Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#19780 "Kuluja ja sairaalajono-tukkeita"

31.08.2013 12:03


...ja vielä ne muut "remontit" päälle! (peräsuolikorjaukset, hedelmöityshoidot,...)
Kysynpähän minäkin, onko Suomella varaa?
Opetusministeriö rahoittaa Setan toimintaa, mutta ilmeisesti lapsiltamme nekin rahat ovat sitten poissa!

Joo, mutta saavathan ruveta kokeilemaan heti Setan oppeja, kun on "kykyä"; Oonkohan mä homo-, bi-, trans-, poly-, queer-, kinky-, a-seksuaali.. ja taas moni tarvitsee terv.huollonammattilaista.

Kuinkahan ihmeessä me ollaan pärjätty ja kyenneet löytämään seksuaali-identiteettimme, s-suuntautumisemme, kun silloin ei ollut Setaa!


"Onko Suomella todella varaa säästää homo- ja biseksuaaleille miehille kohdistetusta ennaltaehkäisevästä hiv/aids-työstä?

Suomessa, kuten muissakin länsimaissa, hiv:n esiintyvyys on hbm-ryhmässä monikymmenkertaisesti korkeampi kuin heteroväestössä. Suomalaisten hiv-tartunnoista yhteensä 45 prosenttia on saatu miesten välisessä seksissä. Tämä tekee kohderyhmästä hiv:n ennaltaehkäisyn kannalta kaikkein haavoittuvaisimman yksittäisen ryhmän Suomessa. "Onko Suomella todella varaa säästää homo- ja biseksuaaleille miehille kohdistetusta ennaltaehkäisevästä hiv/aids-työstä?" kysyy Aids-tukikeskuksen toiminnanjohtaja Corinne Björkenheim.

Hiv-lääkitystä käyttävä potilas maksaa terveydenhuollolle noin 15 000 euroa vuodessa. Jos hiv-tartunta todetaan vasta aids-vaiheessa, ovat sairauden hoitokustannukset vielä paljon korkeammat. Lisäksi myöhään diagnosoidut hiv-potilaat ovat voineet levittää tartuntaa vuosien ajan ollessaan tietämättömiä omasta tartunnasta. Hiv-lääkitys on jatkuvaa ja on todennäköistä, että useimmat potilaat käyttävät lääkitystä kymmeniä vuosia. Näköpiirissä ei ole hiv-infektion poistavaa lääkitystä eikä käyttökelpoista ehkäisevää rokotetta. Jos hiv-tartunnat lisääntyvät, esimerkiksi nykyisestä 150-160:n tapauksesta 200:n vuositasolle, on tämän arvioitu tarkoittavan 10-15 miljoonan euron vuosittaista lisäkustannusta terveydenhuollolle. "

http://www.pro-tampere.fi/ajankohtainen/article/ennaltaehkaeisevaen-msm-hiv-tyoen-rahoitusta-leikataan/

 

Vastaukset


Vieras

#19781 Re: "Kuluja ja sairaalajono-tukkeita"

2013-08-31 12:24:32

#19780: - "Kuluja ja sairaalajono-tukkeita"

Jos irtoseksin mukana leviävää HIV:iä halutaan vähentää, kannattaa tietysti kaikin voimin vastustaa instituutioita, jotka tukevat homojen pysyviä parisuhteita....!??

vieras

#19782 Ennaltaehkäisevä työ oli uhattuna vuonna 2010

2013-08-31 12:28:37

#19780: - Jätin tahallani asiayhteyden pois

 

Ennaltaehkäisevän MSM-hiv -työn rahoitusta leikataan

Rahoitus vähenee merkittävästi ennaltaehkäisevältä hiv/aids-työltä homo- ja biseksuaalisten miesten parissa - Aids-tukikeskus ja Seta pelkäävät tartuntojen lisääntyvän.

Raha-automaattiyhdistys (RAY) ehdottaa avustusta ainoastaan kolmasosan Aids-tukikeskuksen vuonna 2009 saamasta Miesten kesken turvallisesti (MKT)-työn avustuksesta. MKT-työ on jo aiemmin ollut tarpeeseen nähden huomattavan aliresursoitua. RAY julkaisi viime viikolla avustusehdotuksensa vuodelle 2010. Lopullisen päätöksen avustuksista tekee valtioneuvosto ensi vuoden alussa. Käytännössä RAY:n ehdotukset on hyväksytty sellaisenaan.

