Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#23575 Re: Niin muuttuu mailma, "Eskoni"

30.10.2013 22:29

#23571: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaltevalla ollaan vieläkin

Kyllä, olen kanssasi samaa mieltä siinä, että suvaitsevaisuuden lisääntyminen on pääosin positiivista. Mutta suvaitsevaisuuden mukana tulee uusia ongelmia, joista esim. eilen käyty mamukeskustelu on osaltaan merkkinä.

Maailma muuttuu, mutta muuttuuko se automaattisesti terveeseen suuntaan, jos se muuttuu "suvaitsevammaksi". En sentään peräänkuuluta jotakin tiukan fundamentalistista ahdasmielisyyttä, kun puhun moraalista ja arvoista, eivätkä kaikki kehityksestä huolestuneet ole "konservatiivejä", van näkevät kehityksessä huolestuttavia merkkejä siitä, että sitä viedään - ehkä tahallisestikin -  haitalliseen tai jopa vaaralliseen suuntaan. Sitä eivät ehkä uudesta suvaitsevaisuudesta nauttivat yhteiskunnan jäsenet ole ehtineet tai välittäneet huomata.

Sotien veteraanit taistelivat silloisten arvojen puolesta, ja tiedän omakohtaisestikin, ettei sodanjälkeinen kehitys ole ollut sitä, minkä puolesta he henkensä ja terveytensä antoivat. Siihen tuskaan vetoamisen moittiminen "krokotiilinkyyneliksi" on halpamaista, sillä he tekivät sen juuri meidän kaikkien puolesta, että saisimme elää maailmassa, joka olisi meille hyväksi.

Maailma tosiaan muuttuu, ja suomalaista yhteiskuntaa viedään siinä sivussa suuntaan, johon kukaan meistä oikeastaan ei pysty todellisuudessa vaikuttamaan. Ei ainakaan, jos ei yleinen tietoisuus herää ajoissa huomaamaan, että suuntana saattaa olla nykyisen järjestelmän mahdottomuuteensa romahtaminen ja yksittäisen ihmisen arvon lopullinen katoaminen näennäisen vapautensa kahleisiin.

Toivon olevani väärässä.

Vastaukset


Vieras

#23579 Re: Re: Niin muuttuu mailma, "Eskoni"

2013-10-30 22:47:46

#23575: - Re: Niin muuttuu mailma, "Eskoni"

 

Kiitos sulle tämän päivän taistosta!   Tuntuivat hyvältä jossakin kohtaa sanasi;  että jos tulkitaan vihapuheeksi,  sitten seison niiden takana.  Samaa olen ajatellut,  saa olla turvallisin ja kiitollisin mielin,   vaikka olisi,   kuinkas sitä nyt sanotaan harmaissa "pytyssä." On käsittämätön se voima joka kääntää ihmisten sydämet nyt tähän suuntaan,  ollenkaan näkemättä..    Niin,-  tulee eittämättä mieleen vanhan lempeän,  äskettäin juuri taivaan kotiin päässeen Heikki Koskenniemen sanat Jesajan kirjan 6:sta luvusta:

Niin hän sanoi: "Mene ja sano tälle kansalle: 'Kuulemalla kuulkaa, älkääkä ymmärtäkö,
.                          näkemällä nähkää, älkääkä käsittäkö'.

Päänne nostakaa,
Saapuu Kuningas,
Palvo häntä,
Kiitä häntä,
Hän on kuningas!