Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

fundis

#33274 Re: Re:

02.04.2014 06:35

#33257: - Re:

Tässä matkan varrella olen silloin tällöin katsastanut puheenaiheita ja puolisonikin on informoinut siitä mistä täällä puhutaan, mutta en ole kokenut tarvetta puuttua keskusteluun.

Silloin kun ihminen ei halua uskoa (Pyhä Henki ei ole vielä aloittanut työtään Hänessä)  ei ihmisen kirjoittamana ole yhtään argumenttia, sanaa, ajatusta tai mielipidettä, jonka Hän ottaisi vastaan 'vastapuolelta'.

'Heidän mittarinsa' ovat toiset kuin 'meidän mittarimme', usko tekee ne toisiksi.

Kunnioitan teidän muiden jaksamista ja kannan asiaa ja teitä Isän Armoistumen eteen!

Tapahtukoon Hänen tahtonsa! Amen.

Vastaukset

uskon uskon

#33276 Re: Re: Re:

2014-04-02 07:42:29

#33274: fundis - Re: Re:

"Silloin kun ihminen ei halua uskoa (Pyhä Henki ei ole vielä aloittanut työtään Hänessä)  ei ihmisen kirjoittamana ole yhtään argumenttia, sanaa, ajatusta tai mielipidettä, jonka Hän ottaisi vastaan 'vastapuolelta'.

'Heidän mittarinsa' ovat toiset kuin 'meidän mittarimme', usko tekee ne toisiksi."

 

Syvällinen uskoon ja uskomuksiin luotaava keskustelu ei välttämättä ole tämän palstan asia.Tässä on kuitenkin mielenkiintoinen väitelmä johon kiteytyy rakkauden sanoma hieman rajallisena. Kerrankin joku uskis sanoo asian näin suoraan. Mielenkiintoista tässä uskonnäkökulmassa on vastakkain asettelu. Jos Jumala-alkulähde on tietoisesti vaikuttanut ihmisessä pitkään ei ole rakkauden mukaista jaotella porukoita lokeroihin. Se on ihmismielen temppusia, egojen kolinaa. Ymmärrettävästi uustaipaleella joskus kompsahdetaan tähän intoon. Mittarithan tulevat puhtaasti oman uskomus-ja arvojärjestyksen mukaan. Tämän vuoksi myös uskon asiat ymmärtää jokainen tavallaan. Ei ole kahta samanlaista tapaa uskoa eli silloin kun pilkotaan asioita vielä pienimpiin paloihin olisi näitä meiänteiän puolia n. 7 miljardia. Kenen vuoksi näitä vastapuolia pitäisi huomioida oman sydämen sijaan. Uskonnot ja politiikka saavat kummia aikaiseksi. Jokainen ihminen uskoo johonkin joten sen perusteella ei pidä tehdä väitelmiä. Muutos on väistämätöntä aina sillä ilman sitä ei olisi mitään. Niin myös ihmisen elinkaaren aikana tapa suhtautua uskoon vaihtelee. Juuri siitäkin huomaa että kokemukset tuovat perspektiiviä olemassa oloon. Joku tykkää antaa vastuun elämästään jollekin ulkopuoliselle joku elää elämänsä tietoisena alkulähteestä.

Ilmeisesti täällä halutaan eheyttää monilla puolilla olevia ihmisiä. Halutaan tehdä uskottomista uskovaisia, homoista heteroita... ja kun ei koeta oman arvomaailman mukaiseksi muuttua niin toiset ottaa vähän huonoa ja sitten tulee pienen pieni syyllistäminen ja muistutus kadotuksesta, unohtamatta marttyyriyttä.

Noh kirjoittaja kiteytti hyvin uskon sanoman jota moni ajattelee muttei uskalla sanoa selkokielisesti. Kaikki kunnia myös uskovaisille. Jokainen saa elää niin kuin tykkää sillä ei edes tämä elämä ole niin vakavaa, pelkkää harhaa ja unikuvaa.

 


Vieras

#33277 Re: Re: Re:

2014-04-02 08:46:23