Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

res.matr.

#24657 Re: Re: Re: Jumalalle on kaikki mahdollista

12.11.2013 18:32

#24654: - Re: Re: Jumalalle on kaikki mahdollista 

 Otsikko herättää väistämättä sen filosofisluonteisen kysymyksen, että jos ...Jumalalle todellakin kaikki on mahdollista , niin miksi ihmeessä Hän ei sitten käytä kaikkia niitä mahdollisuuksiaan ,joita  Hänen käytössään on? Hänhän voisi  silloin esim. poistaa kaikki perinnölliset sairaudet , väkivaltataipumukset ihmisten keskuudessa , sodat, ahneuden ,kateuden, eriarvoisuuden...Onko näin tapahtunut maailmassa? Mitä Jumala on kaiken aikaa vain odottanut ? Sieltä Hän vain on (oletetusti) katsellut niin Pol Potin hallituksen , kuin Chilen sotilasjuntankin  toimia...Hieman aikaisemmin Hän  katseli  ´valitun kansansa´ kulkua Auschwitz-Birkenaun krematorioihin , ja  kuunteli toisella puolella maailmaa Hiroshiman asukkaiden hirvittäviä tuskanhuutoja.Eikä Häntä nytkään tunnu häiritsevän Syyrialaisten kansanmurha ,eivätkä itse asiassa  paljon mitkään kärsimykset maan päällä. "Vielä ei ole aika..."   , "tutkimattomat ovat Herran tiet" , " kaikki johtuu synnistä"...siinä selitykset  ja vastaukset ,joita uskovaiset ovat näihin kysymyksiin antaneet .Aina  vain samat ja samat...

Vastaukset


Vieras

#24706 Re: Re: Re: Re: Jumalalle on kaikki mahdollista

2013-11-13 23:37:01

#24657: res.matr. - Re: Re: Re: Jumalalle on kaikki mahdollista

 

Merkityksien oven takana - ihminen katselee ymmärrysarsenaalejaan;  jaa-a,  näkökulmat vähissä tässä kärsimyksen ongelmassa.  Miksei Jumalan hyvä,  kaikkivaltias tahto tapahdukkaan maailmassa.  vaan tapahtuu kaikki paha.

Ajatellaanpa vaan vaikka yhä eri tavoin orjuutettujen ihmisten määrää,  36 miljoonaa:  pakkotyössä,  ihmiskaupan uhrina,  velkavankeudessa,  seksiorjina,  lapsityövoimana. 

Emme oikein saata edes kestää tuota koko todellisuuden kohtaamista.  Mutta oliko tämä Jumalan tahto?
Tapahtuuko täällä Jumalan tahto?

Kun Herra Jeesus oli saata-nan koeteltavana ja kiusattavana,  hänet,  maailman Luoja;  vietiin korkean temppelin harjalle,  josta maiilman kaikki komeudet ja loisto siinsi Jeesuksen silmään.
"Kaiken tämän saat,  jos kumarrat minua!" 

No, -  eikö se hänen ollutkaan?   Kuinkas sitä tarvitsi hänelle tarjota,  joka kaiken jo omistaa tekijän oikeudella.

On mentävä lähes maailmoiden alkuun,  nähdäksemme mistä on kysymys.  Eedenissä,  oli sitten symbolinen tai ei,  ihmiselle annettiin oikeus vallita luomakuntaa.  Mutta Aatu möhli,  kun Eeva ensin möhli.   Kummatkin möhlivät,  ja kuka siinä  voitti?
Tuloksen tiedämme,  vallinnan avaimet sujahtivat puolihuolimattomasti kiusaajaan taskuun.


Valtakirja annettiin hänelle,  TÄMÄN MAAILMAN RUHTINAALLE.  Mutta takaisinkaappaus suunnitelmakin  jo oli valmistettu:  Aadamin sukulainen,  joka ei töpeksi:  Jeesus Nasaretilainen, voimallinen sanassa ja teossa.  Mutta ennenkaikkea  vanhurskas,  joka vanhurskauttaa sen,  jolla on usko Jeesukseen. Hän pukeutui sukulaismiehensä  ansaitsemaan kiroukseen,  joka oli tullut koko ihmiskunnan osaksi,  olemuksellisella ja toiminnallisella  tavalla.  Puhtaana loppuun asti hän oli kykeneväinen ja arvollinen lunastamaan Aadamin jälkipolven,  ja enemmänkin,  koko maailman.  Kuka ikinä vain tahtoisi hänet omistaa vanhurskaudekseen,  puhtaudekseen,  Herrakseen.  Hän sai aikaan iankaikkisen lunastuksen Aadamin ja koko ihmisen suvulle.

Myös kuoleman valta,  joka Aadamin valinnan myötä oli tullut jokaisen ihmisen osaksi,  joutui kohtaamaan Elämän Ruhtinaan,  joka oli laskeutunut alas tuonelaan asti.  
"Avaimet tänne!"   Komensi Aadamin uusi edusmies,  välimies ihmisen ja Jumalan välillä:   ihminen   Kristus  Jeesus.  Kuoleman ja tuonelan avaimet päätyivät  hänen käteensä. 
Mutta vielä emme nää kaikkea alistetun hänen valtansa alle. Joka alistaminen  on  kuitenkin vääjäämättä on tapahtuva monivaiheisen lopun  jälkeen.

Tämän kahden poolin jännitteessä ihmiskunta kärsii ja voittaa.  Kristuksen kaikkivaltius ja hyvän voittaminen tulee todeksi YKSI IHMINEN KERRALLAAN.   Pahalle on olemassa tuomio,  jo,  vaikkei vielä näy.