Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #27510 Re: Re: Re:

26.01.2014 13:44

#27498: - Re: Re:

Näin innokas Paavali oli vapauttamaan orjat TÄSSÄ MAAILMASSA:

Gal.3:28  Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi. (siis ei mitään todellisesta arkielämästä!)

Tit 2:9 Kehota orjia alistumaan kaikessa isäntiensä tahtoon ja toimimaan näiden mielen mukaan. Heidän ei pidä väittää vastaan.

1. Tim 6:1-2 Orjan asemassa olevien tulee osoittaa isännilleen kaikkea kunnioitusta, jotteivät Jumalan nimi ja meidän opetuksemme joutuisi huonoon huutoon. Ei orjien pidä osoittaa uskoville isännilleen vähäisempää kunnioitusta sen vuoksi, että he ovat uskonveljiä. Heidän on päinvastoin oltava sitäkin alttiimpia palvelemaan, koska nämä tekevät hyvää ja ovat uskovia ja rakkaita veljiä.

Kol 4:1 Isännät, kohdelkaa orjianne oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. (...siis ei: Vapauttakaa orjanne!!!) Muistakaa, että teilläkin on taivaassa herranne.

Kol 3:22 Orjat, totelkaa kaikessa maallisia isäntiänne, ei silmänpalvelijoina ja mielistellen, vaan vilpittömin sydämin, Herraa peläten.

Efe 6:5-8 Orjat, totelkaa maallisia isäntiänne. Pelätkää ja kunnioittakaa heitä ja palvelkaa heitä vilpittömin sydämin, niin kuin Kristusta. Tehkää työnne auliisti, niin kuin palvelisitte Herraa ettekä ihmisiä. Muistakaa, että jokainen, joka tekee hyvää, saa siitä palkan Herralta, olipa hän orja tai vapaa.

1. Kor. 7:20-21 Jokaisen tulee pysyä siinä osassa, jossa hän oli kutsun saadessaan. Jos olit orja, älä siitä välitä. Vaikka voisit päästä vapaaksikin, pysy mieluummin orjana.

- - - -

Koko tuon sitaattikokoelman läpikäyvä teema on, että orjuudesta vapaudutaan uskon kautta taivaan iloissa, mutta täällä maan päällä orjan on tyydyttävä asemaansa.