Adressi Sipilän hallituksen pakottavaa lainsäädäntöä vastaan

Eilastiina

#1451 Re:

14.09.2015 14:07

#15: -  

 Meitä pienipalkkaisia rupee olemaan vähän joka alalla, ei pelkästään pätkätöissä, vaan jopa kokoaikatöissä työskenteleviä, joilla on niin pieni palkka, että pitää hakea toimeentulotukea, että elää. Ei semmosta saa olla olemassa. Palkankorotukset ovat olleet 0 tasoa viimeiset 8 vuotta, eikä yhtään työpaikkaa ole tuolla keinolla tullut lisää. Uskon, etteivät nämä kyseisetkään leikkaukset tuota yhtään työpaikkoja. Työnantajilla on ylivalta, jota maamme hallitus suvereenisti tukee. Nyt on aika meidän duunareiden näyttää, että nyt riittää. Helsingissä tavataan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

14.09.2015 14:13


vieras

#1453 IInsinööri petrusti Suomeen kolmen sutkin Hallituksen.

14.09.2015 14:18

   Tämä vihan ajan hallitus työllistää Suomen

   köyhiltä leikkaamalla !  Eurosta irti se on paras teko.

   Sipilä on raukkis hän on täysi raukkis jonka on syhytä välittömästi erota.

   Hyvätuloisten veroja ei nosteta vaikka niitä vois nostaa kymmenillä Prosenteilla.

   Tämä on Pettureiden vihattu hallitus ,joka tulee kaataa pian .


Vieras

#1454

14.09.2015 14:32

Sairaus on jo sinällään kamalaa ja tulee kalliiksi. Monilla aloilla sairastelu aiheutuu juuri työoloista tai tartuntataudeista. Itse olen pienipalkkainen perhepäivähoitaja ja työssäni ikävintä on se, että pienet lapset sairastavat paljon ja tartuttavat myös todella usein hoitajansa, sekä hoitajan puolison, ja perheen lapset. Usein kulkee vatsatautia ja oksennusta on matoilla ja sänkyillä, ripulikakat on tullut läpi jne.ja niitä siivotessa saat helposti tartunnan. Ja sitten et saisi edes palkkaa sairastuessasi, ja puolisosi samoin sairastuisi, ja jäisi palkatta. Usein joudut vielä siivoamaan sotkut vapaa aikana.

Mutta yleinen mielipide sanookin, ettei insinööri ole sosiaalinen, joten politiikkassa se näkyy.
Insinööri ajattelee matemaattisesti tekemällä laskennallisia kaavoja, mikä sopii insinöörin työhön, muttei kokonaisen kansakunnan johtamiseen, sillä se ei mene laskelmien mukaan, vaan siihen vaikuttaa monet seikat, joista vähäisin ei ole inhimillisyys.
Ostovoimaa ei saisi heikentää pieni, eikä keskituloisilta, sairailta ja työttömiltä, sillä sen seurauksena talous entisestään heikkenee.
Vaikuttaa myös, että Sipilällä oli visio jo entuudestaan yrityspomon ajoilta, jolloin häntä harmitti ihmisten lomat, työaika, palkka, sairastelut, ja olisihan se ollut mukavaa ""pakottaa"" työttömät.vastikkeelliseen työhön minipalkalla. Hallituksessa on liikaa näitä ennestäänkin hyvä palkkaisia ja varsinkin entisiä yrittäjiä ja heitä joilla on yritys suku tausta.
Stubbilla voi taas olla kokonaisuuksien hallinnassa ongelmia ja ongelmien ratkaisussa, kunsekään ei ole hyvä jos kirjoittaa lyhestä matikasta A:n.
Joten ei ihme jos noin hölmöä toimintaa hallituksessa, joka jakaisi kansaa kahtia ja talous kääntyisi vieläkin huonompaan suuntaan.
Miksei puhuta totuuksista ja kilpailukyvyn oikeista heikennyksistä ja taloustilanteen heikennemisten taustoista mm Venäjä pakotteet ja veropakolaisten maasta muutto,veroparatiisit ja ahneus.

Vieras

#1455 Re: IInsinööri petrusti Suomeen kolmen sutkin Hallituksen.

