Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#38477 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

11.07.2014 21:26

#38476: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Tapio Puolimatka ”maailman laajimmasta” homoperhetutkimuksesta: ”Merkittäviä metodologisia ongelmia”

 

 

09.07.2014 16:07 PÄIVITETTY 16:11 | SEURAKUNTALAISEN TOIMITUS | MATTI KORHONEN

TIEDE Muun muassa Iltalehti uutisoi eilen australialaistutkimuksesta, jonka mukaan homoperheiden lapset ovat terveempiä ja onnellisempia kuin heteroperheiden lapset. Professori Tapio Puolimatkan mukaan tutkimuksessa on useita keskeisiä metodologisia ongelmia, joiden olemassaolon tutkijat itsekin myöntävät. 38


Tutkimuksen ongelmana on Puolimatkan mukaan se, että kyselyyn vastanneet tietävät osallistuvansa homoperheissä kasvatettuja lapsia käsittelevään tutkimukseen, jolla on hyvin tärkeä poliittinen ja retorinen merkitys. Näin heillä on vahva syy antaa myönteisiä raportteja omien lastensa hyvinvoinnista. Sen sijaan heteroseksuaalisten lasten vertailuryhmää koskeva tosiasia-aineisto tulee puolueettomista julkisista terveyskartoituksista.

"Niinpä tämän tutkimuksen perusteella emme tarkkaan ottaen saa tietoa samaa sukupuolta olevien lasten hyvinvoinnista. Tutkimustieto perustuu vanhempien antamiin raportteihin, joten korkeintaan saamme tietoa vanhempien käsityksistä omien lastensa hyvinvoinnista. Mutta ottaen huomioon tutkimuksen reunaehdot, tämäkin on liikaa sanottu. Tarkalleen ottaen saamme tietoa vain siitä, minkälaista käsityksen samaa sukupuolta olevat vanhemmat haluavat antaa lastensa hyvinvoinnista tutkimuksessa, jolla on merkitystä heidän yhteiskunnalliselle asemalleen ja imagolleen", Puolimatka analysoi.

 

Vastaukset


Vieras

#38498 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-12 13:06:30

#38477: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Tapio Puolimatka ”maailman laajimmasta” homoperhetutkimuksesta: ”Merkittäviä metodologisia ongelmia”

 

Puolimatkan oma argumentaatio, jota hän vielä esittää parlamentaariselle elimelle "tieteen sanana", taas sisältää likimain pelkkää puppua. Aika huono lähtökohta toisten tieteellisyyden kritisoinnille.

 

http://liljat.fi/2014/04/asiantuntijalausunto-homoliitoista-epatieteellista-puppua/