Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #23782 Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 12:45

#23755: - Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

Niinkuin jo ennemmin kirjoitin, lainaus:

I läroplanen för förskolan (Skolverket, 2006, s.10) står det att;
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar förståelse för att alla människor har lika
värde
oberoende av social bakgrund och oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller
annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
Tätäkö vastaan haluat taistella?? Ihmisten samanarvoisuutta vastaan? Ilmeisesti olet myös ihmisoikeuksia vastaan?
"På "hennes" förskolor arbetar man aktivt med att – i enligt med läroplanen – motverka stereotypa könsroller och bemöta barnen utifrån person i stället för utifrån kön. Till exempel kallas både personal och barn för "kompisar" i stället för "tjejer och killar".
Lotta Rajalin är van vid att ta strid för genustänket och att bemöta kritiken.
– Det handlar inte om att göra pojkar till flickor och tvärtom, utan om att låta alla få tillgång till helheten. Att inte höja på ögonbrynen för att en flicka är jätteintresserad av fotboll eller en pojke vill dansa balett, säger hon.
– Men att vi är noga med vårt förhållningssätt till barnen betyder inte att vi är ute efter att förändra dem, de är underbara precis som de är och får vara precis så flickflickiga eller pojkpojkiga som de vill. Det är en mänsklig rättighet att få vara den man har vilja och förmåga att vara.
"
Tuossa lauseessa tiivistetään tuo vihaamasi ihmisten tasa-arvo. (lainattu linkistäsi)
"Se liittyy homoseksualismiin juuri tarpeena luoda näille "uusille" sukupuolisille ilmiöille sopiva ilmasto. Karkeasti sanottuna: ennen maailma halusi muuttaa homoja kaltaisekseen, nyt pyrkimys on päinvastainen. Identiteettikysymys liittyy muutenkin vahvasti homoseksualismiin, mistä olen jo paljon paasannut tuolla taaempana."
Jos jotain pyrkimyksiä on niin ne tulevat ilmi tuossa Skolverketin lainauksessani. Katso ylös.
"Sivun vasemmassa laidassa lista Ruotsin jo sertifioiduista laitoksista ("hbt-certifierade verksamheter"), ja kannattaa myös tarkistaa hinnasto ("priser") siinä alla. Rahastaa tälläkin voi."
Lainaus: I vårt demokratiska samhälle borde det vara självklart att alla behandlas likvärdigt och med respekt, oavsett om man är hetero-, homo- eller bisexuell, och oavsett om man är transperson eller inte. Men tyvärr räcker det inte med god vilja. Det krävs grundläggande kunskap också. Kunskap om hur normer styr vårt beteende och om hur sociala mekanismer utesluter vissa grupper från gemenskapen.
Eli siis vieläkin kysymys. Taisteletko todella ihmisten tasavertaisuutta vastaan vai etkö ymmärrä ruotsin kieltä?
Rahastaa? Niin kurssitushan yleensä maksaa.