Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#34568

27.04.2014 19:35

 


Kaikille istumalihaksiaan käyttäville tiaroks:

Useat tutkimukset osoittavat, että istumisen haitat voi torjua pelkästään pitämällä taukoa istumisesta 20–30 minuutin välein.

Mikä parasta, rasva-aineenvaihdunnan kannalta olennaisen lipoproteiinilipaasin toiminnan saa suotuisalle tasolle pelkästään nousemalla seisomaan.

Liikuntafysiologi Arto Pesola ehdottaa kirjassaan Luomuliikunnan vallankumous reseptiä istumisen haittavaikutusten torjumiseksi: Nouse tuolista puolen tunnin välein. Rajoita istumisaika kuuteen tuntiin päivässä.

Mitäs veikkaatte veikkoset,  ajaisko saman asian,  kun jännittelee reisilihaksia paikallaan?

Vastaukset


Vieras

#34569 Re:

2014-04-27 19:41:43

#34568: -

 

 

Tällasta siinä fysiologisesti tapahtuu:

Rasva jää vereen lillumaan

Kun ihminen istuu alas, isot, asentoa ylläpitävät lihakset lakkaavat tekemästä työtä.
Tämän seurauksena kudosten hapentarve pienenee,
verenkierto hidastuu
ja verisuonten poikkipinta-ala supistuu.

Passiivisena istuminen hidastaa lipoproteiinilipaasin toimintaa. Tämä entsyymi muokkaa veressä olevia rasvoja sellaiseen muotoon, että lihakset voivat käyttää niitä energianlähteenä. Kun energiantarve pienenee, sokereille ja rasvoille ei ole menekkiä. Käyttöä vaille jääneet ravintoaineet varastoituvat rasvakudokseen.

Kun entsyymin toiminta istuessa hidastuu, rasvat eivät pääsekään solujen käyttöön vaan jäävät   lillumaan vereen. Ylijäämää poistamaan saapuu syöjäsoluja. Ne täyttyvät ja synnyttävät niin sanottuja vaahtosoluja, jotka muuttuvat suonta tukkivaksi plakiksi.

Lisäksi veressä oleva rasva hankaa verisuonten seinämiä ja voi aiheuttaa niihin tulehdusreaktioita. Tulehdus ja plakki yhdessä voivat lopulta tukkia koko suonen.

Pikku iltalenkille siis!