Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#24399 Re: Tie kohti parempia olosuhteita

08.11.2013 17:13

#24384: - Re: Re: Lasten oikeus hyvään kotiin

On olemassa hyvinkin yksinkertainen keino kasvuolojen parantamiseksi: ymmärryksen lisääminen. Suurin tämänhetkinen käytännön tason ongelma on siinä, että tällä hetkellä jatkuvasti varttuu lapsia epäedullisissa oloissa. Tästä lapsijoukosta kasvaa jälleen uusi, vihainen sukupolvi. Yhteiskunnallinen suhtautumistason eriarvoisuuden lisääntyminen erottaa tämän "vihaisen massan" entistä voimakkaammin omaksi, hallitsemattomaksi joukokseen, jossa ääriajattelu ja väkivaltaiset ratkaisutavat nostavat päätään.

Mitä kauemmin asian kanssa vehdataan, sitä pahemmaksi tilanne kehittyy. Lasten tekemättä jättäminen ei ratkaise mitään, se on vain ongelman kiertämistä. Mutta jo lähtemällä itse kukin siitä, että pidämme huolen jälkikasvustamme, ja annamme heille konkreettisen rakastetuksi tulemisen kokemuksen, olemme osaltamme viemässä maailmaa heti parempaan suuntaan.

Levittämällä tätä ajatusta voimme vaikuttaa maapallon oloihin yhtä helposti kuin sosiaalisen median kautta voimme muitakin ajatuksiamme levittää. Voimme myös olla mukana vaikuttamassa, ettei mitään asioihin negatiivisesti vaikuttavia päätöksiä ja ratkaisuja tehtäisi.

Jokaisen ihmisen luonnollisena tarpeena on oman hyvinvointinsa takaamisen pyrkiminen. Meidän on vain ymmärrettävä, että hyvinvointimme on paljon enemmän kiinni kaikkien yhteisessä hyvinvoinnissa - ja varsinkin tulevaisuuden kannalta nimenomaan lasten hyvinvoinnissa. Itsekkään rohmuamisen (joka selvästi johtaa vain yleiseen köyhdyttämiseen) sijaan meidän tulisi ymmärtää, että yhteinen hyvä on paljon hedelmällisempää.

Paljon on siis työtä, ja se on tehtävä nimenonmaan omassa ajatusmaailmassamme. Mutta itse voimme parhaiten vaikuttaa omaan suhtautumiseemme, ja sitä kautta maailmaa on lähdettävä parantamaan - sekä sinun että meidän kaikkien parhaaksi.

Vastaukset