VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti


Vieras

#4377 KUMPI ONKAAN VAARALLISEMPI?

11.07.2012 19:32

koira vai susi?

Itse olen koiraihminen, mutta vertailun vuoksi todettakoon että viimeisen viidentoista vuoden aikana koirat ovat aiheuttaneet Suomessa kolmentoista ihmisen kuoleman. Samaa ei voi sanoa susista. Että se siitä susien vaarallisuudesta.

Vastaukset


Vieras

#4379 Re: KUMPI ONKAAN VAARALLISEMPI?

2012-07-11 23:04:50

#4377: - KUMPI ONKAAN VAARALLISEMPI? 

Eiköhän tälläkin palstalla ole jo moneen kertaan käsitelty kysymystä, että mitään potentiaalisen hengenvaaran tilannetta (nyt puhumme susista) ei voida sivuuttaa perustelemalla, että on olemassa joku vielä enemmän hengen vaaraa aiheuttava tekijä (vaikkapa koira tai liikenne).  Kysyisin 4377:ltä, että onko hänen vaikea tätä ymmärtää?  Siis vertaamalla johonkin muuhun ei voida saada oikeutusta susivaaran torjumatta jättämiselle.  Vielä rautalankamallia, kun tuntuu näinkin yksinkertainen asia olevan vaikea käsittää:  jos joku pahoinpitelee sinut ja aiheuttaa elinikäisen vamman, niin sekö on hyväksyttävää, koska naapurisi pahoinpideltiin ihan  kuoliaaksi asti?

4378 kysyy ns. hyvän kysymyksen, johon olisi hyvä saada vastaus: mihin tarpeeseen ja kuka näitä ihmispelottomia pihasusia tarvitsee?  Vastauksia voi osoittaa vaikka tälle palstalle. 


Vieras

#4394 Re: KUMPI ONKAAN VAARALLISEMPI?

2012-07-12 21:22:56

#4377: - KUMPI ONKAAN VAARALLISEMPI? 

Että tämmöistä vertailua kävit tekemään, jatketaanpa vertailun kommentointia  

1.susitilanne on ryöstäytynyt lopullisesti käsistä aivan viimeisen 1-2 vuoden aikana, siis on väärin verrata 15 vuoden ajanjaksoa, 5 ja 10 vuotta sitten ei susia juurikaan tarvinnut pelätä missään päin Suomea                                                2.jos halutaan todistetta suden vaarallisuudesta, niin otetaan susien verrokiksi vastaava ajanjakso (päättyen vuoteen 1881), jolloin Suomessa dokumentoitiin 193 susien aiheuttamaa lapsisurmaa (FT Antti Lappalainen 2005)                         3.onko siis kirjoittaja sitä mieltä, että annetaan susien temmeltää vapaasti (koska ne eivät hänen mielestään liene vaarallisia)?                                                                                                                                                                        4.jolloin saadaan ajan oloon vertailukelpoista tilastoa sudenkin osalta (susi tuskin lienee suuresti muuttunut 130 vuodessa)                                                                                                                                                                          5.onko kirjoittaja edelleen kannallaan että sutta ei voida pitää vaarallisena, kommentoinet tätä asiaa tarkemmin, että ajatuksesi selviää lukijoille.