Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Virgo92

#21579 Re: Re: Re: Re....Entä tätä ?

28.09.2013 16:33

#21578: - Re: Re: Re: Noudatatteko tunnollisesti myös tätä? 

 "Jos joku tuo Herralle yhteysuhrin naudoista tai lampaista, joko lupausta täyttääkseen tai vapaaehtoisena uhrina,olkoon eläin virheetön ollakseen otollinen;Älköön siinä olko mitään vammaa" Jaa-a melkoista teksti taas suoraan Mooseksen kirjan 23.luvusta...Näinkö te teette  ja tämänkö te hyväksyisitte? Tämä tyttö soittaisi kyllä poliisille siitä paikasta missä tuollaista eläinten järjetöntä tappamista ja kiusaamista näkisi-....Hyi  olkoon! Mitähän muuten eläinten, erityisesti lintujen suojeluspyhimyksenä tunnettu Pyhä Fransiskus Assisilainen aikanaan noista Raamatusta lukemistaan uhrauslaeista ja kohdista tuumaili ?Itse en ole ehtinyt kuulumaan Animaliaan, mutta kannatan vahvasti eläinten oikeuksia asian mukaiseen kohteluun ihmisen taholta-ehkä näet niilläkin on jonkinlainen sielu ! After all -who knows...

Vastaukset


Vieras

#21584 Re: Re: Re: Re: Re....Entä tätä ?

2013-09-28 16:55:41

#21579: Virgo92 - Re: Re: Re: Re....Entä tätä ?

Näissä viesteissä on sinulle vastauksia, koskien Vanhan Testamentin säädöksiä. Lienet lukenut?

#21523 ja

#21574


Vieras

#21608 Re: Re: Re: Re: Re....Entä tätä ?

2013-09-29 07:20:23

#21579: Virgo92 - Re: Re: Re: Re....Entä tätä ?

 

Hyvät uutiset tulivat sinulta. Koska Jumala on sinulle ilmestynyt, niin olet alkanut lukea Raamattua. Se tulee antamaan sinulle ilon, vapauden, rauhan ja toivon. Sinussa on tapahtumassa sykähdyttävä elämänmuutos niin maailmankatsomuksen kuin arvojen suhteen. Muista, että Jumala varjelee kurimuksissa, jotka voivat koetella sinun henkisiä, hengellisiä tai fyysisiä
voimavarojasi. Uusi pelastuksen tie vie taivaaseen, mutta se tie on välillä tuskainen. Sinä kyselet vastauksia myös täällä
keskustelupalstalla ja kohtaat näinkin lähimmäisen henkilökohtaisesti. Näin sanomasi välittyy niin, että ihminen varmasti ymmärtää sen

Sielunvihollinen yrittää turhaan pitää sinut pauloissaan, mutta kun avaat Raamatun, niin lukemalla sitä kuitenkin eheydyt sinä ja rikkoutuneet ihmissuhteesi. Muistathan, ettet ole yksin. 2/3 osaa maailman ihmisistä tuntee Raamatun evankeliumit. Me kaikki tämänkin forumin lähimmäisesi annamme tukemme ja apumme esirukoilemalla puolestasi.

 


Vieras

#21616 Re: Re: Re: Re: Re....Entä tätä ?

2013-09-29 09:13:34

#21579: Virgo92 - Re: Re: Re: Re....Entä tätä ?

 

Hei Virgo!  Tämä tärkeä kirjoituksesi olisikin mennyt aivan unhon puolelle,  jollei sulle olisi nyt tullut paluupostia muualta. 
Mulle myös oli erityisen vaikeaa  kohdata tätä uhrikäytäntöä,  ja välttelinkin koko Mooseksen kirjaa,  ettei vaan vahingossa nuo uhriasiat tulisi silmiin ja ajatuksiin.  

No,   vasta viime vuosina olen ottanut härkää sarvista ja mennyt Moosesta pala palalta läpi.  Mutta en kenenkään suosittele aloittavan Raamatunlukua siitä päästä.  Täytyy  ensin olla oikein vahva perustus ja tuntemus Jumalan kaiken kattavasta rakkaudesta, ja elämämme  kaikkiin osa-alueisiin kohdistuvasta huolenpidosta,  ennen kuin voi lähestyä tätä puolta. Itse aloitin Psalmeista,  tai oikeastaan koin Jumalan puhetta Psalmien kautta omaan henkilökohtaiseen elämääni.  

Erään asian kuuleminen jonkin verran auttoi itseäni  uhriasiaan suhtautumisessa.  Verraten esim senaikaisiin vieraiden kansojen jumalille- uhraamisiin  Israelin kansan ulkopuolella,  Raamatun uhrikäytännössä ei ole  kuitenkaan mitään Jumalan desboottimaista kärsimyksellä mässäilyä:  eläin oli esim aina tapettava,  ennen sen uhraamista.

Kyllähän tämä silti meihin sattuu. mutta tapahtuihan siinä kuolema ainakin  nopeasti.  Puhumattakaan siitä,  miten muissa uskonnoissa käytettiin jopa ihmisuhreja, -  juuri niissä kansoissa,  joita Jumala sitten salli ajaa pois Israelin kansan tieltä.




Uhrit olivat rankka muistutus synnin vakavuudesta,  mutta  etenkin kuva tulevasta Aadamin perheeseen/sukuun syntyvästä uhrikaritsasta  meidän puolestamme,  suku-lunastajasta,  Jumalan ainokaisesta,  joka ottaa puhtaana sen rangaistuksen kantaakseen,  jonka Aadam (Eeva) valinnallaan aiheutti koko ihmissuvulle! tullen  kiroukseksi meidän puolestamme.

Sen taustalla on kuva vanhurskauden Jumalasta,  jonka ominaisuutta vanhurskaus  = tahrattomuus,  oli niin ehdottomalla tavalla,  että siihen ei sisälly minkäänlaista sormienläpikatsomis-ajatusta.   Jumalan piti päästä sovintoon itsensä kanssa=oman ehdottoman  vanhurskauden vaatimuksensa kanssa ihmisen synnin suhteen,  ja myös syyttäjän suhteen  = sielunvihollisen,  joka  piti kiinni omistusoikeudestaan ihmiseen alkulankeemuksen tähden.

Jumalalla  oli syvä rakkaus ihmistä kohtaan,  mutta vanhurskautensa vaateesta hänen oli mahdoton tinkiä,  koska Hän on sitä ainutlaatuisen  ehdottomalla tavalla niinkuin vain Jumala voi olla.

Verenviat  vaativat verenhinnan,   siksi saamme mekin tulla Jumalan vanhurskauttamiksi HÄNEN VERESSÄÄN= Jeesuksen Kristuksen.

p.