Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#27501 Re:

26.01.2014 12:35

#27500: -

 

Mistä olet lukenut islamin historiaa? Luepa vaihteeksi kristinuskon historiaa, niin luet samalla orjuuden historiaa.

 

 

 

Vastaukset


Vieras

#27502 Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

2014-01-26 12:36:29

http://www.eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/cache.png...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#27505 Re: Re:

2014-01-26 13:06:54

#27501: - Re:




En kuitenkaan voi vastata katolisesta kirkosta,  koska se ajoi itsensä kr.uskon ulkopuolelle.  Mutta ei tarkoita silti sitä,  ettei meillä ole syytä aina ja kaikkialla katsoa oman takkimme sisään,  ja tulla valkeuteen omissa asioissamme.  Aina  on syytä.

Mutta olisin mennyt nyt niinsanotusti kolmanteen,   ja kysynyt sulta  sellaista asiata,  että millanen tilanne Ruotsissa tällä hetkellä on vanhustenhoidon suhteen?  Ja tiedätkö,  paljonko suomalaisia vanhuksia Ruotsissa elää  laitoshoidossa tällähetkellä?

vieras

#27508 Re: Re:

2014-01-26 13:38:57

#27501: - Re:

Lainaus:
"Orjuus ei ollut Uuden testamentin keksimä tai käskemä instituutio. Uusi testamentti ei käske hankkimaan orjia tai muutenkaan anna määräyksiä orjuuteen liittyen. Sen orjuutta koskevat lausunnot ovat lähes poikkeuksetta yleisiä kristillis-eettisiä ohjeita kuuliaisuudesta, nöyryydestä, rehellisyydestä ja uskollisuudesta, joita pidettiin muutenkin evankeliumin julistusta varjelevan yhteiskuntarauhan kannalta tärkeinä. Samoja periaatteita, jotka koskivat kaikkia kristittyjä vaikkapa suhteessa esivaltaan.


Uusi testamentti ei missään kiellä orjien vapauttamista Jumalan tahdon vastaisena. Sen sijaan Uusi testamentti suhtautuu myönteisesti orjien vapauttamiseen silloin kun sellainen oli mahdollista. Orjuutta ei missään tarkastella osana Jumalan alkuperäistä luomisjärjestystä, joka instituutiona olisi siksi säilytettävä koskemattomana. Pikemminkin orjuus kristillisessä julistuksessa liitetään lankeemuksen jälkeiseen todellisuuteen, josta Kristus tuli vapauttamaan meidät siihen vapauteen, joka alun perin luomakunnassa vallitsi. Evankeliumi oli siten pohjimmiltaan kertomus synnin orjuuteen joutuneista, jotka Kristus ostaa vapaaksi verensä lunnashinnalla."
....
"Varhaiskristityt seurasivat sittemmin Kristuksen esimerkkiä konkreettisesti ja ostivat toisinaan orjia vapaaksi joko yksityisten lahjoitusten turvin tai tarkoitusta varten kerätyillä seurakunnan kohlehdeilla. Näissä merkeissä varhaiskristillinen 1 Kleemensin kirje ylistää orjia vapaaksi ”lunastaneita” kristittyjä heidän suurista uhrauksistaan."

http://uskonpuolesta.blogspot.fi/2011/10/orjuus-kristinusko-ja-raamattu-osa-1.html

Tässä kirjoituksessa olen käsitellyt lyhykäisesti orjuutta Uuden testamentissa valossa. Seuraavassa osassa tarkastelen lähemmin Amerikan Yhdysvaltojen ja antiikin orjuuskäytäntöjen virheellistä rinnastamista toisiinsa.

http://uskonpuolesta.blogspot.fi/2011/11/amerikan-orjuus-ja-antiikin-orjuus-eri.html