Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#24426 Re: Is homophobia associated with homosexual arousal?

08.11.2013 23:14

#24406: - Is homophobia associated with homosexual arousal?

Tästä oli puhe tuolla aiemmin ilman viitteitä tutkimukseen, ja silloin kiinnitin huomiota siihen, että tässä ei tutkittu ollenkaan inhoreaktioita. Tässä siis mitattiin peniksen turpoamista, ja tulkittiin se seksuaaliseksi kiihottumiseksi.

Varmasti useimmat naisetkin (vaikkeivät olisi tiedenaisia) ovat selvillä siitä, ettei miehen erektio välttämättä ole yhteydessä seksuaaliseen kiihottuneisuuteen. Pikkuherra elää omaa elämäänsä. Koemme sitä paitsi monia tunnetason asioita nivuksissamme, varsinkin adrenaliinieritteisiä reaktioita kuten esimerkiksi säikähdyksiä, huimausta ja ahdistusta - miksei sitten vaikkapa inhoakin?

Jos nämä "homofobiset" koehenkilöt todella olivat foobisia homouden suhteen ("were assigned to groups on the basis of their scores on the Index of Homophobia"), on oletettavissa, että nähdyt kuvat todella aiheuttivat heissä tunnereaktioita, joita ei verrokkiryhmä kokenut. Mutta oliko kyseessä todella seksuaalinen kiihottuneisuus (mies voi saada erektion jopa hirtettäessä tai muun voimakkaan kokemuksen yhteydessä, mikä ei ole seksuaalinen luonteeltaan), sitä en pitäisi ihan itsestään selvyytenä ainakaan tämän tutkimuksen pohjalta.

Toisaalta uskon, että tietoisesti torjuttu ahdasmielinen seksuaalinen tunne-elämä luo kuvatunlaisia seksuaalisia reaktioita, siinä missä pidätelty raivo aiheuttaa kontrolloimatonta raivoa. Mutta silloin puhutaan oikeasti foobisista, neuroottisista tai muuten "tunnevammaisista" henkilöistä, eikä "homofoobeista" kokoomanimenä kaikista niistä, jotka suhtautuvat kriittisesti homoseksualismin "ylikorostumiseen" tai "markkinointiin" sosiaalisessa tilassamme. Eikä kyseessä silloin mielestäni ole suinkaan halupohjainen positiivinen seksuaalinen kiihottuminen, vaan häiriintyneen tunnemekanismin kautta purkautuva seksuaalinen reaktio, aivan kuten raivoräjähdyskin voi syntyä ihan neutraalista seikasta.

Toisaalta en koe ihmeellisenä, että heterokin voi kiihottua seksuaalisesti homoseksuaalisesta ärsykkeestä (naiset melko yleisestikin katsellessaan lesbojen touhua), ellei inho ole tiellä. Usein pelkkä viittaus seksiin voi herättää seksuaalisen "systeemimme". Siksi pidän jotenkin oudon ylikorostettuna sitä havaintoa, ettei tämä verrokkiryhmä ollenkaan olisi reagoinut "miestenkeskeiseen" materiaaliin ("Only the homophobic men showed an increase in penile erection to male homosexual stimuli.").

Ihan hauska tutkimus yhtä kaikki.

Vastaukset


Vieras

#24428 Re: Re: Is homophobia associated with homosexual arousal?

2013-11-08 23:18:17


Vieras

#24429 Re: Re: Is homophobia associated with homosexual arousal?

2013-11-08 23:20:56

#24426: - Re: Is homophobia associated with homosexual arousal?

"Näin Heilaa käsi ja käsi Heilaa näin"


Vieras

#24431 Re: Re: Is homophobia associated with homosexual arousal?

2013-11-08 23:24:03

#24426: - Re: Is homophobia associated with homosexual arousal?

Täältä sitä sinun muunneltua tietoasi saa lisää! https://www.realisten.se/category/samtliga_nyheter/

Tämän sivuston rahoittajahan erotettiin puolueesta...yrittävät puhdistaa mutta eipä taida onnistua!