Adressi RaisU:n johtoryhmälle

Kommentoitu viesti


Vieras

#31 Re: Kyllä on alas vajottu

10.04.2017 11:05

#30: - Kyllä on alas vajottu 

 

Teosto ja Olympiakomitea ovat sopineet urheilujärjestöjen ja niiden jäsenyhteisöjen musiikinkäyttöluvista ja korvauksista vuosille 2017 - 2018.

Sopimuksen myötä siihen sitoutuneiden lajiliittojen ja niiden jäsenseurojen ei tarvitse erikseen hakea Teostolta musiikinkäyttölupaa, kun musiikinkäyttö on sopimuksen mukaista.  

Sopimus kattaa musiikin käytön tilaisuuksissa, jotka on järjestänyt Olympiakomitea tai sen sopimukseen sitoutunut järjestö. Sopimuksen piiriin kuuluvat myös siihen sitoutuneiden järjestöjen alueelliset ja paikalliset jäsenyhteisöt; piiri- ja aluejärjestöt, jäsenyhdistykset, seurat sekä joukkueet.

 

että tuollainen Teoston sivuilla, Spotifyhyn en ota kantaa...

Vastaukset


Vieras

#32 Re: Re: Kyllä on alas vajottu

2017-04-11 19:51:49

#31: - Re: Kyllä on alas vajottu 

 

Seuraavat ovat kiellettyjä kaikissa tilanteissa:

  • Spotify-palvelun tai sen sisällön jäljentäminen, uudelleenjakelu, uudelleentuottaminen, kopioiminen, tallentaminen, siirtäminen, esittäminen tai näyttäminen yleisölle ja yleisjakelu sekä Spotify-palvelun tai sen sisällön minkä tahansa osan tuominen julkisesti saataville tai Spotify-palvelun tai sen sisällön käyttäminen millä tahansa muulla tavalla, jota sopimukset tai sovellettava lainsäädäntö ei nimenomaisesti salli tai joka muulla tavoin luokkaa Spotify-palvelun tai sen sisällön tai jonkin osan immateriaalioikeuksia (esim. tekijänoikeuksia)

Vieras

#33 Re: Re: Kyllä on alas vajottu

2017-04-11 19:55:15

#31: - Re: Kyllä on alas vajottu 

 

Monet ravintolat ja yökerhot käyttävät Spotifyta ja streaming-musiikkia äänitemusiikkina vastoin lupia, paljastui Turkuun tehdyssä ravintolaiskussa.


Joka kolmannella ravintolalla oli puutteita musiikin tallennuslupien tai netistä yksityiskäyttöön ostettujen kappaleiden käyttöoikeuksissa, paljastui Turun ravintoloihin tehdyssä tarkastuskierroksella viikonloppuna.

Musiikkialan tekijänoikeusjärjestö Gramex ja Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen TTVK tarkastivat Turussa poliisin ja tullin kanssa noin sata ravintolaa.

Apulaisjohtaja Leena Pitkänen Gramexilta kertoo, että epäselvyyttä oli muun muassa musiikkipalvelu Spotifyn käytössä. Noin kymmenessä ravintolassa soi Spotify, vaikka palvelu on tarkoitettu pelkästään kuluttajakäyttöön.

– Spotifyn julkiseen esittämiseen ei voi edes hankkia Gramexin tai Teoston lupaa, Pitkänen muistuttaa.

Spotifyn lisäksi lepsuilua oli muun muassa YouTuben ja iTunesin tapaisten nettipalvelujen julkisessa esittämisessä.

Epätietoisuutta oli myös musiikin kopioimisessa ja  tallenteiden esittämisessä. Tiskijukka oli voinut ottaa vinyylilevystä kopion cd:lle tai tietokoneelle, josta hän soitti musiikkia. Kyseessä on tällöin kopio. Tiskijukalla pitäisi olla musiikin esittämiseen tallennuslisenssi.

– Yön aikana toistakymmentä tiskijukkaa hankki lisenssin, Pitkänen kertoo.