Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#23080 Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 13:12

#23076: - Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Et lukenut oikein huoltani. Useimmat ihmiset täällä maapallolla ovat heteroperheen kasvatteja - myös homot - joten ensinnäkin homojen kasvattamista lapsista ei saa erityisen kattavaa (ja painokkaisiin tutkimuksiin riittävää) otantaa, ja toisaalta ongelman ydin ei siis ole homojen kasvattamiskyvyissä, vaan yleensä siinä ympäristössä, jossa lapset varttuvat. Homot eivät siis ole syy vaan seuraus.

Mutta jos homoudesta tehdään yhteiskunnallinen standardi sen sijaan, että se on vain seksuaalisen suuntauksen ilmentymä, sillä tulee olemaan omat seurauksensa. Tätä ei ole tutkittu, eikä ole voitukaan, sillä tällaista tilaa ei vielä ole edes olemassa.

Ongelma on siis edelleen - ja tulee olemaan - lasten kasvatuksessa yleensä ja niissä olosuhteissa, jossa sitä tehdään. Tämän päivän yhteiskunnassa on ilmennyt lisääntyvässä määrin vakavia identiteettipohjaisia ongelmia. Ihminen ei enää tunne todellista itseään.

Väitän, että homous on yksi näistä ongelmista. "Ongelma" se on siinä merkityksessä, että mies ei koe olevansa mies, tai ei kykene kiinnittymään vastakkaiseen sukupuoleen - ja nainen vastaavasti. Vielä vakavampia seurauksia on koko yksilöidentiteetin hämärtymisellä, josta on huolestuttavan paljon esimerkkejä tämän päivän väestössä. Nämä syyt ovat johdettavissa ihmisyksilöiden varttumiseen ja sitä ohjaaviin olosuhteisiin, vanhempien henkiseen (jopa fyysiseen) poissaoloon ja yleiseen terveen moraalin ja elämän läsnäolon hälvenemiseen. Pelkäänpä, etteivät monet lukijoista edes enää tajua, mitä tällä tarkoitan, sen verran outoja olemme nykyään oman itsemme suhteen.

Katsokaa ympärillenne, ja yrittäkää nähdä ihmisten identiteettinen ahdistus. Jokainen etsii itseään epätoivoisesti kaikenlaisista ulkoisista hahmoista ja roolimalleista, vääntävät itseään ja paloittelevat itseään saavuttaakseen hyväksyntää ja itseisarvoa, jota eivät koskaan ole tunteneet saavansa. Ihmiset tarttuvat jatkuvana virtana ohitse lipuviin identiteettimalleihin, muotioikkuihin, ideaaleihin, ismeihin, elämänohjeisiin, "seuraavat aikaansa" ja yrittävät olla jotakin tiettyä. Homoudestakin on tehty (tai ollaan ainakin kovasti tekemässä) tällainen "yhteiskunnallinen normi", joka antaa identiteettiä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, samoin kuin muistakin seksuaalisista erityispiirteistä ja käyttäytymismalleista.

Ihminen on hukannut itsensä, ja sotkeentuu yhä enenevässä määrin vääristä suunnista etsimisen rimpuiluunsa.

 

Vastaukset


Vieras

#23090 Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

2013-10-26 14:01:37

#23080: - Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Hienoa. Tähän ei ole mitään lisättävää eikä tästä poisjätettävää. Mutta paljon opittavaa.

Maailmanmenon suuntaa olisi syytä mitä pikimmin kohdennettava uudestaan.


Vieras

#23091 Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

2013-10-26 14:16:41

#23080: - Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Mutta jos homoudesta tehdään yhteiskunnallinen standardi sen sijaan, että se on vain seksuaalisen suuntauksen ilmentymä, sillä tulee olemaan omat seurauksensa.

Homous ei lisäänny tai vähene sillä perusteella pidetäänkö sitä yhteiskunnallisena standardina. Olet käsittänyt tämän asian totaalisesti väärin. Homous kuuluu ihmisyyteen ja sillä on oltava oma lokeronsa standardissa, jota olet rajaamassa liian ahtaaksi oman rajallisen ynmmärryksesi ohjaamana.

Pelkäänpä, etteivät monet lukijoista edes enää tajua, mitä tällä tarkoitan,

Totta puhut, puheessasi ei ole tolkkua. Homoudella ei ole osoitettavissa mitään yhteyttä yksilökehityksen psyko-sosiaaliseen puoleen.

Ihminen on hukannut itsensä, ja sotkeentuu yhä enenevässä määrin vääristä suunnista etsimisen rimpuiluunsa.

Ihminen, joka yritetään ahtaa väkisin joko naista rakastavan miehen tai miestä rakastavan naisen kaavaan vasten hänen omaa identiteettiään, joutuu hukkaan - ja sitä olet tällä missiollasi edistämässä. Se, ymmärrätkö sinä mahdollisesti lähimmäisesi sukupuoli-identiteetin tai orientaation, ei paina tässä kuviossa pennin vertaa. Jeesuksen oppeja (rakkauden kaksoiskäsky) sinun on vain kunnioitettava häntä sellaisena kuin hän on. Eri asia on, jos huomaat jonkun tekevät pahaa jolle kulle toiselle.


Vieras

#23120 Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

2013-10-26 17:37:41

#23080: - Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus


Sinun armolahjasi selvästi on OSATA TUNNISTAA ja tehdä tiettäväksi tällaisia sosiaalisessa mittakaavassa  isoja ilmiöitä. Erittäin tärkeää.