Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

TYÖKYVYTTÖMYYS ELÄKKELLÄ VASTEN TAHTOAAN !

#2801 Re:

13.10.2015 18:56

#2799: -  

 SIIS MITÄ LAILLISTA TÄMÄKIN "HALLITUS"ON MUKA TEHNYT/PÄÄTÄNYT,SAMOILLA VANHOILLA LINJOILLA NÄKYVÄT MENEVÄN.KÖYHÄT ELÄKKEEN SAAJAT(ONNEKSI SAAJAT EI VAATIJAT)KYYKKYYN JA SIPILÄ JA MUUT P-EEN JAUHAJAT BRASILIAAN JA MILLÄ RAHALLA,EI AINAKAAN OMILLAAN.SIIS TEKIS MIELI VIIMEISILLÄ SÄÄSTÖILLÄ TEHDÄ JOTAIN KUN VIELÄ PYSTYY! KUKA TAI KETKÄ NÄITÄ HYYPIÖITÄ ÄÄNESTÄÄ,EN MINÄ KOSKA OLEN TIEDOSTANUT MÄDÄNNEISYYDEN JO ENNEN KUIN OLIN "UURNA" IKÄINEN OLE KOSKAAN ENKÄ TULE ÄÄNNESTÄMÄÄN KETÄÄN IKINÄ !TOINEN UURNA ODOTTAA JA TALVI TULEE VAIKKA SUOMESSA ON NYKYÄÄN HELTEESSÄKIN PAKKASEN PUOLELLA ! ETTÄ PALJONHAN ADRESSIT JA MIELENOSOITUKSET AUTTOIVAT,KUNNIATTOMAT P-TIIKOT VAIN MYHÄILEVÄT ETTÄ JOOPA JOO ANNETAAN PARIN VIIKON PALKKA JA KAIKKI PYÖRSI PUHEENSA.ELI TÄMÄKIN JUTTU OLI YHTÄTYHJÄN KANSSA.MUTTA YRITYS OLI HYVÄ JA KATTAVA VAIKKA MENIKIN KUUROILLE,VÄLITTÄMÄTTÖMILLE KANSAN VALITSEMILLE KAPITALISTEILLE.VANHA KUNNON KEKKONEN JA VENNAMO EI TÄMMÖSTÄ HYVÄKSYISI VAIKKA PALJON HYVÄKSYTTIINKIN.ENNEN OLI KAIKKI PAREMMIN !

Tarja

#2802 Re: Re: Re: Re:

14.10.2015 05:10

#2791: - Re: Re: Re:  

 ei ole kovin järkevää laittaa köyhiä toisiaan vastaan. Työikäiset eivät ole kiinnostuneet eläkeläisten asioista tai toimeentulosta, ja tässähän köyhdytetään vain kaikkein köyhimpiä eläkeläisiä, Isoilla eläkkeillä elävät eivät joudu luopumaan mistään, vaikka syytä olisi heiltä leikata joilla on paljon yli sen mitä elämiseen tarvitaan.

Jos kiinnostaa niin viime viikolla studio 55-ohjelmassa oli Kimmo Kiljunen kertomassa kuinka paljon eläkeläisiltä on leikattu viime vuosien aikana, ja se on enemmän kuin keneltäkään muulta.

 

Suurin ongelma on se, että Suomessa on niin kalliit vuokrat ettei niitä pysty pienillä tuloilla maksamaan. Ja pienipalkkaiset saivat syyskuun alusta tehdä 300 euron vähennyksen tuloihinsa ennen kuin asumistuen määrä lasketaan. minulla asumistuki oli ennen 40 euroa, nyt 136 euroa. Eläkkeelle kun jään tulini romahtavat.

 

Pieniellä eläkkeellä elävät käyttävät rahansa kulutukseen joka auttaa myös Suomen nousemaan, tuntuu että nyt aika paljon on tyhjiä toimitiloja koska kaupoilla menee huonosti. Tämän asumistuen leikkauksen jälkeen vielä paljon huonommin, sitä vastoin toimeentulotukimenot kasvavat todennäköisesti huomattavasti.


Vieras

#2803

14.10.2015 07:52

Mitä yhtenäistämistä se on jos työtuloista saa vähennyksen, mutta ei eläketuloista.Nyt todellakin kurjistetaan niiden kaikista pienituloisempien eläkeläisten elämää.Jotka jo nyt elävät köyhyysrajalla ja sen alle.Asumismenojen lisääntymisen lisäksi muutkin hintojen korotukset ja sairaudenhoito menojen lisääntymiset vaikuttavat eläkeläisiinkin.Tämä on kohtuutonta pienistä eläkkeistä.Eläkeläisiä ei saa ajaa kodeistaan ja toimeentulotuki luukulle.Tämä on saatava hallitus tajuamaan,eläkeläiset ovat tehneet panoksensa yhteiskunnan eteen,arvostus on heillekkin annettava elämänsä ehtoo päiviksi.


