemään keskenään oikeasta opista!!

Tiede ei absoluuttiseen totuuteen väitä pystyvänsäkään, koska se oivaltaa, että tapahtumat ovat aina erilaisten osastensa lähes äärettömiä universumeita, joista on käytännössä mahdotonta selvittää kaikki tyhjentävästi. Silti asiat vain tapahtuvat, osittain lainalaisuuksien ja osittain puhtaan sattuman ohjaamana. Esimerkiksi voidaan ottaa lantin heitto: Kukaan ei pysty niin näennäisen yksinkertaisesta tapahtumasta ennustamaan, kummalle puolelleen lantti putoaa. Tiedämme vain, että mahdollisuudet ovat yhtä suuret sekä kuva- että arvopuolelle. Henkiset asiat taas monimutkaistuvat senkin takia, että eri näkökulmat saavat ne näyttämään erilaisilta.

Toki kaikissa tieteissä on päästy eteenpäin siten, että asioita on pystytty selittämään tehokkaammin ja todenmukaisemmin. Selityksistä ovat tällöin tippuneet auttamatta avaruuden eetterit, alkemian tavat tuottaa kultaa, kastraatiopelko kaiken kattavana sielunliikkeiden selittäjänä esimerkkejä mainitakseni. Samalla, kun tiede on ottanut vuosisatojen saatossa askeleita aina parempaan ja parempaan selitykseen tapahtumia ohjaavista lainalaisuuksista, henkien ja jumalien alue asioiden määräysvallasta on kaventunut jatkuvasti. Ihan toinen asia on se, että fundisuskovat kategorisesti kieltävät tämän kehityskulun sulkemalla silmänsä ja toistelemalla, että Jumala ja Raamattu....