Tuomarinkylän koiratoimintakeskuksen säilyttämisen puolesta

Erika

#51 Re: Kennelliitolta toivottavasti myös kannanotto

03.12.2012 08:53

#50: mävaan - Kennelliitolta toivottavasti myös kannanotto

Kyllä Suomen Kennelliito ja Helsingin Seudun Kennelpiiri tukee tätä tärkeää asiaa, kuten adressin tekstissä etusivulla mainitaan:

"Helsingin Vinttikoirakerho ry yhdessä Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry:n ja Helsingin Seudun Kennelpiiri ry:n kanssa on tänään lauantaina 1.12.2012 lähettänyt Helsingin Kaupunginhallitukselle ja tiedotusvälineille kirjelmän asiasta."

Orvokki

#52

03.12.2012 10:00

Älytön ajatuskin, että kaikki viedään koiran kanssa harrastajilta.
Ei tunnu kivalta kun monelle tärkeää harrastusta, näin aliarvioidaan sekä pidetään vähäpätöisenä ja minkä voisi siirtää jonnekkin jorpakkoon :(
Allekirjoitin

#53 Mahdotonta

03.12.2012 10:39

Kaupunki osoittaa uuden paikan radalle, se ei paljoa auta.
Harrastajien olisi jälleen rehkittävä niska limassa rakentaakseen radan uudelleen. Siihen menisi vuosia ja käsittämätön määrä talkootyötunteja sekä rahaa. Mistä ne saataisiin? Kaupungilta tuskin mitään apuja tulisi, koiraharrastamiseen ei avustuksia tipu. Ja kuinka monta vuotta rata saisi olla, kunnes sen paikalle jälleen rakennettaisiin?
Naapuri

#54 Rakennusmaata yllin kylin muuallakin

03.12.2012 11:10

Pikku-ukko kaupungilta keksi hyvän idean mutta ehkä kuitenkin väärään paikkaan. Annetaan Koirakeskusen olla ja rakennetaan Vantaanjoen rantaan Tammistosta aina Kehä 1:lle asti taloja. Siina olisi mukavasti venepaikatkin jokaiselle oma-ja rivitaloasukkaalle. Siirtolapuutarha-alue olisi mainio paikka rakentaa upeita tornitaloja. "Oulunkylän maamerkki" vaikka. Siinä sitä olisi asuntoa kaiken kokoisena. Ja vielä kun jatketaan yhteistyössä Vantaan kanssa Pitäjän kirkolle asti niin kyllä on asuntopula pois pyyhitty sekä Helsingistä että Vantaalta. Osa asunnoista voitaisiin vaikka sitten jakaa asunnottomille ja vähäosaisille lapsiperheille. Pääsevät nauttimaan hienosta kulttuurimaisemasta.
viedään tuhkatkin pesästä

#56 Ei köyhille varmaankaan

03.12.2012 12:45

Luuleeko puolustajat että asunnot ovat köyhille, asunnottomille? EI todellakaan... jupeille joilla on takataskussa hieman isompi summa kun pitää... EN usko että tavallisella olis varaa. Ja kohta lähtee sitten tallitkin ku hienohelma-perheet itkee hevosen hajusta, heidän 10 000 juppikalusteissa...
Kuulkaas puolustajat... ei sinne kodittomia oteta..
JA se koirakeskus ei teitä koira-kissa-marsu-hamsteri-hevos vihaajia häiritse. Ei tartte tulla paikalle jos koiran ja hevosen haju haittaa...
Äly hoi älä jätä

#57 Ei taas!

03.12.2012 12:51

Voisiko Helsingin päättäjät vihdoinkin lopettaa kaikkien viheralueiden rakentamisen ja tuhoamisen. Rakentakaa ensin ne kaikki vanhat satama-alueet ym. vastaavanlaiset paikat ja antakaa Helsinkiläisten nauttia nykyisistä luonnonalueista. Muutama omakotitalo (joihin ei edes ole varaa kuin rikkailla) Tuomarinkylään ei ratkaise Helsingin asuntopulaa, mutta tuohoaa monen ihmisen ja koiran ulkoilu ja harrastusmahdollisuudet!
Pinsku