Vieras

#2804

14.10.2015 20:28

Pistän tämän koosteen kaikille tiedoksi ja samalla pyydän miettimään, että tätäkö me todella vaaleissa äänestimme. Nauttiiko tämä SSS-hallitus teidän mielestänne kansan luottamusta ja vastaavatko heidän tekonsa heidän vaalilupauksiaan? Perussuomalaisena kansanedustajaehdokkaana minä lupasin kansalle aivan muuta. Olisiko nyt hallituksen vaihdoksen paikka, ennen kuin suurempia vahinkoa pääsee syntymään? Mitä mieltä olette?

Koostetta Sipilän hallituksen ”shokkihoitotoimista”

Eläkkeensaajien asumistuen pienennys

HS (7.10.15): 195 000 eläkkeensaajan asumistukea pienennetään enintään 60 euroa. Mutta siirtymäajan jälkeen uusien eläkkeensaajien tuet voivat pienentyä enemmänkin. Esimerkiksi tuhat euroa kuussa saavan eläkeläisen asumistuki pienenee yli sata euroa, jos vuokra on 600 euroa.

Lääkekustannusten omavastuun nostaminen

KU (14.7.15): Eläkkeensaajien omavastuu lääkkeistä nousee 45 euroon per lääke. ”Monilla eläkeläisillä on keskimäärin 3–4 eri lääkettä, joten he joutuvat maksamaan 180 euroa pienistä tuloistaan.”

Vanhustenhoitajien määrää vähennetään

Sairaanhoitajaliitto (7.10.15) vanhustenhoitajien vähentämisestä: ”Hallituksen kaavailut hoitajamitoituksen laskemisesta vaarantavat potilasturvallisuuden, sillä hoitajien alhainen määrä heikentää hoidon laatua ja nostaa pitkällä tähtäimellä kustannuksia lisääntyneinä komplikaatioina, haittatapahtumina ja pitkittyneinä hoitoaikoina.”

Sairauslomia leikataan

Helsingin Sanomien (7.10.15) selvityksen mukaan sairausloman leikkaus osuisi naisvaltaisten alojen pienipalkkaisiin työntekijöihin. Kansanterveystieteen professori Jussi Vahtera toteaa: ”Tämä on erittäin epätasaisesti työvoimaan kohdistuva tapa hankkia säästöä, sillä säästö haetaan kaikkein sairaimmista ihmisistä.”

Indeksipoistot ja -jäädytykset

Maria Ohisalo (7.19.15): ”Kun elinkustannukset nousevat, muun muassa asuminen, liikkuminen ja ruoka maksavat jatkuvasti enemmän (…) Nyt hallitus esittää lapsilisien ja opintotuen indeksisidonnaisuuksien poistamista täysin. Lisäksi peruspalvelujen valtionosuusindeksi jäädytetään. Indeksipoistot ja -jäädytykset kasvattavat tuloeroja, lisäävät pienituloisuutta, lapsiköyhyyttä ja vanhusköyhyyttä.”

Työnantajille 847 miljoonaa

Demokraatti (30.9.15): Sanna Marin ”arvostelee hallituksen aikeita alentaa yksityisen työnantajan sosiaaliturvamaksua 1,72 prosenttiyksiköllä.(…) – Kyse on merkittävästä tulonsiirrosta yksityisten työnantajien hyväksi ja tämä maksaa valtiolle 847 miljoonaa euroa vuositasolla”.

Hallintarekisteri

Iltalehti (4.10.15): ”Ministeriön jo pitkään ajama hallintarekisteri on yksi tapa, jolla suomalaiset sijoittajat voisivat salata kotimaisten pörssiyhtiöiden omistuksensa. Vastustajien, kuten poliisin, mielestä se lisäisi siten mahdollisuuksia veronkiertoon ja sisäpiirikauppoihin. Harmaan talouden asiantuntija Markku Hirvonen on arvioinut, että Suomi menettää hallintarekisterin kautta tehtyjen muodollisten omistusjärjestelyjen kautta vuosittain 300–600 miljoonan euron verotulot.”

VR:n yksityistäminen

Demokraatti (1.10.15): ”[…] liikenneministeri Anne Berner (kesk.) on esittämässä VR:n koko henkilöliikenteen yksityistämistä. Tarkoitus on avata rautateiden henkilökuljetukset kilpailulle vielä tämän hallituksen aikana.”

Yle hallituksesta riippuvaiseksi mediaksi

Outi Alanko-Kahiluoto (blogi 25.9.15): ”Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset ovat ilmoittaneet (…) että Ylen rahoitusta vähennetään ja että se tehdään sekä jäädyttämällä Yle-indeksi että vähentämällä Ylen verotuloja. (…) Ylestä tulee hallituksen Yleisradio eikä se enää ole koko eduskunnan Yleisradio.”

Yli kaksi miljoonaa hehtaaria vesialueita liikelaitoskäyttöön

Suomen luonnonsuojeluliitto (tiedote): ”Suomen luonnonsuojeluliiton saamien tietojen mukaan valtavaa kansallisen vesiomaisuuden siirtoa kansalaisten vapaasta käytöstä valtion liikelaitoskäyttöön. Kyse on yli 2 miljoonasta hehtaarista meri- ja järvialueita. Metsähallituslain uudistusta on valmisteltu poikkeuksellisen salassa.”

