Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

No tällaista, p.

/ #11765 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.04.2013 22:08

#11500: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nyt vasta pääsin  lukemaan tätän viestiäsi, missä kerroit siitä lestadiolaisyhteisöstä.  Vähän vaikea samaistua, kuvitella mitä olisi kasvaa sen sisällä. ( Oma kotikasvatus on ollut maallistuneen ja kristillisen välimaastossa).  Pikkusen olen joutunut kosketuksiin heidän kanssaan. Enemmänkin uskonnollisiin kuin uskoviin,  joita heitäkin tiedän olevan.  Tai en osaa määritellä, kosken tunne tarpeeksi.  Ulkoapäin siinä voi olla paljon kaunista ihmistenvälistä yhteyttä.  Ihailin myös sitä, kuinka lapsia tervehdittiin kädestä oikein aidosti  heitä kunnioittaen. Heissä on jotain tosi Suomalaista!

Yhteistä lämpöä ja vaatimattomuutta myös olen kokenut.  Mutta myös tämän kovemman puolen sitten kohdannut kyllä,  ja sehän on hyvin ehdoton. Saarnoissa Pyhä Henki on jollakin tavalla,  mutta kahlehdittuna.   Olisko nyt tapahtunut vähän muutosta,  koska juuri kuulin,   että oli jopa kehotettu lukemaan Raamattua.   Silloin varmasti syntyy uutta !

Toivon mukaan lestadiolaiset säilyttäisivät sen mikä on hyvää, eivätkä rojahtaisi toiseen äärilaitaan niinkuin kirkossa on tapahtunut.  Mielestäni Martti Simojoki oli viimeinen hengeltään Kristuksen täyttämä Arkkipiispa, senjälkeiset piispat ovat hengittäneet enemmän humanismia kuin hengen tuulia.    Juuri kirkkauteen päässyt vapaakirkon evankelista Hilja Aaltonen  sanoi profeetalliseen tapaansa, että Suomeen tuleva herätys on lestadiolais-sävytteinen.  OLisko mahtavata?