Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi

äiti vaan

#376 kuka pilasi pienen lapsuuden rauhan

19.11.2013 17:12

"Miksi pienellä ihmisellä ei ole oikeutta elää 3 vuotta kodissa, rauhassa ja turvassa."

Vieras

#377

19.11.2013 17:33

Jokaisel on oikeus itse päättä .

Vieras

#378

19.11.2013 20:31

Kummajuttu kun ei oteta lapsen etua huomioon kai ne isät jotka pystyy jäämään kotiin lapsen kanssa jää kotiin. Entä ne yksityisyrittäjät millä ei tälläistä mahdollisuutta ole kun pitää lainat lyhentää ja vaimon palkka ei siihen riitä kun ruokaa pitää saada pöytään. Se voi olla niin että tarvitaan lisääpäivähoito paikkoja tänne maallekin ja lapset menee yhä aiemmin hoitoon että saadaan laskut maksettua ja ruokaa pöytään.
vieras

#379 Kataiset ovat leikanneet yli 20 pitkää vuotta !

20.11.2013 16:25


Tämä Älykääpiö joukko ei keksi muuta ,kuin leika sieltä ,missä ei ole leikattavaa.
Samaan aikaan tämä "jalomielinen joukko on jakanut rikkaille vain lisää rahaa " !
Vasemmistoliitton johto on myynyt kasvonsa Kokoomukselle !
Arhimäki on samanlainen kuin oli entinenkin,Siimes,,, unohti köyhät ,kun pääsi kokoomuksen kelkkaan.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

21.11.2013 00:26


Äni

#381 Laajempi näkökulma

21.11.2013 05:49

Kommenteissa ja julkisessa keskustelussa usein unohtuu, että eihän tämä uudistus koske vain niitä perheitä, joissa äiti "lorvailee" kotona. Uudistus koskettaa myös niitä perheitä, joissa äiti tekee osa-aikaisesti töitä, mutta lapset on silti onnistuttu/haluttu pitää kotihoidossa joko tukiverkkojen avulla (esim. isovanhemmilta lastenhoitoapua) tai työvuoroja sumplimalla. Monesti nämä perheet ovat juuri niitä pienituloisimpia, joissa kotihoidontuki on mahdollistanut sen, ettei äidinkin tarvitse mennä täydellä työajalla töihin, joka monesti myös tarkoittaa lasten kotihoidon loppumista, koska ei tukiverkkojakaan voi täyden työviikon edestä hyödyntää lastenhoidossa.

Omasta mielestäni uudistuksessa ei todellakaan ajeta lapsen parasta ja etua. Budjettiriihestä säätösyistä esitetylle tukien karsinnalle on vain keksitty päälleliimattu ulkokultainen tekosyy: isien hoitovastuun tasa-arvoistaminen. Todellisuudessa isien tasa-arvoa ja hoitovastuun tasaista jakautumista edistettäisiin jyvittämällä isille nimettyjä osuuksia vanhempainvapaasta. Tähän tukisi esim. 6+6+6 -malli, jossa kaikki voittaisivat: Isille on taattu oma 6kk vanhempainvapaa paremmalla tuella kuin kotihoidontuki, joten tämän käyttämättä jättäminen ei perustuisi vahvasti perheen talouden kuralle menemiseen. Silti niissäkin perheissä, joissa isä ei käyttäisi omaa 6kk vapaataan, tilanne olisi parempi kuin nykytilanne, koska äitikin  voisi hoitaa lasta vanhempainvapaalla kotona paremmalla tuella 1-vuotiaaksi asti, kun taas nykyisin vanhempainvapaa päättyy lapsen ollessa noin 10kk ikäinen. Win-win tilanne mielestäni perheessä kuin perheessä ja todellista hoitovastuun jakamista sekä tasa-arvoistamista! Mutta eihän tämä valtiolle kannata, koska tulisi kalliimmaksi.

Sen sijaan tämä nykyinen kotihoidontuen uudistusehdotus tuntuu rankaisevan eniten juuri niitä, keille tuo tuki tulee eniten tarpeeseen: pienituloisia, yrittäjäperheitä, onhan näitä monia monia... Mikäli uudistus toteutetaan tällaisenaan, jatkossa pienten lasten kotihoito ei ole enää perheen oma ja yksityinen arvovalinta, vaan yhteiskunnan sanelema hyvätuloisten etuoikeus. Se jos mikä takaa epätasa-arvoisuutta!

(Itse olen hoitanut lapsia kotona noin 1v 3kk ikäisiksi asti, jonka jälkeen he ovat aloittaneet osa-aikaisesti kunnallisessa päivähoidossa äidin palatessa töihin. Tässä ei siis ole edes ns. oma lehmä ojassa, vaan koen uudistuksen kovana keppinä lapsiperheille. Ylevät on puheet isien tasa-arvosta, mutta keinot ovat kyseenalaiset ja unohtavat lapsen edun.)


Vieras

#382

22.11.2013 15:56

Vanhempien pitää saada ITSE päättää kumpi jää kotiin
Äni

#383 Mitä nyt sitten päätettiin?

06.12.2013 08:05

Rakenneuudistuksen päätöksistä on kulunut jo viikko, enkä ole missään uutisissa nähnyt, kuinka tässä nyt sitten loppujen lopuksi kävi. Valtioneuvoston sivuilta löysin rakenneuudistuksen päätöksien joukosta vain tällaisen katkelman:

"1.9 Kotihoidontuki ja subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminen
Hallituksen esitys kotihoidon tuen muuttamisesta annetaan budjettilakina 2014.
Lainsäädäntö tulee voimaan 1.8.2015."

Mitäköhän tämä käytännössä tarkoittaa? Hyväksyttiinkö uudistus/ehdotus sellaisenaan ja tulee voimaan reilun puolentoista vuoden kuluttua? Kaipaisin kyllä rautalangasta väännettyä tietoa, mitä päätettiin.
ei

#384 Re: Mitä nyt sitten päätettiin?

05.01.2014 20:12

#383: Äni - Mitä nyt sitten päätettiin?

Nuoret neidit töihin vaan, pois kotoa laiskottelemasta. Ei mitään tukia!!!

Jonki

#385 Re: kansanalote

18.06.2018 21:37

#97: huom!!! - kansanalote 

Poistetaan huhtikuu 25 2019