Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #37572 Re: Re: Re: Re: Uskontokuntien ääni kuului vahvana homoliittolain kuulemisissa

01.07.2014 18:58

#37567: - Re: Re: Re: Uskontokuntien ääni kuului vahvana homoliittolain kuulemisissa

(1) Kansalaisaloitteen esitys on perusteluidensa osalta sisäisesti ristiriitainen,

Lakivaliokunnan äänestyksessä oli vastassa toinen esitys, jossa lakiehdotus olisi mennyt eteenpäin korjausesityksin. Ei ole mienkään poikkeavaa, että myös ministeriöiden valmistelemille lakiesityksille annetaan lakivaliokunnassa vihreää valoa muokkaussuosituksin. Todellisuudessa ei siis ole kyse tästä perustelusta vaan tekosyystä sille, että lakialoitetta vastustettiin muista syistä.

(2) aloitteessa ei riittävästi arvioida esitetystä muutoksesta seuraavia tosiasiallisia vaikutuksia

Tästä lakivaliokunnan puheenjohtaja itsekin totesi, että sellaisia ei kansalaisaloitteelta voida odottaakaan. Jos sellaista edellytettäisiin, se käytännössä mitätöisi koko kansalaisaloitelain. Tällainen maininta hylkäämissuosituksen perusteena tekee pilkkaa eduskunnan lainsäädäntötyöstä.

(3) aloitteessa esitetty avioliittolain muuttaminen vaikuttaisi väistämättä myös moniin muihin lakeihin, jotka pitäisi avata ja muuttaa vastaavasti."

Nämä lakimuutokset oli selvitetty oikeusministerioön toimesta jo vuonna 2010. Olisi pöyristyttävää. että jotain lakia ei sen takia muutettaisi, että muutos aiheuttaisi muutostarvetta muihinkin lakeihin. Tämä on täysin normaali tilanne. Ei esimerkiksi oltaisi voitu koskaan mennä EU:hun, koska se vaati niin monen muun lain muuttamista.

"Pride-viikon huipentaneesta eilisestä Helsingin Pride-kulkueesta ei tullutkaan ylpeää voitonmarssia. "

Olipahan siinä marssissa yli kaksinkertainen osallistujamäärä edelliseen vuoteen nähden, mikä oli selkeä viesti käsittämättömälle lakivaliokunnassa tapahtuneelle suhmuroinnille.