#58

03.12.2012 14:00

laitoin tälle apulaiskaupunginjohtajalle viestiä sähköpostitse, kommentoin asiaa ja kysyin hieman näistä Vinttikoirakeskuksen tuhoamisajatuksen perusteista jne. ( ihan asiallisesti kyllä) Pyysin vastaustakin saa nähdä tuleeko.
Adressi on varmasti erinomainen asia, olen tämän itsekin allekirjoittanut, mutta tulipa mieleeni että jospa vielä ns "omalla naamalla " laittais viestiä, josko päättäjät tajuaisivat eri tavalla että tän säilyttämistoiveen takana on ns ihan oikeita ihmisiä :D .
Erika

#59 Re:

03.12.2012 14:03

#58: Pinsku -

Kiitos :) Hienoa toimintaa!

Anu

#60 Re:

03.12.2012 18:49

#47: Akuliina -

Olisikohan näillä asunnottomilla ja lapsiperheillä varaa rakentaa omakotitalo nimenomaan tuonne?

Alueella järjestetään touko-syyskuun aikana useita kilpailuita ja kaikkien rotujen näyttelyitä, jonne saapuu paljon ihmisiä myös katsomaan ja juttelemaan muiden "koiraihmisten" kanssa. Kaikilla lapsiperheillä ei ole rahaa eikä mahdollisuuksia pitää koiraa, mutta tuolla lapset voivat katsella ja taputella erilaisia koiria. Monet omistajat myös vastaavat mielellään lasten kysymyksiin ja kertovat koiristaan ja harrastustoiminnasta. Koiran hankkimista suunnittelevien kannattaa myös käydä esittämässä vastaavia kysymyksiä. Alue on ainutlaatuinen Suomessa ja näyttelyihin saapuu väkeä ympäri maata.


Vieras

#61

03.12.2012 19:25

1000 taloa pellolle Tuusulantien ja hevostallien väliin! = 3000 ihmistä, 1500 autoa, lisää bussi-ym liikennettä. Ei sovi!

Vieras

#62 Re:

03.12.2012 21:25

#47: Akuliina -  

Todennäköisesti nämä talot olisivat sen verran hintavia, ettei niihin olisi asunnottomilla tai tavallisilla keskituloisilla lapsiperheille kuitenkaan varaa.

hepu

#63

03.12.2012 21:27

Myös hevostallien toimintaa ja hevosten elämää tällainen rakentaminen haittaisi! Tuomarinkylässä asustaa omien mututuntumien mukaan lähemmäs 200 hevosta(?), joiden riittävän isojen tarhojen rakentamiseenkaan ei ole tilaa, tai saatika, että tarhoja olisi riittävästi, että jokainen hevonen saisi nauttia ulkoilmasta pidempään kuin muutaman hassun tunnin. Maastolenkit näiden hevosten hyvinvoinnille ovat ehdottoman tärkeitä, ja nämä maastoreiteistä varmasti puolet poistettaisiin, jos taloja lähdetään rakentamaan. Tuomarinkartanossa toimii lisäksi 2 ratsastuskoulua kolmen yksityistallin lisäksi, eli hevosharrastajiakin tällä alueella liikkuu tuhansittain + päälle koiraharrastajat = puhutaan kymmenistä tuhansista ihmisistä ja harrastajista! Nyt valoja päälle siellä missä tällaisia ehdotuksia edes laitetaan ilmoille! Ei tule onnistumaan! Hevosihmiset varmasti yhtyvät koiraihmisten rintamaan yhtälailla, joten jaetaan tätä heillekin!
Johanna

#64

03.12.2012 22:09

Hepu, olet aivan ehdottoman oikeassa ja toivomme todella että päättäjät ymmärtävät mihin ahdinkoon ovat meitä alueen käyttäjiä järjetämässä. Valot päälle todellakin hyvät päättäjät!
NYT RIITTÄÄ KYYKYTYS

#65

03.12.2012 23:08

ei auta itku markkinoilla ! ne on sen jo päättäneet rakentaa somaleille uusia isompia asuntoja nykyiset on liian pieniä !!! niille!!! stna ! turvapaikka keskus,ja ja ja ja kun joulu on tulossa suomen valtion helsigin kaupungin on osoitettava "joulumieltä"! sonoisin että laittakoot kyseiset kulttuuri asukkaat vaikka pohjolan tundralle! saataisiin hiukan väriä kylmään pohjolaan <3. koirien ja muiden eläinten on saatava olla siellä missä ne nyt on! tuomarinkylässä.muun maalaisille jostain muualta telttapaikkoja!
NYT RIITTÄÄ KYYKYTYS

