ISRAEL ELÄKÖÖN - ISRAEL MUST LIVE!

Kommentoitu viesti


Vieras

#671 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

29.08.2011 16:26

#670: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

Totta, juutalaisia oli alueella vähemmistö. Arabeja 1,1 miljoonaa, ja juutalaisia 650 000.

Myös maan omistus oli arabien hyväksi. Vuoden 1947 lopulla juutalaisten omistuksessa oli vajaat 10% kaikesta maasta (Juusola/ Israelin historia, 2005).

 

YK:n jakopäätöksen mukaan oli tarkoitus jakaa maa niin, että 55% pinta-alasta tulisi perustettavalle Israelin valtiolle.

 

Mielestäni tämä vain vahvistaa raamatun sanan Israelin kansasta.

" Ei Herra sentähden ole mielistynyt teihin ja valinnut teitä, että olisitte lukuisammat kaikkia muita kansoja, sillä tehän olette kaikkia muita kansoja vähälukuisemmat,
vaan sen tähden, että Herra rakasti teitä ja tahtoi pitää valan, jonka hän oli vannonut teidän isillenne"...  5 Moos.7:7-
.
Israel ei ole vallannut Palestiinaa omalla lukumääräärällään, ei omilla maaostoillaan, ei omalla viisaudellaan, ei omilla sotilasvoimillaan. Jopa me kristityt menemme harhaan siinä, että alamme perustella Israelin "oikeutta" saada maa inhimillisillä perusteilla. Jos Israel olisi saanut Palestiinasta palasenkaan omalla inhimillisellä taidollaa, voimallaan ja viisaudellaan, kunnia ei kuuluisi Jumalalle.
.
Armahtakoon Jumala sekä kristittyjä että juutalaisia, että emme veisi kunniaa Jumalalta, sillä Hänelle se kuuluu. Mistä johtuukaan kaikki tämä vastustus, mikä Israelilla on maansa hallussapidon suhteen? Eikö Jumala ennenkin lähettänyt vihollisia Israelin kansan niskaan, kun he "unohtivat" valastaan ja liitostaan huolimatta kääntyä Jumalan puoleen ja kunnioittaa yksin Häntä?

 

Vastaukset


Vieras

#672 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

2011-08-29 16:41:05

#671: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä 

Minun mielestäni se ei suinkaan vahvista Raamatun sanaa. Sen sijaan se alleviivaa sitä, kuinka suuri vääryys arabiväestölle tehtiin Israelin valtiota perustettaessa. Vääryyttä korostaa arabien asema Israelin miehittämällä alueella ilman mitään inhimillisen kehittymisen mahdollisuuksia. Tätä taustaa vasten on helppo asettua arabien puolelle meneillään olevassa konfliktissa.

Onkin erikoista, että tämä adressi pyrkii muka vastustamaan rasisimia. Tällä adressilla nimenomaan puolustellaan jatkuvaa räikeää rasismia ja alueen alkuperäisen väestön alistamista Israelin taholta.

Näkökulmia

#677 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

2011-08-29 19:39:53

#671: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

Niin YK:n jakopäätös koski koko Englannin mandaattialuetta. Palestiina/Arabivaltion osalta se toteutuikin, muodostettiin Jordania. Se olikin pinta-alaltaan huomattavasti suurempi. Juutalaiset hyväksyivät YK:n tekemän jakosuunnitelman, arabit eivät. Jako menikin suunnitellun juutalaisvaltion osalta toisin. Perustuen YK:n suunnitelmaan Israel julistautui itsenäiseksi  14.5.1948. Alue oli alkuperäistä jakosuunnitelmaa pienempi alue. Välittömästi tämän jälkeen ympäröivät arabivaltiot hyökkäsivät yhdessä, voi sanoa raukkamaisesti tämän vielä" rimpulavaltion" kimppuun tuhotakseen sen heti alkumetreillään. Toisin kuitenkin kävi, kuten tiedetään. Israelin armeija oli tuolloin vielä todella heikosti varustettu, eikä USA ollut vielä sen apuna millään tavalla, kuten väitetään. Tapahtui siis aikamoinen ihme, Israel selviytyi ylivoimaista vihollista vastaan ja työnsi vastustajan rajoiltaan, jollain rintamalla melko kauaksikin.

Tuntuu aika ihmeelliseltä, että tuota pientä valtiota (Uudenmaan läänin kokoista) ollaan taas pilkkomassa. Olen joskus ajanut tuon maan läpi ja huomasin, että lähes puolet tuon maan pinta-alasta on vielä kuivaa aavikkoa ja erämaata. Ei luulis olevan kovin kadehdittava maapala. Jo ns. maalaisjärkikin minussa "huutaa", ANTAKAA ISRAELIN ELÄÄ, edes siinä pienellä maapläntillään. Toisekseen on se rauhanteko vaikeaa esimerkiksi Gazan kaistaleella, jossa hallitseva  HAMAS julistaa  ns. perusjulistuksessaan, että heidän ensimmäinen ja tärkein asiansa on juutalaisvaltion tuhoaminen, tee siinä rauhaa sitten. Tuskimpa löytyy yhtään toista valtiota, joka sietäisi sitä, että heidän rajansa yli ammutaan muutaman vuoden sisällä n. 10 000 kranaattia, ohjusta tai rakettia. Kun Israel puolustaakseen kansalaisiaan, aloittaa toimet Gazan kaistalla pari vuotta sitten, alkaa hirvittävä ÄLÄMÖLÖ Israelia vastaan. Ei mene kyllä mun jakeluun ja ihmettelenkin missä on nykyään tiedotusvälineiden oikeudenmukaisuus tiedottamisessa.

Ainakin minussa edellämainitut asia aiheuttavat sympatioita olemassaolostaan taistelevaa Israelin valtiota kohtaan, sellaistahan juutalaisen kansan tie on ollut koko historiansa ajan.

ISRAEL ELÄKÖÖN !!!