Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#23270 Re: Re: Roolimallit, identiteetti ja lasten synnynnäinen perusoikeus.

27.10.2013 22:19

#23267: - Re: Roolimallit, identiteetti ja lasten synnynnäinen perusoikeus. Tämä on jokaisen syntyvän lapsen synnynnäinen perusoikeus, joka kaikissa tilanteissa pitää mennä muiden vaateiden editse.

 

Mikäs luulet olevasi sanelemaan lapsen oikeuksia? Ne löytyvät YK:n lapsen oikeuksien julistuksesta, eikä niissä mainita, että lapsen pitäsii syntyä heteroperheeseen tai kasvaa sellaisessa. Kaiken lisäksi et ole tainnut kuullakkaan sitä, että on olemassa yksinhuoltajaperheitä ja peräti aivan orpojakin lapsia.

 

 

 

 

 

Vastaukset


Vieras

#23284 Re: Re: Re: Roolimallit, identiteetti ja lasten synnynnäinen perusoikeus.

2013-10-27 23:29:49

#23270: - Re: Re: Roolimallit, identiteetti ja lasten synnynnäinen perusoikeus.

Toki on olemassa yksinhuoltajaperheitä, orpoja, sateenkaariperheitä, perheyhteisöjä sun muuta, mutta se ei muuta sitä tosiseikkaa, että lapsi syntyy miehen ja naisen suhteesta. Lapsen elämässä on siis - teoreettisesti ajatellen - syntymästä läsnä mies ja nainen, mitä tarkoitan "synnynnäisellä perusoikeudella". Kaikki muut järjestelyt ovat tästä sovelluksia, jotkut lapsen kannalta parempia, jotkut vähemmän hyviä.

En väitä, että "mies ja nainen" olisi ainoa oikea ratkaisu, enkä edes sitä, että sekään aina olisi lapselle parasta.

Yksinhuoltajuus puolestaan on tuskin kenenkään kannalta ihanneratkaisu, sen tietänevät monet heistä, jotka tähän perhemuotoon ovat vasten omaa tahtoaan joutuneet. Siinä yksi aikuinen joutuu vastaamaan kahden aikuisen työkuormasta, eikä siksi mitenkään pysty olemaan lapsilleen läsnä siinä määrin kuin mitä kahden aikuisen suhteessa pystytään.

Orpous ei ole perhemuoto vaan väliaikainen tila, joka pyritään ratkaisemaan toivottavasti lapsen omia etuja ajatellen.

En siis ole sanelemassa "virallisia lasten oikeuksia", vaan esitän ajatukseni asiasta kirjallisen keskustelun muodossa. Mutta lapsi itse ei pysty pitämään puoliaan aikuisten maailmassa, jota hallitsee aikuisten omat tarpeet ja intressit, ja siksi katson aiheelliseksi ajatella lasten asiaa nimenomaan lasten näkökulmasta. Tätä soisin kaikkien aikuisten ja varsinkin päättäjien tekevän.