Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Signal

#17961 Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

28.07.2013 08:59

#17958: - Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

Kuka teistä oli paikalla, joka varmasti tietää?

No, tietysti löytyy aina näitä 'viisaita tutkijoita', jotka ovat jotain mieltä, niitähän nousee nykyisin kuin sieniä sataalla. He pystyvät asian kuin asian selittämään ihan päinvastoin, kuin mitä Raamatussa on.

Vastaukset


Vieras

#17963 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

2013-07-28 09:15:01

#17961: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

"No, tietysti löytyy aina näitä 'viisaita tutkijoita', jotka ovat jotain mieltä, niitähän nousee nykyisin kuin sieniä sataalla. He pystyvät asian kuin asian selittämään ihan päinvastoin, kuin mitä Raamatussa on."

Onko tullut mieleen, että nämä tutkijat ovat ihan oikeasti kartoittaneet tapahtumien taustoja, esimerkiksi käytyä riitelyä ja riidan kohteina olleita poistettuja tekstejä ja tehneet johtopäätökset siitä, että mielipiteet menivät pahasti ristiin ja että lopputuloksen runnominen vaikutti kaikelta muulta kuin jumalalliselta johdatukselta? Ei kai Jumala laittanut ihan huvikseen ihmisiä asioista riitelemään?

Eikö uskosi kannalta huolestuta, että niitä tutkijoita on todella aika paljon, jopa niin, että heidän tuloksiaan pidetään teologisen tiedon tämänhetkisenä konsensuksena? Lauseittesi heitä mitätöimään pyrkivä retorinen muoto viittaa siihen, että huolestuttaa. Se on myös tyypillinen ilmentymä siitä, kuinka uskoa pitää suojella laittamalla laput silmille.