#66

03.12.2012 23:20

SITÄ PAITSI TOI RIKKOO ELÄITEN OIKEUKSIA OLLA JA JUOSTA VAPAANA!!! VALVOTUSSA YMPÄRISTÖSSÄ!MIKSI MUUN MAAN ASUKIT SAA SYRJÄYTTÄÄ MEIDÄN MAAN /KAUPUNGIN /TERVEEN HARRASTUKSET! ELÄIMILLÄKIN ON OIKEUS ,EI KUN YHTEYS ANIMALIAAN.RIITAUTETAAN PÄÄTÖS NIIN SAADAAN VIEDÄ TUOMIO EU:N PÄÄTETTÄVÄKSI.
Tarolino

#67 Mikä riivaa kaupungin päätäjiä?

04.12.2012 04:03

Joskus ei ymmärrä kaupungin päättäjiä ollenkaan. Eikö veronmaksajista ole hyvinkin suuri osa koirakoteja ja eikös me koiralliset olla aika suuri valitsijaporukka aina vaaleissa? Miksi niin suurella määrällä kansalaisia ei olisi samat oikeudet kuin vaikkapa lapsiperheillä.
Stadilainen koiramamma

#68 Koirien ja Tuomarinkylän kultuurimaiseman puolesta

04.12.2012 07:59

Sekä koirien, niiden omistajien että kaikkien muidenkin helsinkiläisten pitkän tähtäimen edun mukaista olisi kunnioittaa paikallisia olosuhteita, kulttuuria ja siihen liittyvää maisemaa ohi lyhytnäköisten taloudellisten intressien.

Vieras

#69

04.12.2012 12:41

Eeva Laukkanen
Muille kansallisuuksille

#71 englanniksi

05.12.2012 00:38

Kannattaisko laittaa lyhyt selostus tilanteesta myös (ainakin) englanniksi. Tuomarinkartanossa vierailee vuosittain myös useita ulkomaalaisia, jotka voisivat allekirjoittaa adressin, jos tietäisivät, mistä on kyse.
Erika

#72 Re: englanniksi

05.12.2012 09:09

#71: Muille kansallisuuksille - englanniksi

Kiitos, tehdään englanninkielinen :)

 

Pettynyt

#73 Entäs turvallisuus?

06.12.2012 01:12

Tuomarinkylän hevostalleilta pääsee myös toisinaan hevosia vapaaksi, jolloin ne pahimmassa tapauksessa lähtevät seikkailemaan pitkin maita ja mantuja (tässäpä melko tuore esimerkki: http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/hevonen_juoksi_alepan_pihalle_poliisit_perassaan-katso_kuva), jolloin vaarana on se, että nämä arat eläimet juoksisivat keskelle tätä suunniteltavaa asuinaluetta. Tämän vuoksi isot pellot + vantaanjoki ovat jossain määrin eristäneet hevoset (ja miksei koiratkin!) sen verran etäälle tiheästä asutuksesta, ettei sen suurempia vaaratilanteita ole päässyt syntymään. Tietty on hieman myöhäistä varoitella siinä vaiheessa, kun joltakulta viattomalta asukkaalta pamahtaa kallo halki irrallaan juoksevan hevosen potkusta.

Olen myöskin ehdottomasti sitä mieltä, ettei vinttikoirakeskusta tulisi siirtää tai hävittää. Koiratoiminnan lisäksi vinttikoirakeskuksen rakennuksissa on aikojen saatossa järjestetty myös ratsastusseurojen toimintaa omien tilojen puuttuessa, joten alue on tärkeä myös hevosharrastajille.

Toivotaan, ettei meiltä viedä tätä ihanaa aluetta!
perttu

#74

06.12.2012 10:02

allekirjoittakaa tuo adressi kiitos
Eeva

#75 SDP:n toimintaa?

07.12.2012 13:16

En tosissani usko, että SDP haluaa toimia tällä tavalla!
Seuraavissa vaaleissa kyllä näkyy tämänkaltaisten toimintojen seuraamukset.
EI missään nimessä valtaa rakentamiselle, vaan eläinharrastajille kunnon tilat!