Raaseporin tasoristeysonnettomuuden jatkokäsittely lopetettava

Raaseporin tasoristeysonnettomuuden jatkokäsittely lopetettava / Tiedotteet / Väliaikatietoja ja tilastoja / Kommentit


Vieras

#1

16.11.2019 15:37

Apulaisvaltakunnansyyttäjän kommentti osoittaa suurta ymmärtämättömyyttä niitä lainalaisuuksia kohtaan, jotka johtuvat onnettomuuteen. Se ei herätä luottamusta, vaan turvattomuuden tunnetta. Sen logiikan mukaan kuka tahansa on vaarassa joutua jossain asiassa komennetuna kahden tulen väliin.

Vieras

#2

16.11.2019 15:41

Eikö riitä,että tapahtnut seuraa kaikkia asianosaisia loppuelämän,täytyykö jatkaa sairasta ajojahtia?!Kenen tahansa meistä poika olisi voitu komentaa kuljettajaksi tai olisi voinut olla kyydissä.Syyttäjän julkisuushakuinen toiminta sairasta,mitä hän saa tästä?Antakaa vainajien levätä rauhassa ja läheisten tehdä surutyötä,syntipukin etsiminen ei saa kuulua tähän inhimilliseen tragediaan.

Vieras

#3

16.11.2019 15:47

Mielestäni on aivan sama, onko nuorimies pidetty vai ei. Häntä ei saa tuomita. Tuossa tilanteessa armeijasta olisi pitänyt hoitaa paikalle etukäteen tuon tasoristeyksen vartiointi. Olisi ollut yksinkertaisesti hoidettu laittamalla paikan päälle useita varusmiehiä ohjaamaan maantieliikennettä ja rautatien ylittämistä turvallisesti. (Miksiköhän näin ei toimittu?) Voimia sinulle Anne! Teet hienoa työtä kun puolustat tätä varusmiestä. Yritän omalta osaltani jakaa tätä asiaa. Terveisin T.T. - nainen Riihimäeltä.
Eräs

#4

16.11.2019 16:49

Hienoa työtä tämän adressin osalta!

Suomen laki on joissain määrin aivan surkea, aina täytyy löytää syyllinen, tuomittava ja sormella osoitettava ja valtiollisissa tapauksissa yleensä itse suuri organisaatio saa pestyä kätensä ja jättää osalliset oman onnensa nojaan. Näin ikävissä, kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa, henkiin jääneet kokevat valtavaa syyllisyyttä ilman ajojahtia. Tämä nuorukainen kantaa harteillaan taakkaa hautaan saakka. Ketään ei saada takaisin tutkimalla ja kaivamalla asiaa taas auki. Kukaan ei tätä tahallaan tehnyt, fakta, joskin surullinen sellainen on, että onnettomuuksia tapahtuu ja joskus niissä tulee uhreja. 

t. Eräs 

Varusmiehen äiti

#5 KOHTUUS HUKASSA

16.11.2019 17:04

En tunne Raaseporin onnettomuudessa menehtyneitä, loukkaantuneita enkä myöskään tätä nuorta miestä, joka varusmiespalvelustaan suorittaessaan joutui kohtaamaan tällaisen kamalan onnettomuuden ja sen jälkiseuraukset. Asia koskettaa kuitenkin, koska oma poikani suorittaa parhaillaan varusmiespalvelusta ja tämän nuoren miehen tavoin osallistuu palvelustehtävissään kuljetustehtäviin. Mielestäni on kohtuutonta, että tämän asian selvittelyä jatketaan vielä. Onnettomuuksia tapahtuu ja hyvälläkään suunnittelulla ja ennakoinnilla niitä ei täysin voida välttää siksi tämän asian selvittely pitäisi lopettaa viipymättä. Toivottavasti kuljettajana toiminut nuori mies pääsee tästä yli ja pystyy jatkamaan elämäänsä myös ajatuksella, että tapahtuma oli huonojen olosuhteiden myötävaikuttamana täysin mahdoton asia estettäväksi. Menehtyneitä tämän asian jatkokäsittely ei takaisin tuo. 

Mummeli Hesasta

#6

16.11.2019 17:13

Patrahin Anne !
Jo tapahtuman julkitullessa protestoin puolustusvoimille:
Ylin johto ei edes vaivautunut tutkailemaan paluukuljetuksen reittiä tai sen vaaroja ja koko prosessin ajan on vain nuori varusmies ollut ratissa ja siis vastuussa.
Puoustusvoimat https://puolustusvoimat.fi/tietoa-meista/puolustusvoimain-komentaja
on pää pensaassa !
Kirjoitin jopa puolustusministeri Jussi Niinistölle
Ei tämä mikään poikain oma reissu ollut !
Hattua nostan Sinulle urheudestasi
.. Ilmankos siviilipalvelu alkaa olla enemmistöä... ja keskeyttäneitä leegio !

