Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#24842 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä yhteistä on näillä säveltäjillä?

16.11.2013 10:37

#24834: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä yhteistä on näillä säveltäjillä?

 

...."joihin hän ei ottanut millään tavoin kantaa."


Jos Jeesus on saippuanliukas myötäilijä,  lepsu liberaali "Ei sillä mitään väliä,  kunhan jotenkin elämänne läpi kahlaatte!" - tyyliin,     silloin hän on vailla sitä      suurinta rakkautta, joka antaa itsensä. Millaista hyötyä sellaisesta Jeesuksesta sinulle ja minulle on,  joilla on suuri syntivelka Isän edessä?

Muistelin siinä Jeesuksen omia sanoja:  .. häntä en minä tuomitse,  mutta sa sana,  joka...   on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä.



Kehottaisin oikein todella syventymään tähän puoleen,  onko se vanhempi esim. rakastava,    tai hyötyykö lapsi sellaisesta vanhemman rakkaudesta,  jolla on pelkkää venyvyyttä?


Ja kysyisin,  M I K Ä    J E E S U S   se on,  joka on aivan ulkopuolella omien sanojensa?

Mistä hän on kotoisin? 
Mitä hän sitten on julistanut?  Miten elänyt,  missä,  milloin?


Ja vielä sen,  että  tekeekö tuomio lopulta  hänestä yhtään vähemmän rakastavan?




 




Vastaukset


Vieras

#24843 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä yhteistä on näillä säveltäjillä?

2013-11-16 10:58:31

#24842: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä yhteistä on näillä säveltäjillä?

Totta puhuen Jeesus Nasaretilainen on henkilöhahmo, joka ottaa kantaa voimakkaasti fariseuksia vastaan uskonnollisessa kiistassa, joka käytiin jonkin verran hänen oletetun kuolemansa jälkeen - siis tekstien laatimisen aikaan.

Tämä Jeesus kyllä otti siis erittäin voimakkaasti kantaa lakiuskovaisuutta vastaan ja rakkauden sanoman puolesta. Hän keskittyi tuomitsemaan muiden tuomitsijat ja nosti rakkauden erityiskohteeksi vainotut ja vähäosaiset. Kysymys kuuluukin, kumpaan joukkoon kuuluvat syrjityt homot ja mihin kirjain kirjaimelta Raamattua tankkaavat ja siltä pohjalta toisia tuomitsemaan ja häiriköinmään pyrkivät uskikset.

Homoistahan hän ei lausunut puolta sanaakaan, elleivät sitten "syntymästään saakka avioon kelpaamattomat" sisällä myös homot. Ja siinäkin hän puhui tästä ryhmästä rakkaudella ja ymmärryksellä. On toki ymmärrettävä, että ilmaisu "avioon kelpaamaton" tarkoittaa kykenemättömyyttä perheen perustamiseen, mikä nykymielessä on hieman monimutkaisempi asia kuin mitä se tuolloin oli.


Vieras

#24893 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä yhteistä on näillä säveltäjillä?

2013-11-17 14:27:15

#24842: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä yhteistä on näillä säveltäjillä?

Saippuanliukkaalla sanailijalla ei ole oikeutta kyseenalaistaa Herran sanaa, sillä niin kaukana ovat Hänen tiensä meistä ihmisistä.