ISRAEL ELÄKÖÖN - ISRAEL MUST LIVE!

Kommentoitu viesti

Näkökulmia

#677 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

29.08.2011 19:39

#671: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

Niin YK:n jakopäätös koski koko Englannin mandaattialuetta. Palestiina/Arabivaltion osalta se toteutuikin, muodostettiin Jordania. Se olikin pinta-alaltaan huomattavasti suurempi. Juutalaiset hyväksyivät YK:n tekemän jakosuunnitelman, arabit eivät. Jako menikin suunnitellun juutalaisvaltion osalta toisin. Perustuen YK:n suunnitelmaan Israel julistautui itsenäiseksi  14.5.1948. Alue oli alkuperäistä jakosuunnitelmaa pienempi alue. Välittömästi tämän jälkeen ympäröivät arabivaltiot hyökkäsivät yhdessä, voi sanoa raukkamaisesti tämän vielä" rimpulavaltion" kimppuun tuhotakseen sen heti alkumetreillään. Toisin kuitenkin kävi, kuten tiedetään. Israelin armeija oli tuolloin vielä todella heikosti varustettu, eikä USA ollut vielä sen apuna millään tavalla, kuten väitetään. Tapahtui siis aikamoinen ihme, Israel selviytyi ylivoimaista vihollista vastaan ja työnsi vastustajan rajoiltaan, jollain rintamalla melko kauaksikin.

Tuntuu aika ihmeelliseltä, että tuota pientä valtiota (Uudenmaan läänin kokoista) ollaan taas pilkkomassa. Olen joskus ajanut tuon maan läpi ja huomasin, että lähes puolet tuon maan pinta-alasta on vielä kuivaa aavikkoa ja erämaata. Ei luulis olevan kovin kadehdittava maapala. Jo ns. maalaisjärkikin minussa "huutaa", ANTAKAA ISRAELIN ELÄÄ, edes siinä pienellä maapläntillään. Toisekseen on se rauhanteko vaikeaa esimerkiksi Gazan kaistaleella, jossa hallitseva  HAMAS julistaa  ns. perusjulistuksessaan, että heidän ensimmäinen ja tärkein asiansa on juutalaisvaltion tuhoaminen, tee siinä rauhaa sitten. Tuskimpa löytyy yhtään toista valtiota, joka sietäisi sitä, että heidän rajansa yli ammutaan muutaman vuoden sisällä n. 10 000 kranaattia, ohjusta tai rakettia. Kun Israel puolustaakseen kansalaisiaan, aloittaa toimet Gazan kaistalla pari vuotta sitten, alkaa hirvittävä ÄLÄMÖLÖ Israelia vastaan. Ei mene kyllä mun jakeluun ja ihmettelenkin missä on nykyään tiedotusvälineiden oikeudenmukaisuus tiedottamisessa.

Ainakin minussa edellämainitut asia aiheuttavat sympatioita olemassaolostaan taistelevaa Israelin valtiota kohtaan, sellaistahan juutalaisen kansan tie on ollut koko historiansa ajan.

ISRAEL ELÄKÖÖN !!!

 

 

Vastaukset

Satunnainen vierailija

#680 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

2011-08-29 20:34:25

#677: Näkökulmia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

Puhut asiaa, samanlaisia tuntemuksia on itsellänikin.


Vieras

#687 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

2011-08-30 09:22:56

#677: Näkökulmia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä 

 Asetu hetkeksi arabien asemaan v 1948, mikäli tilanne tuntuu sinusta käsittämättömältä. Yritä hetkeksi unohtaa oma ennakkokäsityksesi Israelin olemassaolon raamatullisesta oikeutuksesta.

Arabit kokivat maahan muuttavan ulkopuolista väestöä, jolle yllättäen annettiin YK:n taholta oma valtio. Arabit heitettiin ulos alueelta, jolla he oliva asuneet ties kuinkaa kauan.

Mitä arabi ajattelee siinä kohdassa:

- mikä oikeus tällä porukalla on tulla tänne? (Muista nyt että he eivät uskoneet juutalaisten oikeutukseen, vaikka sinä uskoisitkin.)

- mikä oikeus YK:lla on päättää Israelin perustamisesta?

- mitä pitäsi tehdä kun oma väestöryhmäni karkoitetaan alueelta, jolla olemme 'aina' asuneet?

Ei ole mikään ihme etteivät he hyväksy Israelin olemassa oloa. Erikoista sen sijaan on että he nyt ovat valmiita hyväksymään 1967 rajat. Se antaa mielestäni viitettä siihen suuntaan, että he kokevat ettei heillä ole enää mahdollisuutta vastustaa Israelia sotilaallisesti ja antavat sen vuoksi periksi vaatimuksestaan Israelin valtion lakkauttamisesta.