Irene Hoffrén

#7

16.11.2019 17:34

Hienoa jes


Vieras

#8

16.11.2019 17:50

Kiitti aktiivisuudestasi Anne,jaan julkaisun
Reservisti

#9 Oikea syyllinen

16.11.2019 18:09

Mielestäni oikea syyllinen on tienpitäjä joka ei ole investoinu kolmeen/neljään rekkalastia soraa tehdäkseen ylityksen kohtisuorassa rautatielle ! Myös kiskobussin vauhtia voidaan kysenalaistaa, onko pakko ajaa 100km/t niissä olosuhteissa mikä silloin oli ? Kolmenkymmenen kilometrin matkalla aikaero on noin 4.5 minuuttia ajaako 80 vaiko 100 ! 

Kohtuutta varusmiespalvelun suorittajalle

#10 Raaseporin tasoristeysonnettomuuden jatkokäsittely lopetettava

16.11.2019 19:46

Yksittäinen palvelustaan suorittava varusmies ei voi olla vastuussa yksin. Puolustusvoimille kuuluisi vastuunotto tästä!


Vieras

#11 Re:

16.11.2019 21:00

#3: -  

Pidetyllä tarkoitin tätä onnettomuudessa menehtynyttä. Suojelevien siipien alle yritämme asettaa tämä ilman omaa syytään autoa ajaneen


Vieras

#12 Re:

16.11.2019 21:21

#6: Mummeli Hesasta -  

Hienoa että olit ollut aktiivinen. Tästähän oli juuri kysymys, eiväthän pojat sinne itse olleet lähteneet. Muistan elävästi oman nuoruuteni 70-luvulla, jolloin aseistakieltäytyminen tuntui luonnolliselta ratkaisulta. Olihan isoisäni menehtynyt talvisodassa ja jättänyt korjaamattomat arvet seuraavien sukupolvien elämään. Toki ajattelimme hieman naiivisti ison naapurin kainalossa, sen joka toisen käden ja osan helmasta nappasi. Siksi yritin parantua tuosta äitini surusta ja iloitsin maanpuolustustahdon noususta. Tämä prosessi on nyt todella ristiriitaista, kun rauhan aikana eloon jäänyt jätetään yksin. Minulla on kuva jossa isoäitini lapsineen tarkastelee Neuvostoliitosta tuotuja isoisäni luita. Tällainen Suomi


Vieras

#13

17.11.2019 03:38

Puolustusvoimain komentaja Kenraali Kivisen päiväkäsky 1.8.2019 Lainaus Arvoisan Kenraali Timo Kivinen päiväkäskystä, "Meidän on jokapäiväisellä tekemisellämme ansaittava kansalaisten luottamus". Onko Suomen puolustusvoimat ottanut onnettomuusasiassa minkäänlaista vastuuta? RUK:n kuljettajana suorittaessani varusmiespalvelusta v. 1977 oli joissain tilanteissa RUK;n päällystön määräykset ristiriitaisia kuljetuksen kouluttajien määräyksiin ja ohjeistuksiin. Jouduin tilanteisiin jossa jouduin RUK:n päällystöä "ojentamaan", joka johti ilmoituksiin kuljetuksen päällystölle josta seurasi kutsu puhutteluun, asiassa seurasi minulle kuntoisuuslomaa koska olin noudattanut kuljetuksen ohjeistusta. Moniko varusmies uskalsi toimia näin? Minä olin ainut silloin palvelleista, Koulutushan Puolustusvoimissa oli silloin "esimiehen käskyä ei pidä kyseenalaistaa" missään tilanteessa. Yt. Palveluksen viestissä ja kuljetuksessa suorittanut varusmies.
Sauli

#14 Re: Oikeus ja kohtuus

17.11.2019 04:01

#13: -  

Onko tässä onnettomuusasiassa valtakunnansyyttäjä sekä puolustusvoimat tarkastellut/arvioinut sotilasvalaa tai juhlallista vakuuttamista?

Ymmärrettävää ettei Poulustusvoimain Ylipäällikkö voi ottaa kantaa keskeneräiseen asiaan.

Toivon myös valtakunnansyyttäjälle kaikkea viisautta jota hänellä käytettävissä on, asian saattamiseksi päätökseen. Juristina hän varmaan ymmärtää mitä tarkoitan.


Vieras

#15

17.11.2019 07:49

Kiitos, Anne!

Vieras

#16

17.11.2019 08:37

Kiitos Anne, että laitoit adressin alulle. Kansalaisten aktiivisuus on nykypäivänä entistä tärkeämpää.

Vieras

#17

17.11.2019 14:18

Olen yksi allekirjoittajista.

Ajoin 1970-luvun alussa jakelua-autoa Helsingissä.

Auton ohjamo oli samanlainen kuin onnettomuusauton ohjaamo siinä mielessä, että näkymä oikealle oli vain 90°, joten tultaessa Y-risteyksen oikean puoleista sakaraa risteykseen, ei nähnyt oikealta tulevaa liikennettä ollenkaan. Niinpä risteykseen tultiin sen olettaman turvin, että oikealta tuleva luopuu oikeudestaan, sillä muuten ei risteysestä päässyt ollenkaan läpi.

Nopeudet kadulla ovat varsin hiljaisia verrattuna rautieliikenteeseen, joten onnettomuus on yleensä helposi vältettävissä kunhan ymmärrystä löytyy.

