Ruokatauon palauttaminen takaisin osaksi työaikaa/ Tampere

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#601

Puolen tunnin ruokatauko omalla ajalla vaatii useissa toimipisteiissä suuria järjestelyjä. Jos työntekijät haluavat pitää kiinni suunnitellusta ruokatauosta joustavuus työyksiköissä vähenee, työilmapiiri kiristyy. Työpaikoilla on keskenään erilaisessa asemassa olevia työntekijöitä. Toiset ruokailevat omalla ajalla ja toiset työajalla. Oma aikainen ruokatauko aiheuttaa myös työvuoromuutoksia. Rajuin esimerkki joka minulle on tullut eteen on suunnitellut pätkätyövuorot, 4h45min jonka laki mahdollistaa. Kaikissa työpisteissä ei ole varattu henkilökunnalle ruokailutiloja, tästä esimerkkinä mm. kouluterveydenhoitajat. Heillä on lupa hankkia mikro ja kahvikeitin mutta varsinaista ruokailuun tarkoitettua tilaa heille ei ole osoitettu.

(Tampereen kaupunki, 27.02.2017)

#611

Työssäoloaika lisääntyy ilman palkankorotusta; edelleen työaikana ruokailevat tekevät siis 20min vähemmän töitä/päivä, mutta saavat samaa palkkaa. Tämä tarkoittaa, että me yleistyöaikalaiset teemme vuodessa noin 3 viikkoa enemmän töitä, ilman asianmukaista korvausta. Pidentyneet päivät lisäävät väsymystä ja vähetävät työssä jaksamista. Asianmukaisia taukotiloja ei ole, joissa voisi ruokailla omakustanteisesti. (Henkilöstöravintoloissa ei saa syödä omia eväitä.) Osastojen taukotilat kun tuppaavat olemaan myös muun henkilökunnan ja välillä jopa asiakkaiden kanssa samassa tilassa. Johto ei ole osoittanut kaikille asianmukaista taukotilaa. Bussilla kulkevana työpäivät alkavat olla matkoineen 10,5h. Onneksi ei ole lapsia. Ennen on ruokaillessa keskusteltu työasioita, nyt niitä varten pitää järjestää erillinen tapaaminen, seko lisää sitä tehokkuutta?

(Nokia, 27.02.2017)

#617

Työhyvinvointia tämä systeemi ei lisää, tuottavuudesta puhumattakaan.

(Tampere, 27.02.2017)

#627

Lapsiperheiden kotipalvelussa perhetyöntekijöiden ruokailu omalla ajalla on pääsääntöisesti mahdotonta: taukotiloja, työpaikkaruokaloita, kahviloita ym palveluja ei työreiteiltä ympäri kaupunkia löydy. Eväitä on paha nauttia ulkona puiston laidassa tai kannon nokassa - etenkään talvella!!! Kyse on työsuojelullisestakin asiasta. Ruokataukosääntö on perhetyöntekijöille myös epätasa-arvosta kiinteissä toimipisteessä työskenteleviin nähden.
Muutos myös heikentää perheiden saamaa palvelua merkittävästi: Palvelun kotikäyntiaikoja on lyhennettävä ja perheen tarpeen mukainen jousto tulee mahdottomaksi!

(Tampere, 27.02.2017)

#628

"haitat ovat hyötyjä suuremmat" kuka osaa kertoa mitkä konkreettisesti on ne hyödyt mitä tällä saavutetaan että ruokaillaan omalla ajalla????

(Tampere, 27.02.2017)