Talousrikollisuustutkinnan vähentäminen

YLE (22.9.15): ”Hallitus esitti viime viikolla, että harmaan talouden torjunnan määrärahat putoavat 20 miljoonasta 13,5 miljoonaa euroon. Poliisi menettäisi rytäkässä 6,4 miljoonaa. Näin se joutuisi vähentämään talousrikostutkinnasta 94 henkilötyövuotta. (…) Talousrikostutkijat palauttivat valtion kassaan rikos- ja verohyötynä viime vuonna 47 miljoonaa euroa. Se on aika monta kertaa enemmän kuin harmaan talouden torjuntaan satsatut valtion varat.”

Veronkiertäjien armahtaminen

Finnwatch (30.9.15): ”Esitystä perustellaan hallinnollisesti kevyellä menettelyllä saatavilla verotuloilla, mutta verotulojen kokonaismäärä arvioidaan suhteellisen pieneksi, vain noin 1–10 miljoonaksi euroksi. Tällaisella määrällä ei voi olla sellaista huomattavaa valtiontaloudellista merkitystä, joka perustelisi näin poikkeuksellisen määräaikaislain säätämisen.”

Timo Harakan varoitus järjestelmän muutoksesta

Kansanedustaja Timo Harakka (5.10.15) varoittaa kokonaisesta järjestelmänmuutoksesta, jossa julkisten palveluiden rahoitus ajetaan alas määrätietoisesti ja pysyvästi: ”Hallitus supistaa pysyvästi julkisten palveluiden rahoitusta.”

Tarja

#2805 Re:

15.10.2015 06:14

#2804: -  

 kiitos viestistä, jos vielä kerrot vastauksen kysymykseen jota olen kysynyt usealta ministeriltä vastausta saamatta.

Täytän 63 joulukuussa ja voisin jäädä vuodenvaihteessa eläkkeelle. Vuokrani on 712 euroa ja nettoeläke noin 1000 euroa.

Jos siis jään vuodenvaihteessa eläkkeelle onko niin, että asumistukeni tippuu sen 60 euroa. Jos teenkin vuoden lisää töitä niin asumistukeni lasketaan uuden lain mukaan ja köyhdyn melkein 100 euroa kk.

 

Milloin tämän asumistukimuutoksen on määrä tulla voimaan, vuoden alussa vaiko myöhemmin


Vieras

#2806 Re: Re:

15.10.2015 06:40

#2805: Tarja - Re:  

 Sinulta jää pois myös se työtuloista nyt tehtävä 300€ työtulo vähennys, jota ei eläkeläiset saa.Mikäli saat jo nyt asumistukea,vaikutus on tuntuva.Se ilmeisesti säilyy työssä olevilla yleistäasumistukea saavilla.

Tarja

#2807 Re: Re: Re:

15.10.2015 06:59

#2806: - Re: Re:  

 niin jää, sain elokuun loppuun saakka 40 euroa asumistukea, nyt 136 euroa.

 

Tiedätkö milloin tämä tulee voimaan että voin alkaa suunnitella ajankohtaa eläkkeelle jäämiselle


Vieras

#2808 Re: Re: Re: Re:

15.10.2015 07:50

#2807: Tarja - Re: Re: Re:  

 Ilmeisesti ensi vuoden aikana tulee voimaan.Mutta toivotaan ettei eläkkeensaajien asumistuki muutos yleiseksi asumistueksi mene läpi.


Vieras

#2809 Re: Re: Re: Re: Re:

16.10.2015 10:05

#2808: - Re: Re: Re: Re:  

 Huolehtikaa että käytte kirjoittamassa kansalaisaloitteen. Nyt näyttää oleva nimiä noin 7700. Pitää saada 50000

( viisikymmentätuhatta) jotta otetaan eduskunnassa käsittelyyn. (Taitettu indeksi)

 Ei adressi yksin auta.

 


Vieras

#2810 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

16.10.2015 10:08

#2809: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Sivulle pääsee tiedotteet painikkeesta.        Taitettu indeksi


Vieras

#2811 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tarja

16.10.2015 11:28

#2810: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 onko se sama aloite jossa hallutaan työeläkeindeksin palauttamista ansiotuloindeksin tasolle ?


Vieras

#2812

17.10.2015 02:33

Suomen alhaisemmat olennot nykyhallituksen mielestä.

-Eläkeläiset
-Sairaat ja vanhukset
-Työttömät
-Opiskelijat
-Pienipalkkaiset työläiset
-Tutkijat
-Sekä kaikki köyhät
-Lapset ja nuoret
Ja näitä voi kohdella niin kun kukin haluaa.
Laillista rasismia Suomessa. 

 


Vieras

#2813

17.10.2015 14:47

Rahaa on miljoonia Maatilatalouden kehittämisrahastoon, kyllä eläkkeensaajien asumistukeen olisi ollut tärkeämpi laittaa.Eläkeläiset ovat panoksensa tehneet tämän yhteiskunnan eteen ja veroa maksaneet.Nyt ajetaan toimeentulotuki hakijoiksi.Eikö hallitus arvosta eläkeläisiä.Kaikista heikoimmilta kehtaa ottaa.


Vieras

#2814 Sipilä kusettaa kunnolla ja tappaa köyhiä ja samalla rikkaat maksavat vähemmän veroja

18.10.2015 06:09

Sipilän hallitus kaavailee rikkaille katujille veronalennusta. Valtionvarainministeriö (VM) kaavailee kokoomushenkisen Martti Hetemäen johdolla noin 2 200 veronkiertäjälle helpotuksia, jos he paljastavat veroparatiiseissa olevat salaiset tilinsä verotuksen piiriin.

