Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#26213 Jumalasta

20.12.2013 10:16


"Tiede on rajallinen. Se voi tutkia vain tätä maailmaa, ei sitä mikä on tämän maailman takana. Tiede hakee vastausta hyvin monipuoliseen kysymykseen: "Mitä on olemassa?" Raamattu, ja vain se, vastaa kysymykseen: "Miksi se on olemassa?"

http://lindell.netmission.fi/mihinuskoa.htm#5

Vastaukset


Vieras

#26221 Re: Jumalasta

2013-12-20 12:10:07

#26213: - Jumalasta

"Tiede hakee vastausta hyvin monipuoliseen kysymykseen: "Mitä on olemassa?" Raamattu, ja vain se, vastaa kysymykseen: "Miksi se on olemassa?"

Tällaisia miettii vain ihminen, joka ei osaa erottaa omaa ajatteluaan hänen ulkopuolisen maailman logiikasta ja metafysiikasta: Jos minä teen kaiken jostain syystä, on maailmallakin sellainen syy oltava. Ja koska omat syyni liittyvät omaan tahtooni, on maailmallakin oltava tahto ja tarkoitus. Niin omaan napaan tuijotamista kun olla voi. Samalla näyttäytyy myös se, kuinka ihminen teki jumalan omaksi kuvakseen eikä päin vastoin.

Tiede vastaa kylläkin monessa tapauksessa siihen, miksi jotain tapahtuu, mutta ei ota kantaa kysymyksiin tyyliin "Miksi tämä kaikki on aikanaan syntynyt?" tai "Mikä on elämän tarkoitus?". Ne ovat epärelevantteja, väärin muotoiltuja kysymyksiä tai niihin voidaan vastata, että koska maailma vain nyt sattui näistä aineksista syntymään tällaisena tai että elämän tarkoitus on pysyä elossa ja lisääntyä.

Esimerkiksi on nykyaikana epämielekästä kysyä, miksi tuo omena halusi pudota puusta maahan. Järkevä kysymys on toki, miksi omenat yleensä tuppaavat maahan putoamaan. Fysiikka selittää osan asiasta painovoiman avulla ja biologia taas "tarkoituksen" siementen hakeutumisella maahan itämään. Sattuma taas säätelee sitä, millä hetkellä juuri tuo omena "päättää" loikkansa tehdä. Partaukkoa pilven reunalla ei tätä prosessia ohjailemaan tarvita, homma hoituu ihan luonnonlaeilla ja sattumalla.