Kun näin Raaseporinristeyksen kuvan ylhäältä otettuna ja onnettomuusauton ohjaamon, ymmärsin heti, että autonkuljettaja ei kertakaikkiaan voinut toimia onnettomuutta estävällä tavalla.

Risteyksessä olisi pitänyt olla valvoja, joka varmisti kuulo- ja näköhavainnoin, että risteyksen ylitys tapahtui turvallisesti.

Saattueesta vastaavan esimiehen moka.

Markku Laurila
Helsinki


Vieras

#18

24.11.2019 14:41

Anne Ei junan kulkua voi muuttaa, mutta johdon on opetettava varusmiehet ylittämään vaaralliset ylikulut turvallisesti ennenkuin lähetetään ajelemaan metsään.
ulkopuolinen

#19

24.11.2019 14:52

Kiitos Markku Laurila, toivon että onnettomuusauton kuljettaja lukee kirjoituksesi.

Puolustusvoimien on kannettava vastuu valvonnan ja ohjeistuksen laiminlyönnistä. Jokainen ymmärtää, että inhimillisiä virheitä sattuu, mutta tällainen raukkamainen piileskely varusmiehen selän takana on häpeäksi Puolustusvoimille. Olin ennen niin lapsellinen, että luulin sotilaiden edustavan jonkinlaista suoraselkäisyyttä, mutta kattia kanssa.

Kansalainen

#20 Onnettomuus on onnettomuus

26.11.2019 09:15

Onnettomuus on onnettomuus, ei tämän kuljettajan syytä. Oikeustajun vastaista on, että Puolustusvoimat vetäytyy vastuustaan. Omakin poika on astumassa tulevaisuudessa armeijan harmaisiin. Kyllä huolestuttaa seurata, miten yksin tämä varusmies on jätetty ja laitettu "pää pölkylle". Tasoristeysonnettomuus oli onnettomuus, tämä loppusotku on yksinkertaisesti vääryys.

Äiti ja mummi

#21 Muutkin vastuuseen!

01.12.2019 07:10

Täytyy aina ottaa huomioon muutkin vastuutahot, eikä vain tekijä. Oliko teko tahallinen vai vahinko? Huolimattomuus vai puhdas onnettomuus? Kuka suunnitteli ylikulun? Eikö armeijapäällystö käskyttäjänä ole suurin syyllinen? Eikö niillä, joilla on elämänkokemusta, ole isompi vastuu kuin nuorella, joka vasta aloittelee elämää? Armeija-auto oli tässä se heikompi osapuoli, juna vahvempi. Eikö junan olisi pitänyt varoa tasoristeystä? Kukas se siellä määrää? Otetaan nyt edes opiksi, ettei tällaista enää tapahdu!

Eli muittenkin päät pölkylle, eikä vain nuoren varusmiehen. Opetuksessakin tulisi painottaa, ettei saa olla yllytyshullu, jos joku kehotti vaan ajamaan yli. Kasvattajat huom!

Itse en olisi hengissä tai kulkisin pyörätuolilla, jos olisin autoporukkaa uskonut ja ajanut kiskoille. Ehkä olisin ehtinyt loikata autosta ulos, mutta muut kyydissäolijat olisivat menehtyneet...autossa ei ollut takaovia!

Tomi Sarkama

#22 UudJPe:

16.12.2019 13:55

#3: -  

Miksi puolustusvoimat vetäytyvät vastuusta?

Sotaharjoituksella on vastuuhenkilö,joka hyväksyy harjoituksessa tehtävät toimenpiteet ja suunnitelmat.

Tasoristeys on tiedetty vaaralliseksi ja siihen kuuluu sotaharjoituksen ajaksi määrätä vartiointi,kun ylitetään junarataa puolustusvoimien kalustolla.

Nyt vastuuseen on laitettu varusmies.Vastuunkantajat ovat olleet hiljaa tapauksen johdosta ettei tule merkintää omaan cv.hen

Missä on upseereiden kunnia?

 

ulkopuolinen

#23

20.12.2019 18:05

Samaa kysyn minäkin. Ei pidä ihmetellä, jos yhä useammat valitsevat siviilipalveluksen. Niille, jotka ovat nähneet armeijaan lähtemisen velvollisuutenaan, motivaatio rakoilee pahasti, jos moraali on tällä tasolla.


Vieras

#24 Re:

31.12.2019 21:09


Vieras

#25

06.02.2020 17:26

Hei Anne Olen ihmetellyt tätä prosessia.Eikö tällaista allekirjoitusten määrää voisi viedä oikeusministerin tutkittavaksi.Hän voisi nostaa tästä jutun. Eihän näin voi kohdella yhtä nuorta miestä.Etenkin,kun tilanne on ollut niin epäoikeuden mukainen. Tuntuu,etttä pilataan tämän nuoren miehen koko loppuelämä. Ihmisen arvo uhrataan yhden virkamiehen jääräpäisen päätöksen alttarille.Luulisi hävettävän (paitsi,jos ei ole omaatuntoa ollenkaan) Leena