Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#26373 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Synti suuri surkia

25.12.2013 19:18

#26372: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Synti suuri surkia 

Sinä siis viittaat kintaalla Jumalan inspiroimalle erehtymättömälle Raamatun sanan ilmoitukselle?

Ja mielestäsi ihmiselle on siis parempi, mitä enemmän saataisiin fiksusti uustulkittua pois Raamatusta kaikki ne häiritsevät kohdat, jotka ikävällä tavalla muistuttavat ihmistä vääristä elämäntavoista ja niiden seurauksista?

Vastaukset


Vieras

#26374 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Synti suuri surkia

2013-12-25 19:39:49

#26373: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Synti suuri surkia

"Sinä siis viittaat kintaalla Jumalan inspiroimalle erehtymättömälle Raamatun sanan ilmoitukselle?"

Kyllä viittaan. Esimerkiksi Paavali erikseen paikoin selkeästi erottelee, mikä on hänen uudelleentulkintaansa juutalaisesta laista ja mikä puhdasta omaa pohdintaa niistä erillään mainitaan tilanteet, joissa hänen sanotaan puhuneen tai kokeneen asioita suorassa yhteydessä Pyhään henkeen. Samaan aikaan juutalaiskristityt olivat tulleet mietinnöissään eri tuloksiin ja erimielisyys ratkaistiin ankaran riidan päätteeksi keskustelemalla, ei mitään johdatusta kuuntelemalla. Ei kai Jahve huvittele antamalla eri vihjeitä eri ihmisille ja panemalle heidät sitten tukkanuottasille....? Jeesuksen opetuksissa taas näkyvät voimakkaasti ne uskonnolliset pienryhmät, joiden keskuudessa teksti syntyi. Siellä on mm. paljon polemiikkia, joka liittyy oppiriitoihin kristittyjen ja fariseusten välillä - joka tapahtui joitakin vuosikymmeniä Jeesuksen oletetun kuoleman jälkeen!!

"Ja mielestäsi ihmiselle on siis parempi, mitä enemmän saataisiin fiksusti uustulkittua pois Raamatusta kaikki ne häiritsevät kohdat, jotka ikävällä tavalla muistuttavat ihmistä vääristä elämäntavoista ja niiden seurauksista?"

Omalla kielelläni haluan, että Raamatun sivistymättömällä uskistulkinnalla ei enää tehtäisi hallaa lähimmäisten elämään. Ei ole väärin muistuttaa, että Raamattu kieltää tappamasta, pettämästä puolisoa, valehtelemasta, nostamasta itsensä muiden yläpuolelle jne. On kuitenkin sen kirjan suurta väärinkäyttöä kieltää vaikkapa televisio, tanssi, homoseksuaalinen rakkaus tai oikeuttaa naisten alistaminen, rasismi tai orjuus jne. Kaikki jäljemmän listan asiat vaativat tulkintaa, joka ei ole kestävä ja kiistaton, kun tekstin sisältöä tutkitaan sen kirjoittamisen ajallisessa, kielellisessä ja asiallisessa kontekstissa. Kaikkea tätä on kuitenkin harrastettu, muka Raamatun selkeään ilmoitukseen vedoten.