Aids-tukikeskus on ainoa järjestö Suomessa, joka tekee kohdennettua hiv/aids ennaltaehkäisevää työtä homo- ja biseksuaalisten miesten (hbm) parissa. Suomen julkinen terveydenhuolto ei tuota kohdennettuja palveluja hbm-ryhmälle. Aids-tukikeskuksen hiv/aids-ennaltaehkäisevässä työssä on kolme painopistettä: tavoitteena on ennaltaehkäistä hiv-tartunnat, saada tartunnastaan tietämättömät ihmiset hakeutumaan hiv- ja seksitautitesteihin mahdollisemman varhaisessa vaiheessa sekä edistää mm. tartunnan saaneiden turvaseksitietoutta.

Aids-tukikeskus ja Seta ry ovat huolissaan RAY:n esityksestä vähentää Miesten kesken turvallisesti-työn rahoitusta. "On äärimmäisen lyhytnäköistä leikata ennaltaehkäisevää työtä yhden keskeisen kohderyhmän osalta. Homo- ja bi-miehiin kohdistuva työ vaatii ammattitaitoa, kohderyhmän tuntemusta ja heidän luottamustaan. Aids-tukikeskuksella on kaikkea tätä. Tämän päätöksen seurauksena hiv-infektiot tulevat lisääntymään" sanoo seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeusjärjestön Seta ry:n puheenjohtaja Outi Hannula.

 

 


Vieras

#19783 Virheellisiä väittämiä HIV:stä

2013-08-31 12:31:47

#19780: - "Kylläpäs minä tahallani valehtelen"

 

 

HIV on vain suonensisäisiä huumeita käyttävien ja homoseksuaalien sairaus.

Väärin! HIV-tartunnoista noin 2/3 osaa saadaan heteroseksuaalisessa kontaktissa.

4. HIV ei tartu suomalaisessa heteroseksissä.

Väärin! HIV voi tarttua heteroseksissä niin ulkomaalaiselta kuin suomalaiseltakin kumppanilta. Suomalaisissa heteroseksitartunnoissa on tapahtunut nousua sekä matkailuun liittyvien tartuntojen, että Suomessa saatujen tartuntojen määrässä. Suomessa on myös arviolta 1000 HIV-positiivisen joukko, jotka ovat tietämättömiä tartunnastaan ja näin ollen saattavat tartuttaa seksikumppaninsa tietämättään.

5. Minä en voi saada HIV-tartuntaa.

Väärin! Lähes kuka tahansa voi saada HIV-tartunnan. Todennäköisin tartuntatapa on suojaamaton seksikontakti. Jokainen suojaamatonta seksiä satunnaisen kumppanin kanssa harrastava voi saada tartunnan. Siksi on ensisijaisen tärkeää hakeutua testiin, jos hiemankin epäilee tartuntaa.

 

http://www.parempaaelamaa.fi/hiv?gclid=CLLT7fnXp7kCFRJ8cAodtlsAXA

 

 

 

vieras

#19784 Re: "Kuluja ja sairaalajono-tukkeita"

2013-08-31 12:43:35

#19780: - "Kuluja ja sairaalajono-tukkeita" Suomessa, kuten muissakin länsimaissa, hiv:n esiintyvyys on hbm-ryhmässä monikymmenkertaisesti korkeampi kuin heteroväestössä. Suomalaisten hiv-tartunnoista yhteensä 45 prosenttia on saatu miesten välisessä seksissä. Tämä tekee kohderyhmästä hiv:n ennaltaehkäisyn kannalta kaikkein haavoittuvaisimman yksittäisen ryhmän Suomessa.

Näin on....homot myös tulevat veronmaksajille kalliiksi ja vielä jos lakia muutetaan tulee lisää kuluja. Rakennemuutos aiheuttaa niin monenlaista muutosta tässä yhteiskunnassa. Jos esim. peräsuolikorjaukset lopetetaan, niin ne hommat loppuvat siihen. Kuka sen maksaa? Rahat eivät riitä kaikkeen. Itse on maksettava kulujansa. Toivottavasti "akuuttihommat" kuitenkin hoidetaan tulevaisuudessakin.