IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti


Vieras

#1497 Re: Re: Huoltovarmuudesta

30.09.2012 16:00

#1496: Kattilamaakari - Re: Huoltovarmuudesta

Kovinpa annetaan ymmärtää, että leijupeti olisi ihan uusi innovaatio - kyseessä on kuitenkin ikivanha menetelmä joka kylläkin sopii useille polttoaineille.

Vielä kun täydennät tuota ilmanjakojuttua sillä, että ei niitä kaikkia ilmoja johdeta samanaikaisesti palamisen jokaiseen vaiheeseen vaan vaiheittain palokaasujen edetessä, niin hyvää tekstiä tulee. Ja käytetäänhän tuota kolmivaiheista palamisilman jakoa jo paljon pienemmissäkin kattiloissa, myös arinakattiloissa.

Ja turvetta palaa tietenkin, mutta saadaanpahan muutakin joukkoon - edistystä sekin.

Vastaukset

Kattilamaakari

#1498 Re: Re: Re: Huoltovarmuudesta

2012-09-30 17:33:45

#1497: - Re: Re: Huoltovarmuudesta

Tarkoitus onkin saada viesti ymmärrettävään muotoon.

Jos lähtee liian yksityiskohtaisesti selittämään vaiheittaisen ilmansyötön toimintaa päädytään syvälle suohon ja lopullisen tekstin ymmärrettävyys kärsii.

Minä voin kyllä tunnustaa, että en täydellisesti ymmärrä ilmansyötön kaikkia hienouksia, mutta ei ole tarviskaan. Sitä varten on omat eriskoismiehensä.

 

Polttoainevalikoiman monipuolistaminen ja sellaisena pitäminen on kaikkien etu. En ymmärrä joittenkin kiihkomielistä halua downgreidata voimalaitosten polttoainevalikoima tulevaisuudessa samalle tasolle mitä se vielä toistaiseksi on kyseisessä Kuopion Energian laitoksessa.

Metsänomistaja tietenkin hieroo käsiään yhteen turpeen polton lopettamisen johdosta. Saa puulle parempaa hintaa. Maksumiehenä toki toimii sähkönkuluttaja, kaukolämpöasiakas ja teollisuuden duunari.

UPM on selväsanaisesti ilmoittanut rikkidirektiivin vaikutukseksi 300 000 tonnia vähemmän paperintuotantokapasiteettia.

Pöyryn laskelmien mukaan turpeesta kokonaan luopumisen vaikutus olisi hakkeen hintaan 3€/Mwh eli 6€/m3. Varmasti houkuttaa metsänomistajaa myymään kuitunsa kattilaan laitettavaksi. Mikä tämän vaikutus olisi?

Toiset 300 000 tonnia?

Lähtisikö myös jotain muutakin teollisuutta kuin sellunkeittäjiä?

Prosessihöyry kallistuu siinä missä hakkeen hintakin.

 

Näillä kirjoituksilla ei ole mitään merkitystä kiihkomielisesti, paatoksella ja ehdottomasti asioihin suhtautuviin, mutta ehkäpä se normijätkä tulee miettineeksi sitä kumpi on tärkeämpi: Rikkidirektiivi vai hänen työpaikkansa?