Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

kyselijä

#26265 Ihmisen synty?

21.12.2013 16:27

#26264: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miksi tikka...

 

Kertoisitko lisää?

Jos ihminen on syntynyt apinasta, niin mistä syystä näin  tapahtui ja -

miksi apinoita on kuitenkin edelleen olemassa?

Sekin kiinnostaa mistä se eka apina sai alkunsa.

 

 

Vastaukset


Vieras

#26266 Re: Ihmisen synty?

2013-12-21 16:47:09

#26265: kyselijä - Ihmisen synty?

Evoluutio ei ole kehitystä "yhdessä putkessa", jossa aina parempi vuosimalli korvaa vanhemman. Apinoilla on ominaisuuksia, joiden avulla ne edelleen pärjäävät olosuhteissa, joihin ne ovat sopeutuneet. Ihmisen kehittyminen apinasta on tulosta sopeutumasta, jossa lajin sosiaaliselle älykkyydelle ja kyvylle tuottaa ja käyttää apuvälineitä itselleen on ollut erityistä hyötyä. Ihminen on luononoloissakin huomattavasti tehokkaampi esimerkiksi metsästämään kuin vaikkapa simpanssi, joka kuitenkin on ihmistä vahvempi ja kykenee kiipeilemään ihmiseen verrattuna ylivoimaisesti lehvästössä. Ihmisen vähentynyt kyky kiipeilyyn ja pystyasento viittaavat lajin sopeutumiseen savanniolosuhteisiin.

On myös huomattava, että ihmisestä kehittyi lukuisa joukko "beetaversioita", joiden kyky sopeutua muuttuvaan ympäristöön ei ollut samaa luokkaa kuin omamme. Viimeinen sellainen oli Neanderthalin ihminen, joka eli ihmisen rinnalla Euroopassakin vielä ehkä 40 000 vuotta sitten.

Mitä taas tulee apinan kehitymiseen, niiden kantamuotona pidetään pieniä otuksia mesotsooisen maailmankauden lopussa yli 65 miljoonaa vuotta sitten. Ne kehittyivät erilleen ilmeisesti varhaisista hyönteissyöjämäisistä nisäkkäistä. Kädellisten kantamuoto eli luultavasti maassa, liikkui yöllä ja muistutti melkoisesti nykyisiä päästäisiä. Tällaisista varhaisimmista kädellisistä ei tähän mennessä ole löydetty fossiileja.

Varhaisimmat tunnetut kädellisfossiilit on nimetty alkukädellisiksi. Tähän ryhmään kuuluvia lajeja eli liitukauden päätyttyä 65-54 miljoonaa vuotta sitten. Ne eivät muistuttaneet paljoakaan myöhempiä sukulaisiaan: niiden silmät olivat pään sivuilla, kuono pitkä ja aivot pienet.

Apinat kehittyivät vanhanmaailman apinoista noin 33-24 miljoonaa vuotta sitten. Niiden "evolutiivinen valtti" alkoi pikku hiljaa olla kätevä käsien käyttö ja vähitellen tämän tukemana myös älykkyys. Tässä suhteessa me ihmiset olemme tuon kehityksen korkein aste tähän mennessä.

http://opinnot.internetix.fi/fi/muikku2materiaalit/lukio/bi/bi4/2_ihmisen_evoluutio/2.2_ihmisen_evoluution_vaiheet?C:D=hNcA.gWsP


Vieras

#26279 Re: Ihmisen synty?

2013-12-21 19:30:45

#26265: kyselijä - Ihmisen synty?

"miksi apinoita on kuitenkin edelleen olemassa?"

Hei HALOO!!! Et voi kysyä tosissasi!!!!!!!!!!!!!!!