14.09.2015 14:36

työttömyys lisääntyy

#1456 Insinööri kaavoineen ei sovi pääministeriksi

14.09.2015 14:51

Inhimillisyys ja sosiaalisuus ei ole tunnetusti insinöörien heiniä. Yhteiskunta ei pyöri kuten yritys, ja se ei mene laskelmien mukaan,  matematiikka on hyvä palvelija, mutta kansakunta on inhimillinen eikä siinä voi laskea miten paljon työtä tehden saa sitä ja tätä, ellei ole ostajia, ostovoimaa ja tarvetta. Jos työaika pitenee eikä ole työtä siellä työpaikalla, niin peukalon pyöritystäkö tai kenties salasuhteet lisääntyisi.

Sairaat pakotettaisiin töihin, haloo!!!! Sillä pienipalkkaisten palkka menee kaikki elämiseen. Enneaikainen kuolema.poistaisi monta suomalaista, mutta pakolaisista olisi ratkaisu ongelmaan. Polkupalkat ja työttömät.vastikkeelliseen työhön olemattomalla palkalla, olisi se näiden okyporukoiden toiveiden täyttymys, josta varmaan on nähnyt unta pitkään mm Stubb ja Sipilä.


Vieras

#1457

14.09.2015 15:22

Matala palkka ala. Viime vuosina yritetty saada palkkaa vastaamaan työn vaativuutta ja määrää vastaavaksi ja nyt kaikki koetetaan romuttaa. Nykyiselläkin palkalla vaikea tulla toimeen, menee peruselämiseen ja siihenkin niukin naukin riittää,joten palkka ale vähentää edelleen vähäisiä palvelujeni/tuotteiden ostoa ja näin ollen ei lisää työllisyyttä . vaan päinvastoin, laskee. Suurin osa kansasta pieni tuloisia, jotenka tuntuu jotta hallitus vetänyt hatusta perustelut palkka alelle ym..... Säästöt otettava sieltä, missä todellisuudessa on säästettävää, esim ylisuuret bonukset, eläkkeet, osinkotulot, verokierrot eli ns. "verosuunnittelu" kuriin...

Vieras

#1458

14.09.2015 15:40

Vuorotyötä tekevä vähän olen huolestunut.

Vieras

#1459

14.09.2015 16:13

Haluan kiinnittää allekirjoituksellani päättäjien huomion siihen, että kyseisiä etuja päätettäessä on palkkojen korotuksissa joustettu.

Vieras

#1460

14.09.2015 16:14

Tämä tapa (sanelu) hallitukselta on keskiajalta.
Vuorotyön tekijät ovat vuorotyössä poikkeavan työajan takia, josta saavat korvausta. Herratko tekevät yö ja viikonloput?
Suomessa on yrityksiä jossa paikallinen sopiminen on auennut parempiin saavutuksiin, tämä johtuu vuorokeskustelun voimasta ei yksipuolisesta sanelusta!

Vieras

#1461

14.09.2015 16:17

Myös päivä työntekijöisen palkasta pois.... !!!!

Vieras

#1462

14.09.2015 16:55

Työskentelen vähän eri alalla ja olisin valmis maksamaan vähän lisää tuloveroa palkastani, vaikka se ei tosiaankaan ole iso. Häviän varmasti monelle nyt kohteena olevalle, mutta arvostan heidän työtä ja vihaan tasaveroa.

Vieras

#1463 Bullshit

14.09.2015 17:38

As a foreigner living in Finland for 7 years and earning a good salary in the IT industry, I must say, these government plans are a _complete bullshit_. I don't care about my losses, but how these plans would affect the hard-working nurses, factory workers and teachers. I don't understand why they do not tax more the higher salaries.

 


Vieras

#1464

14.09.2015 17:38

Haluan, että kaikki osallistuvat talkoisiin. Ei yksin pienipalkkaiset ja raskasta kolmivuorotyötä tekevät.

Vieras

#1465

14.09.2015 18:42

Asioin tänään pankilla tein samalla säästösopimuksen.Illalla mietin kuinka moni muu päättää jättää kuluttamatta ja mitä se vaikuttaa
kotimaan tilanteeseen.
pienituloinen

#1466 Re:

14.09.2015 18:44


Vieras

#1467

14.09.2015 19:30

Koska eduskunnan ei pidä puuttua työlainsäädäntöön

Vieras

#1468

14.09.2015 19:37

Tämän kamelin selkä katkesi nyt!En suostu luopumaan ansaitusta etuuksistani.Olen tehnyt raskasta ja vaativaa vanhustyötä ammattitaidolla,kokemuksella ja rakkaudella.Olen lomani ja lisäni kovalla työllä ansainnut.Nyt tytöt ja pojat taistellaan.Hyvä Super!
Jukka-Pekka Kokko
Adressin tekijä

#1469 KANSALAISALOITE SIPILÄN HALLITUKSEN PAKOTTAVAN LAINSÄÄDÄNNÖN HYLKÄÄMISEKSI

14.09.2015 19:49

Hei,

useiden yhteydenottojen ja yleisöpalautteen johdosta

olen tehnyt adressin pohjalta kansalaisaloitteen

Sipilän hallituksen pakottavaa lainsäädäntöä vastaan.

