KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti


Vieras

#2767 Re: Re: Vanhan jäsenen kommentteja

28.11.2011 09:25

#2766: ? - Re: Vanhan jäsenen kommentteja 

 mukana äänestämässä oli ekalla kerralla ollut joku joka ei ollut jäsen. ja tämäkin henkilö oli TK:n kannattaja. voisin kuvitella että tämä samainen henkilö on ollut vuosikausia äänestämässä ilman jäsenyyttä (tai vastaavia tapauksia on ollut vaikka ei sama henkilö) tai että hänen jäsenyytensä on maksettu muutaman päivän liian myöhään mutta ei se ennen ole haitannut!!! nyt siitä sopivasti saatiin uusi äänestysperuste. kyllä siellä on varmaan pää savunnut kun on mietitty miten saataisiin uusi äänestys järjestettyä ja tämä oli sitten se pelastava oljenkorsi.

Vastaukset

?

#2768 Re: Re: Re: Vanhan jäsenen kommentteja

2011-11-28 10:28:07

#2767: - Re: Re: Vanhan jäsenen kommentteja 

 Eikös viime keväänä hallitukseenkin valittu henkilö joka ei ollut jäsen? Oli kokouksessa vaimonsa valtakirjalla.

Timo P.

#2769 Re: Re: Re: Vanhan jäsenen kommentteja

2011-11-28 11:52:29

#2767: - Re: Re: Vanhan jäsenen kommentteja

Olen selvittänyt asioita Patentti- ja Rekisterihallituksesta:

Maksamaton jäsenmaksu ei automaattisesti vie jäsenyyttä. Vaikka jäsenmaksu olisi maksamatta, niin jäsenyys säilyy niin kauan, kunnes HALLITUS ON EROTTANUT ko. henkilön. Maksamaton jäsenmaksu on siis vain LAILLINEN PERUSTE erottamiselle. Ei se tapahdu automaattisesti. Tämä koskee KAIKKIA, jotka ovat joskus olleet jäseniä!!!!

Periaatteessa on maksuaikaa aina kuluvan vuoden loppuun. Ja rästijäsenmaksuja voi maksaa myöhemminkin (jos vain ehtii ennen erottamista). Joten se peruste, millä uusi vuosikokous saatiin koolle v. 2006, sen jälkeen kun Kanervo oli syrjäytetty, oli vailla laillista perustetta. Mutta eivät varmaan silloin hallitukseen valitut uudet ihmiset ja uusi puheenjohtaja sitä hoksanneet. Olisi pitänyt vaan kylmästi kestää se mieletön painostus.

Hallituksen jäsenen ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. "Hallitukseen kuuluu vähintään kolme jäsentä", sanoo yhdistyslaki. Muuta ei sanota "jäsenyydestä". Asiaa voinee tulkita siten, että muut kuin kolme saavat olla ulkopuolisia. Tosin voihan "jäsenyys"  tarkoittaa vain hallituksen jäsenten lukumäärää. En tiedä, onko asiasta ennakkopäätöksiä.

En tosin tajua, mitä etua siitä on jäsenistölle, että hallituksessa on ulkopuolisia ihmisiä. Kaipa ne tietävät, jotka niin halusivat. Joku voisi käsittää ulkopuoliset hallituksen jäsenet uhkaksi vaikkapa varojen käytölle. Vai kuinka se menikään?

KKY:n hallitusihmiset kun pitävät KKY:n "ulkopuolisina" niitäkin, jotka ovat yhdistyksen ensikoteja, mutta eivät jäseniä. Hehän tekevät rankimman homman. Ainakin hallituksen kanssa erimielisiä ensikoteja, jotka yrittivät säilyttää kissojen talteenoton tehokkaana, pitivät KKY:n valtaapitävät "ulkopuolisena" uhkana käräjäoikeudessa. Ja täydestä meni.

Anteeksi! OLIVAT KKY:n ensikoteja. Nythän osa on nostanut kytkintä ja loput ovat saaneet kalossia. Syytä ei tiedetä.