VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti


Vieras

#3326 På tidernapas har man levat

24.04.2012 09:09

Aikoihin on eletty, Lappeenrannan tapaus!

Susien hyökkäykset eivät nykyään edes tarvitse aamu- tai iltahämärän aikoja hyökkäyksen näkösuojaksi ja yllätysedun saamiseksi, näköjään ne tapahtuvat jopa keskellä kirkasta päivää ja lenkkeilevän ihmisen päällekin eli asiaa ei voida selittää epähuomiossa tapahtuneeksi törmäykseksi.

Sudensuojelun perusvastineena tavallisesti selitetään (katekismuksen mitä se on hengessä), että 1)jos hyökkäystä nyt ylipäätään olikaan, niin 2)se lienee ollut jokin häirikkökoira. Vilpitön kysymys tähän: mistä se tiedetäänkään - usein toisella puolella Suomea - että koirahan se kumminkin on ollut?

On selvää, että vastuulliseen vanhemmuuteen kuuluu, että kukaan ei tuollakaan alueella (täällä alueita on lisää!) laske lastaan omin päin edes pihalleen. Susihan on laumaeläin ja kukaan ei takaa, etteikö lauman muut yksilöt voi toistaa uutta tuhoisampaa iskua.

Lappeenrannan poliisille kiitos ongelman ratkaisusta, poliisi teki mitä poliisin kuuluu tehdä, ja myöskin kiitos alueen metsästäjille, jotka hoitivat tarvittavan kenttätyön. Arvelen, että tällaiseen turvaoperaatioon ei poliisin kapasiteetti edes riitä (sitähän koko ajan alennetaankin kustannussäästöjen nimissä!).

Uudet hyökkäykset Lappeenrannassa ja muilla susialueilla odottavat vain aikaa ja paikkaa. Mitä tähän asiaan sanovat muut riistahallinnon viranomaisportaat ja tutkimuselimet? EU direktiiveineen ei näistä huolta kanna, mutta direktiivien tulkintavastuu on omilla viranomaisillamme.

Ensimmäisen lapsisurman (tai aikuisenkin) tapahtuessa saattaa poliisilla taas olla työtä käsissään: tutkintapyyntö viranomaistoiminnan asianmukaisuudesta suhteessa suden suojeluun ja kansalaisten tärkeimpään perusoikeuteen eli turvalliseen elämään.

Toivottavasti tähän asiaan saadaan tälläkin palstalla suden suojelijoiden kommentteja ja näkemyksiä.

Vastaukset


Vieras

#3333 Re: På tidernapas har man levat

2012-04-24 14:49:45

#3326: - På tidernapas har man levat 

 Ei näy nyt suojelupuolen näkemystä tähän asiaan. 

Minusta suojelusetien ja tätien näkemykset susikannan laajuudesta ja vaarattomuudesta ovat irtautuneet realiteeteista täysin.  Eletään ikään kuin virtuaalimaailmassa. Onko se sitten sitä paljon puhuttua maalaisjärkeä, jolla itse olen muodostanut vastakkaisen mielipiteeni joka perustuu siihen mitä omin silmin näkee.  Sutta on kuin vilkkilässä kissoja ja susikanta muka on vähentymään päin.  No itselläni ei ole vaikeutta mielipiteen muodostukseen ja uskonkin enemmän silmiäni kuin puheita tai kirjoituksia ja näin opetan lapsillenikin.  Tässä olisi opetusviranomaisillekin miettimistä, että joku porukka (Luonto-Liittoko?) käy kouluissa pitämässä asennekasvatusta suden vaarattomuudesta.  Tästä tietenkin vaaraa ymmärtämätön lapsi asennoituu suteen ystävänä,eihän  se toki ole vihollinenkaan, jos asiat oikein hoidetaan ja kenen on vastuu sitten, kun ystävä pettää, repii kappaleiksi ja syö suuhunsa.  Ovatko opetusviranomaiset tunnistaneet tällaisen asetelman olemassaolon. Kommentoin vielä esitettyä mielipidettä siinä suhteessa, että susi ei ole vaaraton aikuisellekaan, onhan maailmalla kanadassa ja venäjällä esimerkkejä tästäkin, huonoa siinä on puolustautua paljain käsin sutta vastaan raavaan aikuisenkaan.