Sipilän tarkoitushakuista vatulointia - isokenkäisten päästäminen kuin koira veräjästä  

Hetemäki suositteli poliitikoille aikoinaan uusliberalistista ns. ”Uuden Seelannin” –mallia, joka osoittautui myöhemmin katastrofiksi. Nykykäytännön mukaan yli 100 000 euron piilotetuista varoista lisävero on seitsemän prosenttia. Hallituksen esitysluonnoksessa tämä lisävero alennettaisiin viiteen prosenttiin. Salatuille tuloille perittävälle ei määrättäisi tavallista veronlisäystä, vaan ainoastaan sitä selvästi pienempi korko.

Sipilän hallitus aikoo kokeilla VM:n suosituksesta Suomessa niin sanotun ”tehokkaan katumisen” mallia. Tällä tarkoitetaan tapaa, jossa ulkomaille varojaan pimittäneet ihmiset voivat palauttaa rahoja kotimaahansa joutumatta rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Hallitus on esittämässä väliaikaista armahduslakia, joka olisi voimassa vain vuoden 2016. Nykykäytännössä lisäverot kyseisten verojen osalta ovat 10-40 prosenttia. Verotuksen taso voisi laskea joissain tapauksissa jopa 25 prosenttia.

Kaavaillussa laissa jäisivät veropakolaisten nimet salaisiksi

Verottajaa paossa olevan rahan määrää ei tiedä kukaan. EU menettää vuosittain 1 000 miljardia verotuloja yritysten ”verosuunnittelun” (=veronkierron) avulla. Suomalaisillakin monikansallisilla suuryhtiöillä on pelkästään Belgiassa piilossa 20 miljardia euroa verottajalta piilossa. Suomen veronmenetykset ovat n. 750 miljoonaa.

Sipilän puuhaaman lain tarkoitus on suojella rikkaita syytesuojalta, sillä nimien paljastuessa saattaisi käydä ilmi, että moni asianosaisista on voinut puhua hyvinkin kauniisti Suomen talouden, tuottavuuden, tehokkuuden ja  hyvinvoinnin puolesta, vaikka on todellisuudessa toiminut mitä pahimpana isänmaan petturina.

Rikosvastuusta armahdusta ja veronalennusta koskevat perustelut ontuvat myös siksi, että petoksella hankitut varat voitaisiin saada takaisin täysmääräisine veronkorotuksineen vuonna 2018, jolloin verohallinto aloittaa automaattisen tietojen vaihdon veroparatiisien kanssa.
 

Miksi Sipilä haluaa pitää kiirettä eikä vatuloida? Siksikö, jotta isokenkäiset rikolliset pääsisivät kuin koira veräjästä?


Sipilälläkään ei taida olla puhtaat jauhot pussissa. Hänellä ei tiettävästi ole miljoonia veroparatiiseissa, mutta kylläkin uusissa veronkiertovälineissä, joihin valtionvarainministeriö ei ole ymmärrettävästi puuttunut. Asiaa on raaputtanut pintaa syvemmältä toimittaja Jarno Liski (Seura 35/2015) seuraavasti:

Pääministeri Juha Sipilä on tehnyt suuren omaisuuden onnistuneilla yrityskaupoilla ja osakesijoituksilla. Miljooniaan hän hoiti sijoitusyhtiöissään yhden Suomen parhaimman sijoitusasiantuntijan, professori Heikki Niskakankaan kanssa.

Sipilä oli vuoden 1996 äyrikuningas. Hän oli saanut johtamansa teknologiayrityksen Solitran osakkeista reilut 15 miljoonaa euroa, kun se myytiin amerikkalaisille. Veronalaista myyntivoittoa tästä oli 12 miljoonaa. Miljooniaan sijoittamaan Sipilä perusti muiden muassa pääomasijoitusyhtiö Fortel Investin.

Vuonna 1998 Sipilän yhtiökumppaniksi Fortel Investiin tuli hänen serkkunsa, vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas, joka hoiti yhtiön sijoituksia. Vuoteen 2001 mennessä yhtiölle oli kertynyt yli 11 miljoonaa voittovaroja. 

Seuraava vuosikymmen yhtiöllä meni heikommin, mutta silti se kykeni maksamaan miltei yhdeksän miljoonaa euroa osinkoja omistajilleen, eli pääasiassa Sipilän perheelle ja loput Niskakankaalle sekä toiselle vähemmistöomistajalle.

Vuoden 2013 aikana Sipilän Fortel Invest myi omistamansa Elektrobitin osakkeet reilulla kuudella miljoonalla eurolla Näitä rahoja käytettiin velkojen maksuun sekä lunastamaan ulos vanhat vähemmistöomistajat sekä Sipilä vaimoineen.

Sipilä sai osakkeistaan noin 2,2 miljoonaa euroa ja hänen vaimonsa reilut 600 000 euroa loppuvuodesta 2013. Yhtiö jäi Sipilän lapsille. Verotettavaa pääomatuloa Juha Sipilällä oli tuonna vuonna alle 20 000 euroa ja hänen vaimollaan 350 000 euroa.

