Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#17971 Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

28.07.2013 10:58

#17967: - Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa 

Aikamme ateismi on kriisissä

"Ateismi on älyllisessä kriisissä, koska se ei pysty selittämään ihmisyyden keskeisiä ulottuvuuksia. Harvardin yliopiston sosiologin Pitirim A. Sorokinin mukaan materialismin varaan rakentuva kulttuuri lopulta hajoaa, koska siltä puuttuvat älylliset lähteet, joiden pohjalta se pystyisi tarjoamaan edellytykset yksilön ja yhteisön kukoistukseen. Koska materialismi ei tarjoa perustaa tiedolle arvoista, kuoleman jälkeisestä elämästä ja Jumalasta, se ei tarjoa edellytyksiä elää viisasta ja hyveellistä elämää." http://www.tapiopuolimatka.net/74

Vastaukset


Vieras

#17974 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

2013-07-28 11:29:27

#17971: - Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

Oletpa taas löytänyt siteerauksen kohteeksesi ns. kaksilla korteilla pelaajan: Tiedemaailmassa ei tuon kaltaisella argumentaatiolla pitkälle pötkittäisi, joten hän saarnaa kahdelta kateederilta eri asioita.

Tieto arvoista on tieteelle haasteellinen, mutta ei mahdoton haaste, jota voidaan lähestyä monen tieteenalan suunnasta ja siitä voitanee lausua kaikkein kattavimmin monititeteisesti: Arvot ovat asia, joka on tietyllä tavalla subjektiivinen, osin sosiaalisesti ja osin (ehkä) ihmisille lajityypillisesti määrittyvä.

Kuolemanjälkeinen elämä Jumala eivät ole varsinaisesti tieteen pääkiinnostuksen kohteita. Tällä hetkellä tiede vain toteaa, että niitä ei olla pystytty näyttämään tieteellisesti toteen. On kuitenkin pystytty löytämään syitä siihen, miksi ihmisillä on tämänkaltaisia oletuksia ja uskomusjärjestelmiä. Samoin tiedetään, miksi eräät uskovat Joulupukkiin.