Olen lähettänyt kansalaisaloitteeni oikeusministeriöön tarkistettavaksi.

 

Vetoan kansainvälisen työjärjestö ILO:n sopimuksiin, jotka ovat

mielestäni ristiriidassa pakottavan lainsäädännön käyttämiseksi

ja vaadimme Sipilän hallituksen suunnitelmien hylkäämistä.

 

Oikeusministeriön tarkistuksen jälkeen jatkamme kansalaisaloitteen

voimin!

 

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1559

 


Vieras

#1470

14.09.2015 20:25

Eihän tässä ole mitään järkeä.
Jukka-Pekka Kokko
Adressin tekijä

#1471

14.09.2015 21:32

PAKOTTAVA LAINSÄÄDÄNTÖ OLISI VASTOIN KANSAINVÄLISEN TYÖJÄRJESTÖ ILO:N SOPIMUKSIA

"Työmarkkinajärjestöjen neuvottelu- ja sopimisoikeudella on vahva kansainvälisten sopimusten suoja.

Hallitus on kaavaillut työmarkkinajärjestöjen sopimisoikeuden rajoittamista siten, että työehtoja koskevat uudistukset toteutetaan pakottavana lainsäädäntönä.

Oikeus käydä työehtosopimusneuvotteluja työehdoista on työntekijöiden perustavanlaatuinen oikeus. Tämä käy ilmi muun muassa kolmikantaisen Kansainvälisen työjärjestön ILO:n vuonna 1998 antamasta julistuksesta, joka koskee työelämän perusperiaatteita ja -oikeuksia. Julistus perustuu järjestön keskeisimpiin yleissopimuksiin, jotka kaikki Suomi on ratifioinut. Näihin sopimuksiin luetaan itseoikeutetusti järjestäytymisoikeutta ja työehtosopimusneuvotteluja koskeva yleissopimus numero 98.

Julistuksessa ILO:n jäsenvaltiot ovat ilmaisseet sitoutuneensa noudattamaan keskeisimpien yleissopimusten periaatteita ja oikeuksia ja edistämään niiden maailmanlaajuista toteuttamista. ILO on korostanut myös työmarkkinajärjestöjen asemaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja työolojen parantamisessa.

Oikeus neuvotella työehtosopimuksia liittyy oikeuteen järjestäytyä, joka on taattu ILO:n yleissopimuksella numero 87. Nämä oikeudet ovat työntekijöiden kansainvälisesti tunnustettujen oikeuksien ydinaluetta, ja niitä suojaavat kansainväliset ihmisoikeusasiakirjat. Oikeus työehtosopimusneuvotteluihin kuuluu myös Euroopan ihmisoikeussopimuksen turvaaman yhdistymisvapauden piiriin. Lisäksi järjestäytymisvapaus sekä kollektiivinen neuvotteluoikeus on suojattu Euroopan sosiaalisessa peruskirjassa.

Työmarkkinajärjestöjen kollektiivisella neuvottelu- ja sopimisoikeudella on siis kansainvälisten normien takaama suoja. ILO:n yleissopimukset ovat valtiosopimuksia. Järjestön jäsenvaltioiden, myös Suomen, velvoite kunnioittaa järjestäytymisvapautta johdetaan suoraan järjestön peruskirjasta, joka laadittiin jo vuonna 1919 Versailles'n rauhansopimuksen osana.

Kollektiivinen neuvotteluoikeus liittyy kiinteästi perustuslaissa turvattuun yhdistymisvapauteen. Perustuslain pykälässä 13 säädetään kokoontumis- ja yhdistymisvapaudesta. Yhdistymisvapauteen kuuluvat ammatillinen yhdistymisvapaus ja oikeus työehtosopimusneuvotteluihin.

Kattava työmarkkinoiden sääntely työehtosopimuksin ylläpitää työmarkkinoiden vakautta. Työrauhavelvollisuus on suomalaisen työehtosopimusjärjestelmän olennainen osa, kun työehtosopimuksilla sovitaan työehtojen vähimmäistasosta.