 

Keväällä 2015 odotettiin mielenkiinnolla Sipilän sidonnaisuusilmoitusta...

Pettymykseksi Sipilän ilmoitus ei sisältänyt mitään tietoja siitä, minkä arvoinen hänen omaisuutensa on tai mihin se on tarkalleen sijoitettu.

Ilmoituksesta kävi ilmi ainoastaan, että pääministerillä on ”merkittävä rahoitusomaisuus” talletettuna erilaisiin sijoitusvakuutuksiin sekä säästötilille. Sipilä ilmoitti sijoittaneensa säästötilin lisäksi rahojaan Nordean Eläkesijoitukseen, Kahteen Nordean säästöhenkivakuutukseen sekä Nordea Capital –nimiseen kapitalisaatiosopimukseen.

Näitä sopimuksia kutsutaan ”vakuutuskuoriksi”. Ne ovat pankkien ja vakuutuslaitosten yhdessä innovoimia veronkiertosopimuksia veroparatiisien vaihtoehdoiksi ja rinnalle.

Näiden ”kuorien” sisällä sijoitustoimintaa voidaan harjoittaa, mutta salaisuusverhon suojassa ja verojen maksua lykäten. Monessa suhteessa vakuutuskuoret toimivat kuin holdingyhtiöt, mutta verovapaus on vielä laajempaa. Esimerkiksi kaikki osingot ja myyntivoitot ovat verovapaita. Veroja maksetaan vasta, kun rahaa otetaan kuoresta ulos.

Säästöhenkivakuutus on vakuutusyhtiöiden rakentama sijoitustuote. Sen ideana on, että sijoittaja saa valita sijoituskohteet, johon vakuutukseen liitetty säästösumma sijoitetaan. Teknisesti ottaen sijoitukset omistaa vakuutusyhtiö, mutta vakuutuksen säästösumma on sidottu sijoituksen arvonkehitykseen.

Vakuutusyhtiö ottaa välistä palkkionsa, mutta verottaja ei sijoitusten tuottoihin kajoa, joten välikäsi saattaa hyvinkin tulla edullisemmaksi. Lisäksi säästöhenkivakuutuksiin liitetään usein kuolemanvaravakuutus, jolloin vakuutuksenottajan kuollessa säästösumma ja mahdollinen erillinen vakuutuskorvaus maksetaan määrätyille edunsaajille. Säästösummasta 35 000 euroa on lähiomaisille verovapaata tuloa ja kokonaan perintöverotuksen ulkopuolella.

Sipilä on hyödyntänyt myös pankkien veronkiertoon innovoimia ns. kapitalisaatiosopimuksia. Se on maallikolle käsittämättömin. Se on vakuutus, jossa ei ole edunsaajaa, eikä mitään vakuutettua riskiä. Vakuutuksen veroedut sillä kuitenkin on. 

Sipilän Nordeasta ottaman kapitalisaatiosopimuksen sisään on mahdollista saada esimerkiksi aivan tavallinen arvo-osuustili, jolla voi käydä osakekauppaa kuten kuka tahansa. Ainoa ero on, että omistukset ovat salaisia ja tulot verottomia.

Kun sijoittaja ostaa kapitalisaatiosopimuksen suojin salkkuunsa osakkeita, ilmestyy yhtiön omistajaluetteloon Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, eikä suinkaan todellinen edunsaaja. Tämä on vielä paksumpi salaisuuden verho kuin osakkeiden hallintarekisteröinti, jota työnantajien ja sijoittajien etujärjestöt  ovat vaatineet ja valtionvarainministeriö on toistuvasti esittänyt. 

Kapitalisaatiosopimukset ovat kasvattaneet suosiotaan räjähdysmäisesti. Sipilän järjestelyn kaltaisiin kapitalisaatiosopimuksiin oli kesäkuussa 2015 sijoitettuna jo lähes seitsemän miljardia euroa. Finanssialan keskusliiton tilastojen mukaan summa on kymmenkertaistunut vuoden 2008 keväästä.

”Kyllä nämä veroedut ovat keskeinen syy, että yksityishenkilöt sijoittavat kapitalisaatiosopimukseen”, sanoo ylitarkastaja Janne Myllymäki verohallinnosta.

Näihin uusiin veronkiertomenetelmiin Sipilä ei ymmärrettävistä syistä ole puuttunut. Selväksi on sen sijaan on tullut, kenen etuja Sipilän porvarihallitus ajaa. Sipilän hallituksen ”kilpailukyä” ja kestävyysvajetta parantavat pakkolakiehdotukset ovat suoraan EK:n toivelistalta. Sipilä ja EK ovat laittamassa ay-liikettä kyykkyyn. 

Joustoja ja venymistä haetaan köyhiltä, työntekijöiltä, työttömiltä, lapsiperheiltä, nuorilta ja eläkeläisiltä.

 

Yhteisvastuuta peräänkuulutetaan vain pienituloisimmilta

Edelliset hallitukset olivat helpottaneet pääomaa ja yrityksiä miljardikaupalla poistamalla varallisuusveron, poistamalla Kela-maksut, alentamalla yritysveroa 29 prosentista 20 prosenttiin vuosikymmenessä, pidentämällä työssäoloaikaa eläkeratkaisulla, ja on tehty maltillisia palkkaratkaisuja. Kaikki kilpailukyvyn parantamisen ja uusien työpaikkojen nimissä. 

