Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#19761 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

30.08.2013 22:44

#19760: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

 

Te, jotka vastustatte tasa-arvoista avioliittolakia, onko se teiltä jotenkin pois jos homot saavat avioliitto-oikeuden? Itse olen hetero, mutta kunnioitan homoja ja pidän heitä aivan yhtä tasa-arvoisina ihmisinä kuin kaikkia muitakin. Minua järkyttää miten moni täälläkin tuntuu rinnastavan homot eläimiin ja leimaavan homouden sairaudeksi.
Onneksi tiedän että maailmassa on enemmistö hyviä, empatiaa tuntevia ihmisiä. Ei täällä muuten kestäisi elää tällaisten ahdasmielisten foobikkojen keskellä.

Nykyinen avioliittolaki rikkoo perustuslakiin kirjoitettuja jokaiselle kuuluvia oikeuksia. Jos te foobikot ette kestä tätä hyvästä tulevaa muutosta ja vastustatte Suomen perustuslain yhtäkään kohtaa, muuttakaa muualle missä voitte elää yhdessä muiden ahdasmielisten kanssa. Voisin ehdottaa vaikkapa Keniaa. Ehkäpä sieltä voisitte oppia jotain siitä mitä on lähimmäisestä välittäminen.

Monella tuntuu muutenkin olevan nyt väärä kuva tuosta tämän hetkisestä kansalaisaloitteesta. Jos viitsisitte lukemaan kansalaisaloitteen, löytäisitte siitä mm. kohdan jossa lukee että lain muuttaminen ei velvoittaisi kirkkoa vihkimään samansukupuolisia pareja, vaan kyseessä olisivat maistraattivihkimiset. Kirkko saa olla täysin oma instituutionsa ja soveltaa omia oppejaan, mutta sen kannan avioliittokysymykseen ei tarvitse sotkeentua lakiin - eikä myöskään niiden ihmisten, jotka puoltavat epätasa-arvoista avioliittolakia perustelemalla sitä Raamatulla.



 

 

Vastaukset


Vieras

#19762 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

2013-08-31 04:47:04

#19761: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta 

Tällä adressillahan nimenomaan juuri puolustetaan nykyistä tasa-arvoista avioliittolakia, joka on naisille ja miehille tasa-arvoinen. (Avioliittohan on naisen ja miehen välinen julkinen liitto!) Eikä tämän avioliiton kannattajat todellakaan halua viedä keneltäkään oikeuksia. (Samaa sukupuolta olevilla pareilla on täysi oikeus rekisteröidä parisuhteensa!)

Tämän adressin vastustajat sen sijaan haluavat estää naisen ja miehen väliseksi julkiseksi liitoksi määritellyn tasa-arvoisen avioliiton jatkumisen.

vieras

#19768 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

2013-08-31 08:14:57

#19761: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

Meillä on jo tasa-arvoinen avioliittolaki. Emme tätä nykyistä avioliittolakia vastusta, mutta sen muuttamista toisenlaiseksi ja vaikeasti tulkittavaksi joka sekoittaa lakia monessa suhteessa. Laki on tehty naisen ja miehen väliseksi julkiseksi liitoksi ja se on näin hyvä. Eivät homot tarvitse avioliittolakia, eivätkä ne asiat jotka avioliittolaissa ovat koske, eivätkä kuulu homoille. Nyt ei ole kyse ihmisten kesken olevasta tasa-arvosta ollenkaan, vaan avioliittolain muuttamisesta. Kaikki ihmiset ovat jo ihmisinä arvokkaita, väriin rotuun tai muuhun katsomatta. Suomen perustuslaki on sitä varten. Ei pidä erilaisia lakeja sotkea keskenään, vai pitäisikö kaikki lait laittaa avioliittolain sisään mielestäsi myös perustuslaki. Ei siinä ole mitään järkeä.

Avioliittolaki ei riko mitään, eikä kenenkään oikeuksia, koska se on naisen ja miehen välinen. Rekisteröityyn parisuhdelakiinhan saatte teille juuri sopivat teitä koskevat kuuluvat oikeudet ja ihmisinä kokea sitä tasa-arvoa myös sen lain kautta, jos se tasa-arvon tunne on laista kiinni.  Suomen peustuslakihan on erikseen. Valitettavasti tunnepuolen asiat eivät ehkä korjaannu lakien kautta. Ei teidän kuitenkaan (arvio 0,5%-? väestöstä) asukkaitten tarvitse muuttaa muualle. Ei pidä myöskään sotkea erikseen maistraattivihkimisiä ja kirkkovihkimisiä. Nainen ja mies voivat solmia avioliiton keskenään kummassa paikassa haluavat.