Työehtoja koskevien uudistusten toteuttaminen pakottavana lainsäädäntönä puuttuisi oikeuteen neuvotella ja sopia työehdoista. Rajoitus ei ole yhteensopiva sopimisoikeuden kansainvälisen suojan kanssa.

Kaavailtu neuvottelu- ja sopimisoikeuden rajoittaminen estäisi työmarkkinajärjestöjä sopimasta lakia edullisemmista työehdoista. Käytännössä tällaisten ylärajojen asettaminen, ja sitä kautta nykyisen normitason pakottaminen alhaisemmaksi, toimisi työnantajan eduksi. Tähän saakka työehtoja koskevassa lainsäädännössä pakottavuus on perustunut työntekijän suojelemiseen.

Yksi työehtosopimusjärjestelmän perusperiaatteita on, että työehtosopimuksin voidaan sopia lainsäädännön mukaisia työehtoja edullisemmista ehdoista työntekijälle. ILO:n valvontatoiminnassa kansallisen työehtosopimusjärjestelmän edullisemmuusperiaatteeseen puuttumista on pidetty ILO:n yleissopimuksen numero 98 vastaisena.

Suomen työehtosopimuslain mukaan työehtosopimuksissa sovitaan "työsopimuksissa tai työsuhteissa muuten" noudatettavista ehdoista. Työehdoista sopimisen sisältöä ei ole työehtosopimuslaissa rajoitettu. Muissa työlaeissa säädetään erikseen siitä, miltä osin niistä voidaan poiketa työehtosopimuksin. Työehtosopimukset ovat kehittyneet vallitsevan neuvottelu- ja sopimusjärjestelmän ja työehtosopimuslain sekä sitä koskevan työtuomioistuimen oikeuskäytännön puitteissa.

Työmarkkinajärjestöjen neuvottelu- ja sopimisoikeuden oikeudellinen asema on vahva. Suomi on kansainvälisissä ihmisoikeusvelvoitteissaan sitoutunut turvaamaan oikeuden työehtosopimusneuvotteluihin ja kollektiiviseen työehdoista sopimiseen. Tällaisia sitoumuksia ei voida kollektiivisen työoikeuden perusteisiin puuttumalla purkaa."

Ulla Liukkunen
Kirjoittaja on työoikeuden ja kansainvälisen yksityisoikeuden professori Helsingin yliopistossa.

11.09.2015 Helsingin Sanomat


Vieras

#1472

15.09.2015 04:41

Vastustan hallituksen yksipuolista pakottamista työhön liittyvissä palkanalennuksissa. pois pakkopolitiikka. Vähentäkööt lomarahoista, ei ylitöistä, sunnuntaikorvauksista. sairaslomalla pitää saada olla täydellä palkalla. ei 80% alennusta palkasta.
Järjen valoa, kiitos!

#1473 SSS- olkaa hyvä!

15.09.2015 06:19

Se on helppo sellaisen sanoa joka ansaitsee nykyisellään niin että on varaa pitää esim säästötiliä. Sieltä voi sitten ottaa kun tulee niitä elämän yllättäviä menoeriä tyyliin kodinkone posahtaa tms. Mutta entäs jos elää jo valmiiksi suurinpiirtein kädestä suuhun eikä mitään ole varaa laittaa säästöön. Ja kädestä suuhun eläminen johtuu normaaleista asumis/elämiskuluista yhdistettynä  matalapalkka-alan työhön tai osa-aikaisesta työstä tms.

Silloin ei ole mitään hätävaratiliä ja silloin todellakin tuntuu juurikin nuo kaavailemanne säästökohteet kohtuuttoman suurilta, _kun ei yksinkertaisesti olisi enää varaa nipistää mistään_!!!

Vaikuttaa siltä, että ihmisten taloudellista ja psyykkistä ahdinkoa haluataan vain lisätä, tai ainakaan kys seuraamuksista ei välitetä! sekö sitten tuo säästöjä kun niitäkin probleemia aletaan työterveydessä, julkisessa terveydenhuollossa ja yksityistahollakin ruotimaan ja ratkomaan, mitäh?!!

 

Vieras

#1474

15.09.2015 06:36

ei valtaa voi antaa diktaattorille

Vieras

#1475

15.09.2015 06:41

Leikkaukset koskettavat kaikkia köhiä eniten!