Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#18371

03.08.2013 06:43




Jos arkeologi haluaa olla itselleen älyllisesti todella epärehellinen, voi toki uskoa mormonismin perustaneen Joseph Smithin sepittämään Pohjois-Amerikan historiaan. Tosiasiana säilyy, etteivät arkeologiset löydökset millään tavoin tue Smithin fantasioita.

Maxwell Institute on osa mormonien omaa yliopistoa, joten sen julkaisemat "tutkimustulokset" ovat arvattavissa. Tiedeyhteisö ei tunnusta sen arkeologistenkaan "tutkimusten" "tuloksia" tieteellisiksi. Tarkemmin sanoen mormonismista riippumattomat arkeologit, historiantutkijat, biologit ja geneetikot eivät ole löytäneet mitään Smithin tarinoita tukevia jäänteitä. Tieteellinen arkeologia pyrkii selvittämään jäänteiden avulla, mitä menneisyydessä on tapahtunut. Mormoniarkeologia sen sijaan yrittää epätoivoisesti todistaa, että Smithin keksimät paikat ovat olleen olemassa ja saman ukon keksimät tapahtumat olisivat todella tapahtuneet.

Tiede pystyy todistamaan uskontohuijareiden väitetyt ihmeet epätosiksi, koska nämä huijarit eivät kykene toistamaan "ihmeitään" valvotuissa koeolosuhteissa. Aivan vastaavasti tiede ei tunnusta uskonnollisten tekstien väitteitä esim. historiasta, jos löydökset eivät näitä väitteitä tue.



Vastaukset


Vieras

#18378 Re:

2013-08-03 08:36:41

#18371: -

 

Toimit kyllä nyt täysin tieteenkin totuudellisuusperiaatteita vastaan. Eivät ole rinnasteisia millään tavalla.