Työpaikkoja ei lupauksista huolimatta ole tullut, mutta osinkoja on tasaisesti jaettu rikkaille yli 10 miljardin euron vuosivauhtia lamasta huolimatta.

Kuluttajien ostovoimaa on alennettu jo Kataisen hallituksen aikana. Nyt Sipilä jatkaa tätä kansalaisten kulutuskysynnän leikkaamista, vaikka ostovoiman kasvu on kaiken kasvun, yrittämisen ja uusien (teoreettisten) työpaikkojen syntymisen edellytys. Rikkaiden edusmiehenä Sipilä edesauttaa digitaalisaation edesauttamien tuottavuushyötyjen korjaamista vain miljonäärien laariin.

Työntekijöitten palkkataso Suomessa on EU:n keskimääräistä tasoa, eikä kilpailukyvyssäkään pitäisi olla mitään vikaa. Digitalisaation johdosta palkkojen osuus kansantulosta on pienentynyt 60 prosentista 50 prosenttiin vuodesta 1993. Sillä on dramaattinen vaikutus ostovoiman supistumiseen, verotulojen supistumiseen ja sitä kautta kestävyysvajeeseen. 

Erityisesti siihen vaikuttaa rikkaitten verojen välttely ja moraalikato. Rikkaat ovat ottaneet tulonsa vuodesta 1993 alhaisesti verotettuna pääomatulona, jotta eivät joutuisi maksamaan progressiivista tuloveroa.

Käytännössä he maksavat veroja tuloistaan vain 30 prosentin veroasteella, eli samalla kuin keskituloinen palkansaaja. Myös Sipilän hallitus vie kehitystä tasaveron suuntaan. Pieni prosentin suuruinen määräaikainen lisävero on kosmeettinen.

Kunnallisveron (tasavero) osuus veroista on vuodesta 1993 kasvanut 50 prosentista 64 prosenttiin ja valtionverojen (progressiivinen) osuus pienentynyt 33 prosentista 26 prosenttiin.

Sipilän hallitus lietsoo hysteriaa valtamedioiden avustuksella kansallisesta hätätilasta ja kilpailukyvyn menetyksestä. Maailman talousfoorumin viimeisimmän raportin mukaan Suomi on yhä Euroopan toiseksi kilpailukykyisin valtio ja maailman neljäs.

Kestävyysvaje taas johtuu Sipilän haluttomuudesta puuttua verotuksen epäoikeudenmukaiseen kehitykseen. Professori Markus Jäntin laskelmien mukaan valtio on rikkaitten verohelpotusten johdosta menettänyt kumulatiivisesti verotuloja Lipposen hallituksen alusta noin yli 15 miljardia euroa. Määrä on kaksi kertaa niin suuri kuin nykyinen kestävyysvaje. 

Lisäksi on vielä yhteiskunnan verotuotoista poistettu 2 miljardia työtulovähennyksiä ja kunnallisverovähennyksiä 6,3 miljardia (v.2013)

Verotus suosii yritysten verosuunnittelua, sanoo Vattin tutkimusjohtaja Seppo Kari. Hänen mukaansa kansainvälinen verojärjestelmä on onneton. Hänen mukaansa nykyiset yritysverotuksen säännöt kannustavat yrityksiä näyttämään voittonsa matalan verotuksen maissa. 

Verohallinnon selvitys vertasi Suomeen maksettujen verojen ja liikevoiton suhdetta kotimaisten suuryritysten ja muiden yhtiöiden välillä vuosina 2009-2013. Suurilla yrityksillä suhdeluku oli alle 10 prosenttia, kun pienillä ja keskikokoisilla se oli yli 20 prosenttia. 
 

Pienillä yrityksillä ei näin ollen ole juuri mitään mahdollisuuksia kilpailla monikansallisia jättejä vastaan, jotka voivat välttää veroja siirtohinnoittelulla, sisäisillä lainoilla, veroparatiiseilla, rojalti-maksuilla ja muulla puliveivauksella.


Sipilän halltus ja EK syyttävät talouden pysähdyksestä kilpailukuvun puutteesta joka taas johtuu liian korkeista palkoista. Se johtuu kuitenkin yritysjohtajien ammattitaidottomuudesta innovoida ja tuotekehittää uusia tuotteita ja palveluja, joille olisi maailmanlaajuista kysyntää.

Nyt Sipilä säästöillään supistaa kysyntää, jolloin yritysjohtajat eivät näe mielekkääksi investoida, vaan osaamattomuuttaan jakavat voittonsa vain ylisuurina osinkoina. 

EQ:n salkunhoitaja Hannu Angervuo on todennut (TE 7/2015), että yritysten nettotuloksestaan maksama osinkosuhde on 20 vuodessa noussut 25 prosentista 79 prosenttiin. Yritysjohajilta pitäisi alentaa palkkoja eikä tavalliselta työntekijältä.

