Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#24881 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

17.11.2013 10:40

#24876: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

"Kysymykseen #24859 olen jo vastannut moneen kertaan, sinä vain et vastaustani ymmärrä ja jankkaat koko ajan sen ohi. Mutta yritetään nyt vielä kerran.... En aio sinulle edelleenkään Raamatun lauseita ladella, se ei ole ainoa tapa käydä keskustelua. Viittaan kokonaiskontekstiin, joka syntyy eri kohtien yhdenmukaisuudesta ja toisaalta jännitteestä niiden välillä."

Olet omasta mielestäsi ”vastannut moneen kertaan” kysymykseeni: ’miten ihminen Sinun mielestäsi voi rakastaa koko sydämestänsä, koko sielustansa ja koko mielestäsi Jumalaa?’ Todellisuudessa et kuitenkaan ole kertaakaan vielä vastannut kysymykseen, vaan olet ainoastaan kiertänyt koko ajan asian ydintä kuin kissa kuumaa puuroa osoittamatta perusteluissasi lainkaan yhdenkään Raamatunkohdan tukevan omasta päästäsi lähtevää ihmisjärkeily-filosofointiasi.

Tämä osoittaa sinusta valitettavasti vain sen puolen, että tässä kysymyksessä olet auttamattomasti pudonnut kelkasta: Yrittämällä kaikin tavoin vain itse epätoivon vimmalla omalla tahdonvoimallasi selitellä asiaa täysin väärään suuntaan ja ainoastaan viedä omia ajatuksiasi läpi.

Ydin kysymykseni, Jumalan rakastaminen yli kaiken, on Raamatun perusasioita. Et voi millään filosofoinneillasikaan ohittaa sitä tosiasiaa, että Raamattu myös antaa hyvin selkeät ja yksiselitteiset vastaukset tähän kysymykseen. Jos eivät nuo #24874 vastauksessani antamat Raamatunkohdatkaan saaneet yhtään valaista pimeyttäsi tässä kysymyksessä, niin voit minun puolestani tietenkin jatkaa eteenpäin omien selittelyjesi pimeässä tunnelissasi.

Vastauksestasi ymmärsin kyllä, kuinka vaikeaa ateisteille (luonnolliselle ihmiselle) on hyväksyä ja vastaanottaa Jumalan Hengen vaikutuksesta syntynyttä Raamatun ilmoituksen totuutta. Jumalan Sana eli Raamatun ilmoitushan - joka on syntynyt Jumalan hengen vaikutuksesta, on Hänen tuottamansa ja julkituomansa - voi ihmiselle kirkastua vain Pyhän Hengen kautta, joka on ainoa totuuden lähde, totuuteen johdattaja ja Sanan avaaja. Tämän asian Raamattu vahvistaa seuraavasti: ”Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.” (1. Kor. 2:14)

Vastaukset


Vieras

#24883 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-11-17 10:48:57

#24881: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Et siis ymmärrä maailmaa sieltä käskyviidakostasi etkä ilmeisesti näe Jeesusta omien oppiensa toteuttajana. Juutut pykäliin etkä näe, kuinka niitä Evankeliumissa halutaan toteutettavan. Etkä huomaa, että juuri tätä tiukkapoista tapaa tulkita lakeja Jeesus myös vertauksissaan ja toiminnassaan kritisoi rankalla kädellä.

No, niin kuin sanoin, keskustelua kanssasi on hedelmätöntä jatkaa. En siis kommentoi enää asiaa.