#629

Suun terveydenhuoltoon erittäin, erittäin toimimaton systeemi. Vasta jonkun ajan päästä tulemme valitettavasti näkemään, kuinka halutun työn tehokkuuden kasvattamisen sijaan asiassa kävikin juuri toisin. Nyt jo kuitenkin on huomattavissa kuinka paha työntekijöillämme on olla. Tampereen kaupunki ei kai oikein ole saavuttanut Kunta10- kyselyissä huikeita arvosanoja muutenkaan ja alaspäin on ollut suunta suun terveydenhuollossakin. Viimeisin kysely oli vuoden 2016 lopulla harmittavasti. Nyt kun se tehtäisiin, olisivat vastaukset vieläkin negatiivisempia. Puhutaan kauniisti työntekijöiden hyvinvoinnista, jota tosiaankaan pelkkä vuosittainen kulttuuriseteli ja yksi Tyhy-iltapäivä vuodessa ei lisää. Ne muutokset tarvitsee saada päivittäiseen arkeemme. Nyt mentiin toiseen suuntaan ja rajusti. Tähän erittäin hektiseen minuutilleen aikataulutettuun alati jo kiristyneeseen päiväkirjaamme ei tällaista muutosta pysty tekemään muutoin kuin vähentämällä potilaiden määrää, jotta hoitajan ruokatauko saadaan varmasti toteutumaan niiltä osin. Hammaslääkärihän edelleen ruokailee joustavasti työajallaan. Nyt kun vapaita aikojakaan ei moneen kuukauteen ole (lukuunottamatta ensiapuaikoja), johtaa myös jonkin verran jo varattujen aikojen siirtämiseen sinne hamaan tulevaisuuteen. Siltikään koskaan ei pysty kukaan tämänkaltaisessa työssä ennustamaan miten potilastyö etenee ja saako suunnitellun homman tehtyä juuri sille varatulla ajalla. Ensiapuajat ovat asia erikseen. Jokainen tapaus on erilainen. Olemme toimineet asiakaslähtöisesti ja useimmiten meiltä on lähtenyt tyytyväinen potilas pysyvä paikka suussaan, mikäli hän on lohjeneen hampaan vuoksi hoitoon hakeutunut. Jatkossa lisäntyvät väliaikaiset paikat ja potilaiden hyppyyttäminen toisen kerran saman asian vuoksi, sillä lääkäreille on annettu tehtäväksi huolehtia, että hoitajan tauko toteutuu. Vaikka teemme sitä harvinaisen tiivistä yhteistyötä kahden hengen tiiminä, jossa kumpikaan ei ole toisen esimies ja käskyttäjä. Lisäksi todellakin nuo jo monen aiemmin mainitsemat muut asiat, jotka nyt eivät toimi. Niitä on paljon. Jokaisen kannattaa myös miettiä, kuinka olemme palamassa menneisyyteen tästä nykyaikaisesta hammashoidosta, mikäli yllättävien tilanteiden sattuessa -ja niitähän tulee jatkuvasti- hammaslääkäri tekee jatkossa potilastyötä tarvittaessa yksin. Kärsii potilasturvallisuus, aseptiikka ja hoidon laatu mielettömästi! Nykypäivänä hammashoidossa sellainen ei enään toimi ja tulee todellakin aiheuttamaan vaaratilanteita. Vasta sittenkö reagoidaan, kun potilaille jotain sattuu ?!

(Tampere, 27.02.2017)

#654

Vähentää työssäjaksamista, työmotivaatiota, eriarvoistaa perusterveydenhuollon henkilöstöä verrattuna erikoissairaanhoidon työntekijöihin, jotka eivät siirtyneet yleistyöaikaan. Tiedotus muutoksista hoidettu ala-arvoisesti.

(Ylöjärvi, 27.02.2017)

#680

Teemme kotikäyntejä yksin ja työturvallisuutemme kärsii pahasti, jos emme tarvittaessa saa työkaveriimme yhteyttä, jos hän on viettämässä ns. omaa aikaa eikä vastaa silloin puhelimeen.

(Tampere, 27.02.2017)

#689

Hammashoitajan työ on vastuullista, varsin hektistä, aikataulutettua potilastyötä ja päivän piteneminen vaikeuttaa jaksamista.

(Tampere, 27.02.2017)

#694

Tämä lisää pahoinvointia ja väsymystä työssä ja sitä mukaa motivaatio laskee

(Tampere, 27.02.2017)

#700

Työpahoivointi lisääntyy. Ainakaan hammashoidossa ei mitenkään voida perustella tätä päätöstä. Työpäivä hankaloituu. Toiminta muuttuu vaan tehottomammaksi.

(Tampere, 27.02.2017)

#701

Puolen tunnin lepotauko on vaikuttanut työpaikallani mm.työhyvinvointiin, työssä jaksamiseen, asiakkaiden tarpeisiin vastaamiseen sekä yksityispuolella lapsen päiväkotipäivän pituuteen.
Puolen tunnin kl.11-13 pidettävä lepotauko ei valitettavasti ole sitä, miltä lepotauko kuulostaa...

(Tampere, 27.02.2017)

#744

näinkö näitä jonoja lyhennetään ja työntekijöiden motivaatiota lisätään?
nyt pitää antaa sekä henkistä että taloudellista tukea näille henkilöille, jotka jaksavat tässä hektisessä maailmassa ajatella muitakin kuin itseään!

(Tampere, 27.02.2017)

#762

Väärä toiminta työnantajalta!

(Tampere, 27.02.2017)

#785

Päättäjät nyt järki käteen!! Haitat pahemmat kuin hyödyt järkikin tuon kertoo!!

(Lempäälä, 27.02.2017)

#789

Muutoksella on liian suuri vaikutus haitallisesti työhyvinvointiin ja työssä jaksamiseen.

(Kuopio, 27.02.2017)

#800

Tämä ei ainakaan lisää työmotivaatiota!!

(Ylöjärvi, 27.02.2017)