Näihin verovuotoihin Sipilän hallitus ei tunne tarvetta. Se on, päinvastoin, lisäämässä rikkaiden keplottelun mahdollisuuksia osakekaupoissa. VM on salassa ja hiljaa kehitellyt hallintarekisteriä myös osakekaupoille, jotka voidaan piilottaa ulkomaisiin pankkeihin anonyyminä. Siitä huolimatta, vaikka verohallitus, poliisi ja syyttäjät ovat sitä vastaan.

Veroneuvos Markku Hirvonen arvioi, että yksityisiltä ihmisiltä jää tilittämättä veroja vuosittain noin 720-900 miljoonaa euroa, joka on 18 prosenttia harmaan talouden kokonaisveromenetyksistä. "Tutkimusten perusteella enintään joka kahdeksas luonnollisten henkilöiden kansainvälisestä sijoitustoiminnasta saatu euro ilmoitetaan verottajalle, eli harmaan talouden osuus on lähes 90 prosenttia", Hirvonen sanoo.

Hän muistuttaa, että Suomi toimii myös osana kansainvälistä harmaata taloutta tarjoamalla nimettömiä sijoitusmahdollisuuksia omissa maissaan veroja kiertäville tai rikollista rahaa Suomessa peseville. Tällä hän viittaa siihen, että suomalaisten osakkeiden hallintarekisteröinti on sallittu ulkomaalaisille.

Noin puolet Helsingin pörssin markkina-arvosta on jo hallintarekisteröidyillä tileillä. "Hallintarekisteröinnin salliminen myös suomalaisille tekisi omistuksen ja samalla siitä saatavien tuottojen salaamisen entistä helpommaksi", Hirvonen katsoo.

Sipilän lestadiolainen moraali vaatii, että tällaista miljonäärejä suosivaa ja rikollista toimintaa sekä harmaata taloutta ei tule, eikä saa tutkia. Poliisin talousrikostutkijoiden määrä ollaan ”säästösyistä” vähentämässä viidenneksellä, vaikka tutkinta on tuonut enemmän tuloja kuin menoja. 

Yksi tutkijan henkilötyövuosi maksaa noin 60 000 euroa, mutta valtio saa yhden talousrikostutkijan työpanoksella keskimäärin 110 000 euron tulot. Käytännössä säästöt tarkoittavat, että 90 talousrikostutkijaa lähtee pikkuhiljaa muihin hommiin. 

Suomessa harmaasta taloudesta aiheutuu vuodessa arviolta 4 000-5 000 miljoonan veromenetykset arvioi veroneuvos Hirvonen, joka on tutkinut harmaata taloutta eduskunnan tarkastusvaliokunnan tilauksesta. Suomen valtio keräsi vuonna 2014 veroja 39 miljardia ja kunnat 21 miljardia euroa. Tällöin harmaan talouden osuus olisi noin 6-8 prosenttia valtion ja kuntien vuosittaisista verokertymistä.

Kestävyysvajeen tasapainottamiseksi Sipilän hallitus aikoo myydä myös Suomen ”kruununjalokiviä” eli valtionyhtiöiden osakkeita. Taloudellinen päätäntävalta on jo nyt pörssissä ulkomaisten sijoittajien hallinnassa. Eikä Suomen taloudellista itsemääräämisoikeutta ole paljon parantanut, kun Sipilä miljonääriksi tullessaan myi omat yhtiönsä ulkomaalaisomistukseen. 

Ne ostivat vain markkinaosuuksia ja toiminta lopettiin Suomesta muutaman vuoden jälkeen, Näinhän Nokiankin kohdalla kävi. Sitten duunarit ohjattiin työvoimaministerin murheeksi. Onko tämä sitä alkiolaista uutta keskustapolitiikkaa?


Vieras

#2815

18.10.2015 06:22

Suomessa sillä välin:

  • Masennuslääkkeistä sai viime vuonna (2014) korvausta 428 200 suomalaista
    • Joka viides eli 12 000 vuonna 1987 syntyneistä on käynyt psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa tai syönyt psyykelääkkeitä.
    • Lehden mukaan korkeintaan puolet 21 ikävuoteen mennessä mielenterveysongelmista kärsinyt hakee niihin apua. Suunnilleen 50–60 prosenttia 21-vuotiaista on siihenastisen elämänsä aikana kärsinyt mielenterveysongelmista. Kuitenkin korkeintaan puolet hakee ongelmiinsa apua.
  • Syrjäytyneitä 15-29-vuotiaita nuoria oli vuonna 2010 yhteensä noin 51 300.
  • Suomessa on 8 000 asunnotonta
  • Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli kesäkuun lopussa liki 369 000 työtöntä työnhakijaa.
  • Suomessa on tällä hetkellä yli miljoona yksin asuvaa, joista lähes 500 000 on miehiä.
  • Vuonna 2007, noin viidennes suomalaisista koki yksinäisyyttä vähintään silloin tällöin. Koko ajan tai suurimman osan ajasta yksinäisiä oli 4,3 prosenttia eli yli 200 000 suomalaista.

Suomi on elintasollisessa mielessä toistaiseksi vielä ihan ok, mutta henkisesti olemme jo siirtyneet kohti kuolevan yhteiskunnan tilaan.

