Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#26205 Re: Jumalaa ei ole

20.12.2013 07:46

#26201: - Jumalaa ei ole

Tiedemiehet ovat sanoneet, että luonnon ja kulttuurin tapahtumat eivät tarvitse selittäjäkseen tai luojakseen Jumalan kaltaista ilmiötä, materiaan liittyvien tieteiden, biologian, psykologian, sosiologian ja tilastomatematiikan kuvaamat dynamiikat riittävät selittämään ilmiöt ilman moista puuhastelijaa. Voiko Jumala silti olla olemassa, siihen tiede ei voi antaa lopullista vastausta, koska tuolloin pitäisi osoittaa, että jumalan olemassaolon todennäköisyys on nolla tai että se olisi looginen mahdottomuus. Toisaalta kokonaisuutta katsellen näyttää siltä, että kovin vähän on hänellä tehtävää ja roolia tässä universumissa.

Vastaukset

koettu tosiasia

#26206 Re: Re: Jumalasta

2013-12-20 08:55:44

#26205: - Re: Jumalaa ei ole

Voiko Jumala silti olla olemassa, siihen tiede ei voi antaa lopullista vastausta,

 

Jumala ON  "hiukkasen" viisaampi, kun yksikään tiedemies!

 


Vieras

#26215 Re: Re: Jumalaa ei ole

2013-12-20 10:45:22

#26205: - Re: Jumalaa ei ole



Päätelmiä Luoja - Luojattomuus keskusteluun  Miikka-Markus Lehtosen arkistoista:


Yhteiskunnallinen sekularismi vahvasti luonnontieteisiin kytkeytyvänä ilmiönä ei ole kristinuskon merkittävä vihollinen. Äärimmilleenkin vietynä se on korkeintaan länsimaisessa yhteiskunnassa syntynyt kristillinen harhaoppi.

Sekularismi on rakentanut pesänsä kristillisen teologian luomalle maallisen regimentin alueelle, jossa se toteuttaa yhteiskunnallista näkyään huonon teologian turvallisessa syleilyssä.


Moderni sekularismi on ajoittain unohtanut alkuperäisen näkynsä uskontojen pluralismista ja tasa-arvoisesta osallistumista politiikkaan, ja korvannut sen kuvitelmalla "ei-uskonnosta".

Jota kiinnostaa enemmänkin Leskisen ajaelmat,  täältä pääsee alkuun:http://miikkaleskinen.blogspot.fi/