Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#12022 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

29.04.2013 06:40

#11996: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

Ja huomaatko, että noiden vuosien jälkeen seurasi SOTA. Vai meinasitko, että olisit elänyt juuri nuo vuodet 1919-1939 eli 20 vuotta, et pidempään? Et kokenut mitään sen jälkeen? Tämä menee nyt niin käsittämättömän utopian puolelle, että väkisinkin suututtaa. Minä olen ikäni kuullut omien isovanhempien tarinoita aina 1900- luvun alusta lähtien ja pidän ensinnäkin vääryytenä sen ajan ihmisiä kohtaan väittää, että silloin oli helpompaa kuin nyt. Toiseksi pidän vääryytenä vähätellä sitä yhteiskuntaa, jonka sukupolvet ennen meitä meille loivat. Monet nykyajan ongelmat ovat nykyajan ihmisten aikaansaamia, eivät ajan vika.

Tutkimusten mukaan mielenterveysongelmia ei tuohon aikaan juuri diagnosoitu. "Hullut" olivat vaivaistaloissa, tai kuten eräässä perheessä, jossa mies sitoi hullun vaimonsa sängynjalkaan kiinni, ettei tappaisi lapsia. Ja tauteihin KUOLI silloin PALJON enemmän ihmisiä kuin nykyään. Espanjantauti tappoi maailmassa 30-100 MILJOONAA ihmistä, Suomessakin 25 000!! Mutta onhan meillä nytkin tuo sikainfluenssa. Hui.

Vastaukset

taku

#12024 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

2013-04-29 07:39:45

#12022: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

Mitenköhän tämän nyt ilmaisisi.En varsinaisesti sanonut että olisin halunnut elää tuohon aikaan tai että tuolloin olisi ollut helpompaa.Toki tajuan että jos olisin syntynyt vaikka 1919 niin olisin joutunut kokemaan sodan.Ajattelin sanoessani millainen Suomalainen yhteiskunta oli tuolloin ja millaista POLITIIKKAA Suomessa tuolloin tehtiin.Ja että Suomi oli aidosti itsenäinen

Se mitä tarkoitan on että lainsäädäntö on kehittynyt lähes pelkästään huonompaan suuntaan.Avioliitto on mitätöity elämää ei kunnioiteta ja olemme vieraantuneet luonnosta.Arvokonservatiivinen oikeisto hallitsi Suomea. Lähes kaikki tuon ajan johtajat olivat hyviä.Esimerkiksi Sfinnhuvud oli presidenttinä aivan loistava.Ihmisten arvot olivat kohdallaan.Se mitä tauteja maassa on ei ole riippuvainen siitä millaista politiikkaa maassa tehdään millaisessa yhteiskunnassa eletään tai millainen lainsäädäntö on.

Jaan mielessäni Suomen historian seuraaviin vaiheisiin

ennen itsenäistymistä eli vuotta1917

vuosi 1918kansalaissota

vuodet 1919-1939 täyden itsenäisyyden aika

1939-1945 sota -aika

sitten vuodesta 1945- jonnekkin 1980-lle Neuvostoliiton vasallivaltio

sitten 1980 lta vuoteen 1995 toinenaidon itsenäisyyden aika

vuodesta 1995 nykyaika

Jos mietimme näitä ajanjaksoja niin aika ennen itsenäistymistä tuntuu niin kaukaiselta etten jaksa sitäajatella.Sota aikaa kukaan tuskin haikailee. Olisimyös aika epäisänmaallista haikaillaaikaajolloinolimme NL:n vasallivaltio.Jäjelle jää siis kolme ajanjaksoa. Minulle Suomen itsenäisyys merkitsee paljon.Seon yksi asia.Muita ovat sitten että arvot ovat menneet päin en viitsi sanoa mitä ja lainsäädäntökin on ihan jotain miten sen sanoisi.Minun mielestäni aito hyvinvointi ei synny materiaalisesta hyvinvoinnista.Puhdasluontoisänmaan itsenäisyys yhteiskunnassavallitsevat arvot ja se ettäarvokonservatiivinen oikeisto hallitsee maataovat paljon arvokkaampia kuin tietokoneet,televisiot,kännykät ja raha.Monet nykyajan ongelmista ovat tosiaan arvoliberaalien sekularistien aikaansaannoksia siis sellaisten jotka haluavat maallistaa yhteiskuntaa jotka eivät kunnioita elämää vaan kannattavat Holannin mallista armomurhalainsäädäntöä sukupuolineuutraalia avioliittolakia abortteja jne