Kuolevien ja elinvoimaisten yhteiskuntien syklin on moni filosofi jo nähnyt kauan sitten. Jo antiikin tunnettu filosofi Aristotle sen sanoi , kuinka kuolevan yhteiskunnan viimeiset hyveet on “suvaitsevaisuus ja välinpitämättömyys” 


Vieras

#2816

18.10.2015 07:13

Soini puhuu että valtiolta on saatava rahaa että asunnottomille saadaan asuntoja.Samaan aikaan otetaan pienituloisilta eläkeläisiltä asumistukea, ajetaan kodeistaan.Asunnottomia tulee lisää, kun ei ole rahaa maksaa vuokraa.Toimeentulotukikaan ei autaj jos vuokra on yli kohtuullisen asumismenon tai/ ja on lainaa.Lainaa on lukuisella työkyvyttömyyseläkkeelle joutueella.


Vieras

#2817

18.10.2015 10:47

Vasemmistoliiton Annika Lapintie on Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja. Toivotaan että hän kääntäisi jokaisen kiven ja kannon todeten asumistuen lakkautuksen perustuslain vastaiseksi.


Vieras

#2818 Re:

18.10.2015 13:53

#2817: -  

 Taitaakin olla ainoa toivo.Kovin tuntuu ettei hallituspuolueiden kansanedustajilta ymmärrystä löydy.Puolustelevat leikkausta maan taloudellisella tilanteella, kun vastaavat postiin.Ja harva hallituspuolueen kansanedustaja on vastausta lähettänyt. Kyllähän me eläkeläisetkin ymmärrämme tilanteen, ollaanhan jouduttu pienellä rahalla toimeentulemaan.Mutta kohtuus täytyy olla, nyt viedään pientä eläkettä saavilta se viimeinenkin euro.Kun rahaa näyttää olevan kuitenkin muun muassa esim. tuo 2813 kommentissakin mainittu Maatilatalouden kehittämisrahastoon liikenevät miljoonat.


Vieras

#2819 Sipilän hallituksen tavoitteet

19.10.2015 06:32

  • Terveydenhuolto. Kontrolloi terveydenhuoltoa ja kontrolloit ihmisiä

  • Köyhyys. Kasvata köyhyyttä mahdollisimman suureksi. Köyhät ovat helpompia ohjattavia, ja he eivät taistele jos annat heille mitä he tarvitsevat.

  • Velka. Kasvata velkaa. Kasvattamalla velkaa saat nostettua veroja ja tämä luo lisää köyhyyttä.

  • Aseiden kontrollointi. Poista ihmisten mahdollisuus puolustaa itseään hallitukselta. Näin saat luotua poliisivaltion.

  • Hyvinvointi. Kontrolloi kaikkea siihen liittyvää kuten ravinto, tulotaso, asuminen jne..

  • Koulutus. Kontrolloi sitä mitä lapset lukevat ja kuuntelevat. Ohjaa lasten koulunkäyntiä.

  • Uskonto. Poista usko jumalaan valtarakenteista.

  • Luokkajaot. Jaa ihmiset köyhiin ja rikkaisiin. Tämä helpottaa sinua veroasioissa riistämällä köyhiltä lisää ja enemmän.

Vieras

#2820 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tarja

19.10.2015 07:45

#2811: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tarja 

 Palkkatasoindeksin tasolle. Kyllä.  Nyt ymmärtääkseni otetaan huomioon eläkkeissä vain hintojen nousu.

Eikä palkkojen nousua  ollenkaan.

Jos olen väärin ymmärtänyt, oikaiskaa.


Vieras

#2821

19.10.2015 09:16

Satu Taavitsainen Sdp kansanedustaja kirjoitti tänään  19.10-15 Itä-Häme lehden mielipide osastolla hyvän kirjoituksen eläkkeensaajien asumistuen lakkauttamisen vääryydestä ..Hän kirjoittaa lopussa että on ehdottomasti tarpeen pyytää lausunto eduskunnan perustuslakivaliokunnalta ja ihmisoikeus vaikutukset tulee arvioida asian mukaisesti.Näiden ja opposition välikysymyksen lopputuloksena toivoo, että Sipilä, Soini ja Stubb peruuttavat aikeensa.Vahvan tehtävä on tukea heikkoja.


Vieras

#2822

19.10.2015 17:38

Tapaturma- ja sairausinvalidien liittoo ry on antanut pyynnöstä lausunnon 14.10.2015 Sosiaali-ja terveysministeriölle , Eläkkeensaajan asumistuen yhdistämisestä yleiseen asumistukeen. 

Edellä kuvatuin perustein tulisi koko lakiesitys hylätä.   (koko lausunto löytyy netistä)


Vieras

#2823 Re: Re:

20.10.2015 09:28

#2818: - Re:  

 Kimmo Kiljunen on tuonut tämän asian hyvin esille


Vieras

#2824 Seminaari Helsingissä

20.10.2015 09:41

Eläkkeensaajan asumistuesta seminaari 20.10.2015 Pikkuparlamentin kansalaisinfossa klo 17-19.30.Arkadiankatu 3.


Vieras

#2825

20.10.2015 16:27

Voisiko jokin paikalla ollut kertoa kuulumisia tuolta Eläkkeensaajien asumistuki seminaarista.Mitä siellä puhuttiin?